Fnys

TVÅ par av mina skor har idag fått sätta livet till med hjälp av några vassa hundtänder!!!! Det är inte svårt att gissa vems…. Som tur är gjorde hon lite bot genom att prestera ett suveränt arbetspass i eftermiddag. Kastade apporter åt olika håll för att kunna skicka henne i anvisad rikning – sprättlätt. Dirigeringar (visserligen korta, men ändå) – spikade dem. Närsök – SUVERÄNT med tanke på att hon för en vecka sedan aldrig ens gjort det. Förresten ska jag inte vara blygsam, det hade varit suveränt vilken hund som än gjort det. Hon hittade 7 st svåra (gömda) på minimal tid:-). Walk-up är ju inte så himla enkelt att träna när man är ensam, men jag gick lite fot och tränade stadga genom att kasta några apporter och låta henne hämta någon enstaka av dessa. Detta är vår svåraste gren – att hålla sig lugn kring mattes ben och att inte knalla på apporter. Som tur är är hon ganska lyhörd och går att få stopp på när hon flöjtar iväg på fel apporter.

Kontentan av detta är, går hon hälften så bra  på workingtestet i morgon, kommer jag att vara mer än nöjd. Det blir massor av störningar/svårigheter och den lilla lantishunden har inte upplevt så mycket av den varan ännu så jag kommer att vara glad över poäng på några av stationerna:-)   Ett stort gäng från klubben ska iväg på lydnadsprov i morgon också – håller tummarna för er allesamman!  Söndag blir det ett litet, med betoning på litet, valptest av M-Ls valpar (de är bara två) och det ska bli SÅ himla skoj att se vad detta är för några små individer. Söta som socker är de i alla fall, inte utan att jag blev rejält valpsjuk när jag såg dem…. och här som inte ska bli valpar än på ett år, eller drygt:-(

Nu blir det fram med dammsugaren en vända, går inte att skjuta upp längre för Inga har misskött sig å det grövsta denna vecka!

Slutligen, ha en härlig helg. And –  let´s be careful out there!
/Maria

Comments are closed.