Time flies

Long time – nu igen?!
Härlig höst vi har förresten, helt underbart fina dagar förra veckan där vi kunde klämma in två riktigt långa och goa fika/tränings-promenader i höstsolen. På träningsfronten har det varit lika med noll gällande lydnadsträning men vi har varit i sökskogen i helgerna två vilket så klart är superkul:-) I dag hade vi Emma med oss som gästfigurant en stund men jag tror inte hon blev så imponerad över vårt sökgäng. Jösses så rörigt det blev idag. Folk gick vilse, en hund fastnade med svansen i ett nedfallet träd och utrustning gick sönder.  Vi har aldrig tappat bort någon figurant på riktigt ännu, men idag var det nära…. Rutan blev nog avvallad i alla fall 400 meter på ena sidan istället för 50. Peter och ”vallhunden” Agnes gick för att leta efter den borttappade figgen och vips så var de också borta?! Som om det fanns ett svart hål där ute i skogen som bara slukade dem som kom i dess väg. Nåväl med alla figgar på plats fick vi till en jäkligt bra träning i en otroligt svårframkomlig ruta, där hundarna fick bekänna färg. Med beröm godkänt på det mesta i dag faktiskt. Tia jobbar bra i svår terräng, det bekommer henne inte så mycket och hon lyssnade riktigt  bra idag och gjorde fina tomslag. En fig hade hon dock lite svårt att finna, Emma hade gömt sig väl:-) Älla har också blivit jätteduktig. Eftersom hon är så hypersocial har vi slutat med leksak , hon ska helst ta rullen utan att våldta den stackars figuranten. Idag var det jag, och hon gav mig faktiskt bara en enda slick i ansiktet innan hon greppade sin rulle och stack till stigen – så det går framåt:-) Vi avslutade med grillning och fika de lux eftersom det fanns några födelsedagsbarn att fira. Barn och barn förresten…

I övrigt håller vi på och grejjar lite här hemma, ska bli ”face-lift 2012”  på kåken, men vi smygbörjar med köket, som förhoppningsvis blir klart till jul. I alla fall det befintliga köket.  16 dec ska det vara leverans av nya bänkskivan och spishällen – vi får väl se om de håller vad de lovat. ”Nya delen” av köket skall få ett extra fönster och nytt golv, men det får nog vänta till nya året så vi slipper ha byggkaos i köket över jul och nyår.

Till helgen blir det sökträning på lördag och jag måste försöka få till en lydnadspass under veckan, hittar inte riktigt motivationen för den träningen just nu så det får väl vila lite. Fast å andra sidan hade jag tänkt ut med Älla  på lydnadsplanen och Tia på bruksplanen till våren – så om ekvationen ska gå ihop behöver man ju träna även lydnadsdelen! Snälla ni – sparka mig i röven så att jag kommer iväg på träning.

Nu blir det soffan, ha en bra vecka!

/Maria

6 kommentarer tillTime flies

 • Jessica

  Tur ni har så många duktig sök hundar när ni går vilse iskogen :D.. Vi kan väll sparka varandra i baken ang. lydnadsträningen, jag har också fått en lite svacka efter sista tävlingen så vi har gjort lite annat istället, men Wiza verkar inte va missnöjd med det heller :D..
  Härligt med lite nytt i hemmet, verkar som vi får ta våran tiden-före-jul fika någon annan stans i år :D.. Så kanske vi får ta tiden-efter-jul fika hos er & inspektera eran uppfrächning i hemmet :D…

  Ha d gott!!

 • Mats

  Hej,
  Ja tur att ni har hundarna till hjälp när ni villar bort er…..
  Det där med motivation går som sagt upp och ner. Nu när det är mörkt och ruggigt känns det också svårare att lyfta ur soffan. Jag måste sätta upp mål för att få ändan ur vagnen – exvis att ”boka” in en tävling etc.
  Ibland är det faktiskt Zigge som får igång mig – får han inte sin dagliga dos (kan räcka med 10 minuter) så hänger han mig i hälarna tills jag ger honom lite uppmärksamhet – och det räcker inte med en gos-stund!
  M

  • Hehehe, känner igen det där. Att löpa amok med ett pipdjur är också ett bra sätt att få sina människor att hitta på lämpligare aktivitet… En bra indikator på om dagens aktivering varit tillräcklig är om det piper frenetiskt eller om hundarna snarkar när man ser på TV:-)

 • Høres kjent ut alt dette, skulle nesten tro hundene er i slekt… Jeg har sluttet med at figgen belønner i det hele tatt jeg, belønningen kommer kun fra meg. Ellers er det så vanskelig å vite når han får belønningen fra figgen, og da kan han jo ikke gå fra figgen med rullen heller… Lykke til videre og så får vi bare håpe at vi alle får motivasjon til å trene lydighet:)