Ny champion!

Ett stort grattis till Rebell och Rosi som snabbt lyckats spåra sig fram genom öppenklassen – ni är så himla duktiga:-)

Mina Muckboots har kommit, jag behövde inte vänta till april!  Visserligen visade de sig vara gröna, vilket inte är min favoritfärg precis, men de får väl duga i skogen…

Helgen har som vanligt gått i ett jihu. Lördag var vi på Vassruggträff och MH med Ällas kull.  En trevlig kull att se och jag är jättenöjd över Ällas prestation. Hon skvatt visserligen rejält vid dumpen och tog till en liten flykt, men var snabbt tillbaka igen och kunde lösa situationen innan jag gått hela vägen fram. (Hon ställde sig först bakom min rygg och hoppade på mig  ett par gånger, som för att knuffa fram mig för att kolla läget först:-).  Likaså gick hon fram till skramlet direktt trots att hon skvatt kraftigt och gjorde en undanmanöver.  I övrigt visade hon stor socialitet, bra leklust, stor nyfikenhet och var helt skottfast. Tyvärr skadade hon sig troligen under mentalbeskrivningen då hon varit halt sedan dess. På andra frambenet den här gången. Suck. Hon har förmodligen sträckt sig vid någon av rusningarna, eller  när vi skulle gå över  diket där de lagt en vanligt lastpall som bro. Hon åkte naturligtvis ned med ett framben mellan brädorna, men jag hann aldrig se vilket ben det var då allt gick så fort… Vila igen alltså – och vi som skulle ligga i hårdträning inför workingtestet?!
Älla, Bris, Laban, Runa och ÖllePå bilden: Älla, Bris, Laban, mamma Runa och Ölle.

Förresten är det vila även för Tia, som vi förmodligen drog igång för snabbt i arbete efter hennes hälta –  den återkom i helgen efter ett par dagars träning. Nu blir det vila även för henne några dagar innan vi får se om det är läge för noggrannare undersökning.  Väldigt konstigt det här…. Vi har knappast haft några hältor på våra hundar alls genom åren och nu kommer det och går på två olika hundar. Inte lätt att hålla dem stilla heller då båda är rastlösa och understimulerade. Katten får verkligen veta att han lever kan jag säga:-) Älla kan inte låta bli att hacka på honom heeeela tiden och snäll som han är muckar han inte tilbaka.

Söndag var det heldagskurs på klubben med ett glatt gäng med sina arbetsglada hundar. Lotta och Peter var med som hjälpredor under dagen så det flöt väldigt smidigt och hux flux var dagen slut. Visserligen var vi ganska möra när vi åkte hem, men det är ju så himla skoj att man glömmer både tid och rum  och kan snacka i evigheter:-)

I morgon är det ledig dag och jag bara Agnes att aktivera lite.  Kanske finns tid att klä om fotölj, måla om en pall eller kanske fixa i trädgården inför hösten? Eller till och med ta mig an ett ”litet projekt” som ligger i bakhuvudet och gror…. Här finns vilda planer, men inget som jag vill gå in närmre på ännu – håller er på halster ett tag:-)
Vi höres!
/Maria

8 kommentarer tillNy champion!

 • Grattis till nya champinjonen!!!
  Tråkigt med hältan! Hoppas det går snabbt över.

 • Jessica

  Härligt Rosi & Rebell till Viltspårs Championatet :), Å Stort Grattis till Uppfödaren :D!! Trist med halta hundar & hoppas det går över snabbt…Huuu vad Spännande med vilda planer :O

 • Anette

  Stort GRATTIS till Rosi o Rebell. Bra jobbat.
  Och Grattis även till uppfödaren, måste kännas roligt även för dig.
  Tråkigt med hältorna. Hoppas de är på bättringsvägen. Kan tänka mig att det finns lite överskottsenergi hos både Tia och Älla.

 • Tackar tackar, visst är det kul även för mig!!!!
  Tia är återställd men Älla är tyvärr inte på bättringsvägen, var till veterinären igår och ska tillbaka idag för att röntga bogen. Känns inget vidare….

 • Man får gratulera Rosi och Rebell, ni är så duktiga och även ett stort grattis till den duktiga uppfödaren.
  Hoppas att röntgen av Älla har gått bra idag och inte visat på några otäckheter. Hoppas att båda tjejerna kryar på sig snabbt.
  Ses på lördag! Ska bli så himla kul!!!!!

 • Tänk vilka underbara valpar och tillika ägare det blev till dem bägge valpkullarna. Jag är full av beundran av hela bunten…

  Nu får vi se till och hålla tassar och tummar hårt så Älla blir friskförklarad på måndag..
  Läser att Maria kommer till Grums. Nyfiken vad ska ni hitta på för skoj.

  Ha det!

 • Hej
  Stackars Älla, jag såg ju hur hon hamnade i springan med benet, Jag tror det var höger fram. Hoppas nu hon blir av med hältan snabbt. Tränar gärna apportering med er när hon blivit bättre, ja om du har lust alltså. Har också anmält mig till WT. Det lär ju gå åt skogen men jag ser det som ett träningstillfälle ”De lux” tänk att ha någon som kastar åt en ,det är man inte bortskämd med, inte jag iaf.
  Trevlig Helg //Madde