Stackars lilla Älla-Pälla

Ett ynkligt litet sticksår/skärsår eller what ever resulterade förra onsdagen i ett akutbesök. En i det närmsta helt avskuren sena i höger bak och gips i 6-8 VECKOR. Man kan hålla sig för skratt. Därpå följande rehabträning låter heller inte så jäkla skoj.  Det är tur man har otroligt positiva hundar:-) Älla är en liten hjälte som far fram på tre ben  och med en stor lampskärm på huvudet, lika glad som vanligt. Tänk om man hade den positiva engergin:-) Idag har hon varit inne för omgipsning och den duktige ortopeden Jörgen hade tänkt till, så att hon fick rehabträning redan idag (under narkos i samband med gipsbyte), och satte dit en kortare gipsning för att hon inte ska bli så ohyggligt stel i bakbenet. Nu skall vi åter om ytterligare 10 dagar för byte och stygntagning. Och ja – jag har en bra försäkring! Passade på att köpa med en chokladask till den hjälpsamma personalen så att de inte tröttnar på oss innan de här månaderna har gått….

Idag kom även svaret på Wizas GR_PRA1 kommit och hon är normal/clear – gött mos! Eftersom hon även är hereditärt fri från PRCD-PRA kommer det att underlätta sökandet efter en lämplig hane åt henne fram mot nästa höst. Glädjande nog trillar det in några förfrågningar nu och då gällande Wiza-valp trots att det är så långt kvar- härlig känsla att de är så efterfrågade.

Annars lackar det som bekant mot jul. Ingen stress här i alla fall och julklapparna är i alla fall färdiga i huvudet. Själva inköpen kvarstår dock… 

Så mycket hundträning tror jag inte att det blir framöver, det är svårt att lämna lilla Älla och sticka på träning med de andra och när husse eller lillhusse kommit hem har det oftast redan blivit mörkt ute. Nåja, åtta veckor går väl fort?! Eller kanske inte.

Hund i massor blir det i alla fall under helgen i form av Stockholms hundmässa. Inte för att vi är intresserade av utställningen, utan allt det andra. Lydnaden, shoppingen, allt trevligt folk (för att inte tala om husmorssemester på trevligt hotell). Har man tur kan det slinka med en eller annan julklapp också.

Ha en toppenhelg, det ska jag ha!
/M

5 kommentarer tillStackars lilla Älla-Pälla

 • Jessica

  Ja stackars stackars lilla Älla-Pälla :(, hoppas de 8 veckor går fort & rehab träningen går bra så hon är på banan sen igen… Men usch va gött att resultatet på Wiza var det vi hoppades på, så nu är det bara att vänta med spänning på vilken fästman du hittar till henne :D!!

 • Rosi

  Stackars Älla! Men som det låter är hon vid gott mod ändå, 8 veckor går fort o tänk då är det ju nästan vår 🙂
  O det är sååå spännande vad för hane du finner till Wiza! Förhoppningen är att få en lillebror till Rebell 🙂

  Kramar till hela familjen, speciellt Älla 🙂

  PS Nu är snart mitt kök äntligen klart, imorgon kommer rörmokare o kopplar in vattnet i köket så nu slipper jag stå på altanen o diska 🙂

  • VÅR:-) Låter härligt. Härligt att du snart har köket klart också – glöm inte visa oss bilder!!!
   Förstår att Rebell vill ha en lillebror, vi får väl se om du/ni gillar vad vi hittar.

   • Rosi

    Jag är absolut säker på att jag gillar vad du hittar! Tycker det verkar som att vi har samma smak för fartiga hundar ;-D

    Ha en trevlig helg i Stockholm!