september, 2010

lördag, september 11, 2010 @ 12:22Trött, tröttare, tröttast…. 

Det är nog jag det. Trött och ur gängorna efter en seg förkylning som tog omtag just när jag trodde det var över…. Att Älla haft urinvägsinfektion hjälpte väl inte upp situationen direkt, skönhetssömnen (som man så väl behöver i min ålder) har fått stryka på foten. Men nu, peppar, peppar, så verkar medicinerna fungera och hon har sovit till halv sju två mornar på rad – dutti  vovve! Jag verkar ha snorat färdigt också för den delen – så vi är nog snart tillbaka på banan:-)

Agnes och Älla i farten

Ibland sover hon gott också:-)

Tia är överlycklig över antalet hundleksaker som helt plötsligt finns överallt:-)

Inte så mycket hundträning senaste tiden alltså, men det funkar det med –  cykelturer, promenader och stros i trädgården är också prima liv för en hund (ibland i alla fall). Förra helgen var Tia och jag, Lotta och Räjza på kurs för Lillemor och Kjell Edström  och hade en toppenhelg tillsammas med ett gäng glada människor och dito hundar. Nu har vi fått lite nya tips och infallsvinkar som skall testas under hösten:-) Fjärren ska vi jobba med att snygga till under vintern, den är inte bra nog för att flytta upp en klass. Sedan är det ju flera nya moment som skall finslipas på, vi har nosat på dem alla men de är långt ifrån tävlingsmässiga ännu.

Under gårdagen var Wiza och Räjza här och fick prova på lite fågel. De hade inte burit fågel sedan valpträffen i våras, men som tur var hade jag en liten rackare i frysen. Behöver  fylla på mitt viltföråd – någon som har att sälja?  Wiza har förresten spårat till sig sin första öppenklass-etta i viltspår under veckan. De låg verkligen i startgropen och kastade sig ut i spåret så fort Wiza hade ålden inne. Så flitiga:-)

Nej, nu får jag ta mig i kragen och försöka få något gjort,   blir inte direkt piggare av att gå här och dra. Snarare uttråkad och ännu slöare…
Vi hörs och syns!

/Maria

//

fredag, september 3, 2010 @ 08:37Älla 

Beslutsångesten är över. Det blev en Älla den här gången – passar henne och är inte likt de andra hundarnas namn. Hon börjar bli hemmastadd förresten:-)

-Du ska passa dig du, tant Agnes. Jag är visserligen liten, men har jäkligt vassa gaddar.

Idag ska vi träna på att kissa utomhus.Blåsan är lite överaktiv, men vi gör så gott vi kan.

På återhörande!
/Maria

onsdag, september 1, 2010 @ 10:39Vassruggens Ödha Runristare 

Nu är hon hemma!

Jane Doe kan vi kalla henne än så länge, namnet faller nog på plats under dagen när vi sett lite mer av henneJ Än så länge går det kanonbra. Underbara Agnes! Hon kan vara lite kärringgrinig så jag hade lite funderingar kring vad hon skulle tycka…. Jag får lov att ta tillbaka alla mina farhågor – hon är fantastiskJ Det är nog så att det är lite äldre valpar, ohyfsade sådana som oförskämt hoppar på henne, som hon kan fräsa ifrån åt. Tia är naturligtvis också snäll, men glömmer sig ibland och drar igång lite för häftig lek, så där får jag passa lite. Fido (vår katt alltså) är en gammal och rutinerad gentleman vid det här laget. Han hoppade upp på köksbordet när han fick syn på valpen. Satt sedan en stund och funderade över situationen innan han hoppade ner på golvet och strosade iväg. Lilla ”Jane” drog så klart efter som en rem, men Fido bara fortsatte sin lilla promenad i samma makliga tempo – och så var den saken klar! Nema problema.

Hej kompis!


Nu är de stora hundarna ute och ”Jane” har hjälp matte putsa tre fönster. Mer än så orkade inte matte – hon är förkyld och nog en aning febrig. Attans elände, jag som skulle mysa så på min ledighet…..  Till helgen ska Tia och jag på kurs hela helgen så jag får skynda mig att bli frisk – den tänker jag INTE missa. Jag har  iofs sjuksköterska med mig – så det ordnar sig nog 🙂

/Maria

Comments are closed.