CruÄlla är piggare

Mycket piggare. På gott och ont.  Röntgen förra veckan visade inget anmärkningsvärt men bilderna ska diskuteras på röntgenrond och jag får mer besked i eftermiddag. Nu äter damen Rimadyl och ska vila minst 10 dagar – HUR i h…vete ska detta gå till?! Peter har henne med på kontoret så ofta det går, där är det lättare för henne att ta det lugnt. Här hemma hoppar hon över grindar, så att stänga in henne är inget alternativ. Igår kväll tog hon ett skutt från vardagsrumsgolvet där hon mellanlandade på soffbordet, innan hon slutligen kastade sig över stackars Fido som låg i soffan och sov i godan ro….. Mina gråa hår kommer att öka väsentligen i antal närmsta tiden tror jag!

Tia däremot har vilat färdig och i morgon har jag tänkt börja träna henne igen:-) Hon har varit med i Örebro i helgen och bott med husse och matte på hotell. Jag tror att hon mådde som en prinsessa där hon låg och snarkade i dubbelsängen utan någon som helst konkurens om uppmärksamheten. Det var kurs i dagarna två med Maria och Nemo samt några av deras klubbkamrater och vi hade en jättetrevlig helg i strålande höstväder:-) Tack för att vi fick komma!
Måste berätta en lite rolig epdisod från Ällas PRO-läger i helgen (hon var hos svärföräldrarna). Vi hade packat en kasse med hennes prylar: filt, mat, leksaker osv ni vet. Som tuggben hade jag lagt med en sådan där frisbeeliknande oxhuds-grej (som hon inte kan svälja hel). När vi hämtade henne i går kväll var svärmor lite bekymrad över att hon tuggat söndet sitt fat, ”det ser ut som sjutton nu”. Que? Vilket fat? Jo, de trodde att denna frisbee var tallriken de skulle servera hennes mat på:-)  Men sedan började hon tugga på den – och ville inte släppa!!! Hahaha. Man ska aldrig ta saker för givet – att ett tuggben kan se olika ut är alltså ingen självklarhet….

Agnes då? Jo, hon går med en blå badring kring halsen…. Hade ett litet sår på magen som hon slickade upp (Hon kan aldrig låta sådant vara i fred) så att det blev vätskande och fult. Jag tror att hennes kastrationspäls ställer till en del elände, hon blir tovig och det blir varmt. Måste verkligen försöka raka ner henne lite inför vintern, ser framför mig hur snön kommer att hänga i pälsen på henne annars! Någon som har en rakmaskin till hund????

Nä, nu blir det jobb en timme eller två trots att jag egentligen har semester idag…. Vi hörs!
/Maria

6 kommentarer tillCruÄlla är piggare

 • Ja, tänk så tokigt det kan bli…(matfatet/benet) 😀
  Gött att Tia är bättre – nu hoppas vi på detsamma med Älla. Hmm, verkar inte lätt att hålla henne still…
  Jag har ingen rakmaskin, men en kompis till mig har det och hon har hjälpt mig med Bella. Hennes päls är också hemsk, hon är ju både kastrerad och gammal.

 • Tack för att du kom hit och höll kurs här hos oss. Vi är jättenöjda med helgen och jag är hur taggad som helst att träna vidare till klass 2. Nemo var inte speciellt trött efter kursen, han sov någon timme när vi kom hem sedan var han igång igen. Det behövs mer än två kursdagar för att få honom trött.
  Skönt att det är på väg åt rätt håll med Älla, även fast hon kommer att öka på dina gråa hår. Fast dom kan man färga över så det är inga problem.

 • Daniel

  Hej, hoppas att hundarna repar sig. Vi har en riktig rakmaskin på långlån eftersom Nasdaq har haft många olika besvär. Vill du låna den går det bra. Säg bara till så skickar vi med posten. Ha det bra!

  • Tack för erbjudandet om rakmaskinen! Tror nog att jag kan lösa det på enklare vis. Ska kolla med något hundtrim om de kan ta sig an henne. Får väl köpa mig en maskin sedan kanske….