Tjolahopp!

I fredags rök Ällas bandagering och tassen fick se dagens ljus efter 10 veckor och fy f.n hur den såg ut. På med tratten igen alltså, men jag räknar med att det läker på någon vecka. Nu blir det 3 veckor med koppelpromenad innan hon får öka på träning successivt. När såren läkt och hon slutat löpa ska det bli ett klippkort i bassängen – det är troligtvis det effektivaste sättet att få tillbaka muskulaturen, och skonsamt dessutom. Även om ordet ”rehab” inte låter så rockigt är det i alla fall roligare än ”vila” (både för mig och Älla).  Det hela känns  lovande, hon har fin rörlighet och tårna verkar inte spreta (vilket annars kan vara ett problem vid sådana senskador), så allt tyder på att hon snart är tillbaka på banan igen.

Just nu flyter allt på bra, Älla är på bättringsvägen, Fido (som också varit opererad) är på bättringsvägen, huset (som får ett facelift) är på bättringsvägen, t om årstiden (som snart slutar vara vinter) är på bättringsvägen. Väntar bara på hjälp från GPS:en att guida även min förkylning dit, till bättringsvägen alltså.

Ha det så gött ni mä!
/Maria

5 kommentarer tillTjolahopp!

 • Jessica

  Å vad härligt för er att det äntligen är dax för rehab :).. Håller tummarna att det går som ni planerar eller ännu bättre :D.. Jaså lilla Älla löper här hemma går vi och väntar på att Fizen ska dra igång men hon verkar ha ett eget litet löpschema, varför vara som alla andra :P.. Ska bli spännande att se förvandlingen på huset frampå 😀

  Ha d gott & krya på dig
  kram Jessica

 • Maria Skoog

  Äntligen kan ni börja rehabträna istället. Låter härligt. Vi håller alla tassar och tummar att det inte blir några fler tråkiga skador nu. Det går många tråkiga förkylningar nu och dom är rejält envisa. Hoppas att du också blir av med den snart! Hälsningar från Örebro!

 • Anette

  Skönt för Älla att äntligen kunna börja med rehab-träning. Nu håller vi tummarna för att ni ska vara på banan igen inom det snaraste.
  Zigge har också en ofrivillig viloperiod för tillfället. Troligtvis sträckt ena bakbenet i ett sökslag, är röntgad men ingen fraktur – skönt. Blues tycker livet är trist när inte brorsan kan/får busa med honom.
  Krya nu på er alla, två- som fyrbenta
  Häslningar från Skåne

 • carina&grabbarna

  Vad skoj att läsa om Älla ! Vi håller tummar & klor för snabb återhämtning!

 • Tack ska ni ha! Det känns verkligen härligt:-)
  Krya-på-sig-kram till Zigge!