Här händer det grejer

Men att uppdatera bloggen har jag verligen blivit usel på:-) En resumé av vårens hunderi så här långt:
Älla går på alla fyra benen och mår bra. Vi har tränat på diverse vis med promenader med viktmanchetter, simning och terrängträning och hon är i stort sett återställd. Enligt expertisen på rehab behöver hon sommaren på sig för återuppbyggnad, det går fort att tappa muskler och kondition men går inte lika fort att återskapa.

I vilket fall har även träningen med de andra hundarna legat på sparlåga över vintern och Ällas skadetid. Det har inte varit helt enkelt att lämna henne ensam och åka med de andra, som att ha valp ungefär.  Nu är vi på G igen, både med sökträning och lydnad. Årligt påskläger på klubben och sökkurs med Silva Holmér – kanonskoj! Årliga lydnadsdagar med ”Curlingklubben i Gimo” ,Kenth och Niina Svartberg som instruktörer – som vanligt urtrevligt! Curlingklubben? Ja, enligt våra instruktörer curlar vi våra hundar?! Va! Jag? Jo, kanske lite:-) Men Älla är ju så liten. Kan så lite. Är otränad.  Klart jag måste vara övertydlig och hjälpa henne…. Eller?

Några som inte ligger på latsidan är Rosi och Rebell. Ett förstapris i lydnadsklass 3 och därmed är det dags för elit i både sök och lydnad.  Grattis till Er, ni är verkligen ett suveränt ekipage som tävlar inom så många grenar, och med strålande resultat vad ni än tar er för!

Jessica och Wiza har också varit ute på aktiviteter. Reducks Visa i Vinden. Godkänd Björnhund. Smaka på den. Inte illa för en liten gullig goldentik. (Undrar hur många det finns? ) Att Wiza har nerverna på rätta stället visste vi efter hennes reaktioner på vildsvin , men att hon skulle jobba så bra med björn var vi inte lika säkra på. ” Du kan sätta den där hunden i min bil när du åker hem” sa bedömare Calle Ekström.  Matte Jessica fick höra fina vitsord, och att hon har en hund att vara rädd om – och det tror jag bestämt att hon är:-)

I övrigt håller vi på att flytta. Jo men visst. Efter 20 år i samma hus där vi trivts kanon, dök ett annat hus upp lite hastigt och lustig. Där finns det vi saknat och lite till, så varför inte chansa? 1 juni blir nya bostadsorten Säffle. Ett schysst hus med 9 hektar mark och sjötomt, appellplan och inomhuslokal för hundträning. Passar oss som handen i handsken. Dessutom ingår ett hundpensionat och ett stuga med kattpensionat – så nu håller vi inte bara på att flytta utan jag startar även upp mitt nya företag. Hundpensionatet kommer endast drivas i begränsad omfattning men kattor tänker jag ta emot fullt ut.  Det är inte så enkelt att kombinera 12 hundar med mitt halvtidsjobb liksom! 6 kattor däremot funkar fint. Uthyrning av träningslokal  kommer också att erbjudas, så nu gott folk, kan vädergudarna sända en snörik vinter – det kvittar (nästan).

Kennelläger – jag ska ta tag i det SNARAST. Vi kommer i vilket fall att vara hos oss i Säffle, det känner jag bestämt. Hur vi ska bo och när vi ska boka återkommer jag med. Men det blir slutet av aug/ september… Lovar att ta tag i detta, men det har varit så herrans mycket annat.

Ha en underbar fortsatt vår! Och skulle någon vara sugen på att sätta upp staket så hör av er i början på juni:-))))
/Maria

6 kommentarer tillHär händer det grejer

 • Jessica

  Härligt att ni är på G igen :).. Staketet kanske Wiza kan hjälpa er med, hon tuggar & ni gräver :D.. Kommer nog att bli toppen det där stället, enda tråkiga är att ni hamnar lite längre bort!!

  • Hon ska nog få hjälpa till:-)
   Vi får väl mötas på halva vägen ibland – så löser vi nog detta. Och om man tänker efter så skulle den där inomhuslokalen komma till pass redan idag…..

   • Jessica

    Kan tro det :)… En klok kvinna sa engång till mig att man måste träna i alla slags väder :D…

 • Daniel

  Vilket hus! Wow! Kul att Älla är på gång igen och att ni alla mår bra. Vad häftigt att ni breddar verksamheten med pensionat. Kan man få lämna in en byracka från Uppsala på uppfostring och miljöombyte?

  Hoppas att ni alla mår bra och att träningen flyter på som den ska!

  Hälsningar
  Emma, Daniel, Arvid och Nasdaq

 • Mats och Anette

  Så spännande! Att flytta är ju något av de stora grejorna man gör i livet! Vilket hus!
  Vi får ju lite närmare så…….