augusti, 2010

söndag, augusti 29, 2010 @ 19:48

Hemma igen

Har varit på resa med jobbet några dagar men har nu åter landat i Portila. Vägen hem kantades av vattenmassor och så här såg det ut på E45 när vi passerade mellan Åmål och Säffle….

Sommaren har gått så fort! Ungdomarna har börjat skolan och Emma är tillbaka i Jönköping – TOMTL Semestern gick som ett jehu och resten av sommaren också. Snart höst alltså. Jo vars, det duger väl det också – sitta och mysa med levande ljus är ju trevligt om man slipper släpa sig runt i lera till knäna. September kan iofs vara riktigt fin – så jag avvaktar med att ta ut allt elände i förskott! Brittsommar till veckan har jag hört – kan det stämma så vore det underbart.

Förra helgen var Rosi och Rebell till Värmland och startade högre sök i Torsby – jädrar vilket ekipage Suveränt skogsarbete med 9,5 på både sök och upplet, men tyvärr någon miss i lydnaden vilket resulterade i klassvinst och godkänt med endast några fjuttiga poäng från uppflytt… På’t igen!

Denna helgen har Jessica och lilla Wiza äntligen varit ute i spårskogen (Jessica har väntat på att Wiza skulle bli gammal nog) . Godkänd ankl viltspår – grattis! Det bådar gott det här…

Duktiga valpköpare och hundar,  Känner mig så stolt 🙂

Själv har jag så smått börjat träna in elitmomenten. Vissa saker är skitenkla och andra kommer att ta tid känner jag. Av någon anledning vill Tia alltid ta höger när det gäller dirigeringsapporteringen. Konskicket däremot fattade hon på 2 röda sekunder. Vi skyndar långsamt – har ju hela livet på oss, eller hur?

Till veckan flyttar lillan in och vi vet ännu inte vad hon ska heta?!  Beslutsångesten river i mig – hjälp! Märta? Ulla? Duga? Älva? Fattar inte varför det är så svårt den här gången – det kan väl inte vara slut på alla bra namn? Har för många bekanta med hundar helt enkelt – alla käcka namn är redan upptagna:-)

Får sova på saken!
/Maria

fredag, augusti 13, 2010 @ 23:23

Nattlig resa genom den Dalsländska skogen….

Många mil på slingriga skogsvägar blev det idag. Dagens tävling gick av stapeln i Bengtsfors – premiär på den klubben för mig, men dit åker jag gärna igen trots att det var lång – för det gick bra:-) Andra gången gillt. Mattes bästa Tia skärpte ihop sig och gjorde ett kanonprogram (några småmissar dock) och skrapade ihop en klassvinst på 276 poäng i lydnadsklass 3.  DET känns skönt:-) Hade inte i min livligaste fantasi trott att det skulle gå bra idag idag eftersom genrepet häromdagen var urkasst! Men det är väl så det ska vara har jag förstått….  Grattis även till alla kompisar som också var i Bentsfors och tävlade .

Fick  komplimanger för min fina och duktiga hund. Sådant känns extra roligt efter alla sorger och bedrövelser den lilla olycksfågeln ställt till men. MEN hon är också en otrolig glädjespridare:-)

Nu är frågan om jag orkar gå upp i svinottan och fara till Säffle för en ny tävling i morgon?  Jag ”behöver” ju inte… Vi får se!

God natt!
/Maria

 

Comments are closed.