Hösten kryper närmre

Här har det varit dött en längre tid. Inte beroende på att inget hänt, snarare att tid alltid tycks saknas och att jag fått för mig att ”alla hänger på FB och inte läser bloggar längre”.  MEN nu har jag fått en del påstötningar och  eftersom jag själv tycker att det egentligen är roligt med levande blogg, så gör jag ett ryck och försöker hitta lite känsla igen!

Sommaren har gått i ett nafs! En härligt lång semester med det bästa resan på väldigt länge – har ni inte varit på Island så åk:-) Vi har ridit, valskådat, badat i varma källor,raftat och shoppat. Ska lägga ut lite fler bilder på FB:-) Vädret har varit bra, Emma har varit hemma,  grillen har jobbat på högtryck,  loppisarna och go-fikat har duggat tätt. Inte så mycket att klaga på alltså, mer än att det gick väldigt fort… Nu när hösten kryper inpå är jag glad över det goa uterummet som gör att vi fortfarande kan sitta ”ute” på kvällarna.

En kennelträff med Ulla och  Vassruggarna har vi också avverkat under sommaren. Två bra dagar med  Thomas och Katarina som instruktörer, de var både kunniga och pedagogiska – åker gärna på kurs för dem igen. Vädret var kanske i varmaste laget, om man nu ska hitta något att klanka ner på, och det gör ju gärna vi svenskar. Tack och lov kunde vi omorganisera och förflytta oss till svalare marker så att hundar och folk skulle palla lite bättre. Älla skötte sig exemplatiskt och husse var också duktig. Vi fick med oss några roliga  upplägg på övningar, bla den som vi kallar ”käpprätt åt skogen” och som går ut på att göra linjetag rakt ut i skog och mark, över terrängskiften/vägar osv – allt med hjälp av några enkla käppar som placeras ut. Kul övning som jag tror ger ett bra resultat i det långa loppet.

 

En egen kennelträff har vi också haft, och jag är väldigt glad över att så många kom även i år.Några av hundarna hade vi inte sett på länge – och jösses vilka snyggingar de ”små” blivit!  Vi hade en intensiv och skojjig helg  – tack förresten för den suveräna presenten! Upplägget var jaktlydnad och apportering på lördag samt ”lydnadslydnad” och apportering i halvgrupper på söndag. Man hinner aldrig så mycket som man skulle vilja – men hur långa läger vill folk åka på? och orkar hundarna ännu fler dagar i rad?

Tränar vi något själva då? Jo vars, det händer. Med Tia hade jag trott komma till start i höst, men då träningslusten inte riktigt infunnit sig har vi tränat för dåligt. Dessutom är det alltid moment som behöver slipas på. Hon är inte världens enklaste hund att träna, har en egen vilja och tänker självständigt så in i  h…vete.  Inte alltid lätt för matte att övertala henne. Till hennes fördel är att hon har en arbetsvilja till tusen, tröttnar inte i första taget  (nästan aldrig närmare bestämt) och att hon tycker att det är SÅ KUL att träna med matte. Jag är så himla glad i den lilla galenpannan:-) Jag ska försöka ta tag i träningen mer seriöst under hösten så blir det nog skitbra i slutänden!

Vi hörs!
Maria

16 kommentarer tillHösten kryper närmre

 • Rosi

  Härligt att bloggen är igång igen! Hoppas på många trevliga läsningar 🙂
  Visst är man på FB men inget går upp mot din blogg 🙂
  Tusen tack än en gång för den underbart härliga kennelträffen!! Det är så himla roligt att träffa alla underbara ”valpar” o alla härliga människor 🙂
  Här händer det inte så mycket heller i träningsväg, dagarna passerar med jobb o regn 🙁
  Men lite tränar vi enligt Pia´s metod, det går ju att göra det inomhus 🙂
  Kramar från Rosi, Sting o Rebell

 • Mats Jarl

  Håller med Rosi! Visst är alla (nästan) på FB men det är inte samma sak. Reducks blogg har varit en fin samlingsplats och knytpunkt för oss med Reducksare…På FB är det ju en massa annat ibland VÄLDIGT oväsentligt brus.
  Vad säger ni andra?
  Hälsningar från Skåningarna.

  • Håller med Du Mats. Väldigt massa brus är det… Jag tar ett nytt ryck med bloggen. Om inte annat är det bra för min egen del att få lite träning dokumenterat – jag är förbaskat dålig på att föra träningsdagbok!
   Förresten, när jag har en Skåning på tråden. Spettekaka – är det gott? P är i Skåne och jobbar några veckor och sonen (och jag med för all del) vill ha en dylik kaka hemtransporterad för att proväta. Finns det ens spettekakor i ”normal” storlek? De man ser på bild är ju gigansiska….

   • Mats

    Spiddekaga….njaäää, frågar du mig så vill jag inte rekommendera det. Ser ju fräckt ut med en hel sådan på bordet men ätbar – nääää. Bara socker och ägg i mängder – och snustorrt så det klibbar fast i gommen. Man kan, vad jag vet, köpa i mindre bitar, – behöver inte köpa en hel – så prova ni – kunde va kul och höra vad ni tycker.

 • Kul att du bloggar igen!!!
  Så fort sommaren går! Nu är det redan höst… men den får vi hoppas blir fin.
  Förresten fraktade jag med en spettekaka hem på tåg en gång för några år sedan. Det gick bra, jag var extremt rädd om den heela vägen och när vi väl var hemma höll jag på att glömma den på tåget. Smakar typ äggvita med lite socker. Men de ser otroligt läckra ut!

 • Tack så mycket för din grattis-hälsningen på bloggen!
  Hon är en liten skrutta, men en helt ljuvlig sådan =)

 • Daniel&Nasdaq

  Tack för en fantastisk kennelträff. Det är alltid lika roligt och trevligt att träffa alla igen. Vi uppskattar verkligen att ni ordnar träffen och ger oss en chansen att få tips och söka inspiration. Nya övningar används flitigt numer och lydnadsmomenten sitter bara bättre och bättre. Vi får hoppas att det ger fina resultat nu i höst. /Daniel

 • Jessica

  Kul att läsa bloggen igen, alltid lika trevligt att läsa din blogg :).. Tack själv för det fantastikt trevliga kennelträffen längtar redan till nästa års träff, synd bara att det är så lääänge kvar!! Ha d gott!!

 • Håller med om att det är trevligt och roligt med blogg istället för FB.
  Tack för senast! Fantasktiska hundar med sina goa ägare. Är väldans glad att få vara en del av ”Reducksarna”
  Jättefint kort på indexsidan!!

  Ha en härlig höst!

 • Åh vad kul att se att du är igång och bloggar igen.Jag har kollat var och varannan dag om det finns några uppdateringar och nu äntligen. Det är så kul att gå in och läsa vad ni gör. Så jag håller med föregående talare att jag föredrar din blogg framför FB.
  Lägret var suveränt, vi lärde oss massor. Längtar redan till nästa läger.
  Jag och Nemo tar det lite lugnt med lydnaden nu och fokuserar på apporteringen. Det går faktiskt jättebra.