Kulmen

Ja, ljusare kvällar än så här blir det tyvärr inte. Det räcker i och för sig gott och väl; katten rasslar i persiennen vid fyrasnåret för att få komma ut och det är tidigt nog tycker jag.

Snart dags för semester och i år kommer badkrukan Axelsson garanterat bada på semestern:-) Resa till Island är bokad och klar. Ridtur, valskådning, heta källor och vandring står på schemat. Ska bli riktigt kul, jag har länge velat åka dit.

Midsommarafton firades i goda vänners lag med god sill (inläggning med ingefära och citron, kanongott, recept finns för den intresserade) och sedvanliga tillbehör. Tack familjen Adolfsson för en trevlig dag!

Vi har hundtillskott denna vecka i form av en svart Labrador och när en svart Labrador ligger i en svart biabädd i halvmörker är den osynlig. Det fick Agnes erfara. Hon hoppade till förvånat när hon klivit i bädden och först då märkte att det var upptaget! Ljusa hundfiltar löste problemet och ytterligare likaledes pinsamma situationer torde nu ej inträffa.

På hundträningsfronten går det sakta men säkert framåt. Tia kan elitmomenten riktigt skapligt men vi jobbar på detaljerna för att få till slutklämmen. Svårast är det att få henne släppa tanken på rutan när hon skall göra dirigeringsapporteringen, men är det något jag lärt mig under åren med Tia, så är det att man får ha en ängels tålamod. Att byta tanke är verkligen inte hennes starka sida… Just nu är det överträning på hög nivå gällande det, hon ska banne mig kunna momentet oavsett vart rutan är placerad i förhållande till dirigeringsmomentet! Vi har således träningslplanen nedlusad med ”rutor” för att förvilla henne rejält:-) Om man tränar under svåra förhållanden – blir det enkelt på tävling, så det så.

Detta inlägg har jag knappat in med pekfingervalsen på makens iPhone, svärandes över idiotiska ordförslag och små knappar som inte alls passar en proffsskivare med väl långa naglar. Om det ser ut att vara skrivet långsamt så är det alltså orsaken.

På återhörande!

5 kommentarer tillKulmen

 • Island på semester låter bra. Var där för några år sen och det var helt underbart, Bad i dom varma källorna, tölt på islandshästar, valsfari som var lite gungigt..Vi var också på en guidad tur med jeep runt om på ön och såg på dom varma källorna som sprutade metervis upp i luften.. Vilken natur och alla dessa hästar överallt.
  Jag vet att ni kommer få en semester ni aldrig glömmer.

 • Mari

  Haha! Det syns verkligen att det är långsamt skrivet:-) Varför skrev du det inte på datorn som normalt folk?? Den svarta labradoren tackar för den här veckan! Hon gillade för övrigt inte att du lämnade henne här ensam i eftermiddag utan hade plockat ut alla papperstussar från papperskorgen och lagt dem i sängen och på golvet. Tänk så hon måste ha stått i! :-))

  • Peter försöker övertyga mig om att det är ”så himla bra med en smartphone”, så jag var tvungen att prova. Det tog mer än tredubbelt så lång tid att skriva. Oj, så sugen jag blev….
   Ha! Hade hon krafter kvar gammeltanten, jag trodde nog hon skulle däcka på soffan:-)

   • Mari

    Smartphones gör åtminstone mig gaaalen. Hatar den jäkla tingesten som gör precis som den vill. Fall inte i den gropen utan håll dig till vanliga telefoner, det är lugnast:-)