Cave canem

Varning för hunden alltså.  
Idag fick Agnes belöning efter att  ha uträttat ett riktigt hundjobb. Hon motade två välstädade, okända och broschyrbelamrade karlar vid ginden. Synnerligen misstänka för att vara Jehovas (de brukar alltid vara två och se ut precis så där). I vilket fall såg jag dem lämna den nytvättade (misstänkt bara det)  bilen och undrade hur jag skulle bli av med dem utan att vara otrevlig. Det dröjde ovanligt länge innan det ringde på dörren så jag öppnade för att se vart de tagit vägen och ser då att de  just backar upp bilen mot vändplatsen för att åka och att Agnes ligger som en pladuska innanför grinden. Vem vågar sig in på gården när en sådan mördarretriever blockerar vägen? ” Duktig vovve” sa Oskar och hämtade en frolic:-)

Till min stora glädje kan jag också presentera ytterligare  en strålande prestation. Mats och Zigge har i helgen debuterat i sökskogen och kammade hem finfina 306,5 poäng. Inte bara husse och matte som är stolta ,  det värmer även ett uppfödarhjärta.  Anette och lillebror Blues vill förstås inte vara sämre de, utan har testat sin första träningstävling gällande lydnad,  med lysande resultat, så nu väntar nog snart debut även där. Heja heja. Våren är här och tävlingssäsongen drar igång – SOM VI HAR VÄNTAT!

Sökträningen har dragit igång på allvar och det går snabbt framåt för lilla Älla. Hon har ett sjudjäkla sug ut till figgen och blir så glad att hon håller på att gå av på mitten när hon finner någon. Peter provade att skicka henne direkt från stigen på ett kort skick  i lördags och det var nema problema. Tia jobbade på kanonbra även hon även om man märker att kondisen är något sämre så här efter vintern. Vi var i vår kraftigt kuperade tävlingsruta – och där får hundarna verkligen bekänna färg. Förarna också.  Så jag valde att direktbelöna hela passet för att slippa göra påvis:-) Fusk? Nejdå, bara listigt.

Ha det så skönt i vårsolen, vi hörs!
/Maria

4 kommentarer tillCave canem