oktober, 2010

söndag, oktober 31, 2010 @ 19:07

Här är jag

Jo då Lisa, allt är bra. För få timmar på dygnet bara och därtill allt för lite energi….


Älla är snart 4 månader,  växer och frodas, och kom precis och lämnade av en Graningekänga, tack tack! Hon är en riktig liten filur, ser ut som en haj i profil och hugger som en krokodil:-) Kan inte bli annat än vattenpassion i en sådan hund. Vi tränar på lite smått med olika matnyttiga övningar. Nytt sedan senast är att vi flyttat apporteringsövningarna från köket till skogen då hon snabbt förstod sambandet med nosdutt och avlämning i hand. Nu apporteras både dummies och pippisar och lämnas fint i hand:-) Dutti liten vovve. Tills slyngelåldern inträder i vilket fall, men den dagen den sorgen, och ju mer vi har på plats gällande samarbete och kunskap, desto lättare är det att komma genom de trista slyngelperioderna.  Nu har vi precis börjat nosa på lite övningar med position (för lydnad måste det ju också tränas!) och hon har hunnit med två korta viltspår. Nästa projekt tror jag blir tasstarget…. Får grunna lite på det för man kan ju inte göra ALLT på en och samma gång.

Älla gillar att se på TV precis som människobarn:-) Speciellt djurprogram och tecknat.

Inte det lättaste att greppa en halvfrusen…. (rigor mortis kanske:-)

Tia har till sin stora lycka fått träna sök förra helgen, det har glesat på träningarna då jag har lite svårt med motivationen när vi inte har tävling som mål. Älla är väl tänkt bli brukshund, så nästa gång det blir sökträning ska hon få följa med och börja göra vindövningar! Undrar om jag kommer ihåg hur man börjar? Ibland kan jag bli stående som ett frågetecken och inte alls komma ihåg hur jag brukar lära in saker. Tur att alla sätt är bra, utom de dåliga…. På lydnadsfronten försöker jag träna så gott det går i mörker och lera. Var i fredags och köpte två byggstrålkastare på stativ som jag kan ställa upp i grannens hästhage (som enligt utsago ska vara ledig fram till april) då kommer jag att kunna träna även lite på kvällstid. Det är så himla mycket prylar som ska med i bilen annars, koner i mängder, apporter i flertal, hinder mm mm. Det känns så himla omständligt att ta sig iväg och träna och förhoppningsvis får jag lite mer flyt på det hela om jag bara behöver gå utanför staketet.

Detta mjukisdjur existerar av någon anledning inte längre….

Fick också en trevlig rapport från Uppsala där Nasdag med husse Daniel har varit ute på sitt första prov, anlagsklass viltpår, och fick med beröm godkänt:-)  Väldigt roligt att ha duktiga och ambitiösa valpköpare som jobbar bra med sina hundar. Agnes hälsar och tackar er alla för att ni tar så god hand om hennes barn!

Just som jag satt och skrev detta plingade det till i inkorgen och där fick jag läsa att Zigge och Mats fått sig ett förstapris i lydnadsklass 2 trots en nolla i protokollet – finfina poäng på resterande moment alltså! Härligt.

Ni får ha en god vecka allesamman!
/Maria

lördag, oktober 9, 2010 @ 13:50

Vilken rolig tävling:-)

Inte för att jag deltog själv, men jag gläds åt alla fina prestationer i dagens lydnadstävling på hemmaklubben. Kände mig stolt och glad både som uppfödare, vän och instruktör  och  kunde inte hindra  en glädjetår under prisutdelningen. STORT grattis till både valpköpare,  ”kursare” och övriga hundkompisar till dagens goda resultat. Reducks var i dag representerade av Nova med matte Anna, som går ut i slitt livs första tävling med en lite skendräktig tik som inte var helt på topp – och kammar hem ett förstapris med klassvinst!!! Hur ska det bli i framtiden? Tyvärr hade jag ingen kamera med idag, så jag kan inte bjuda på några bilder från dagen. Hittade några bilder på Älla som vi lägger ut istället. Damen i fråga växer och mår bra. Man undrar om det inte är anabola i valpfoder, för hon växer så snabbt….

Öööhh…. Och?

Jasså? Var det SÅ man skulle göra:-)

Men titta vad det dök upp i mailboxen:-) Marie och Anna hade kameran med sig – rediga tjejjer det!

Ha en fortsatt trevlig helg!
/Maria

söndag, oktober 3, 2010 @ 16:58

Tillbaka i cyberspace!

Så fort man blir van att ha konstant internetanslutning…. Vi har varit utan i en vecka  och hej och hå vilket elände det var:-) Vatten i en ledning lär ha varit anledningen så nu får det f..n inte regna mer i höst!

Mycket har i alla fall hänt sedan förra blogginlägget. Om vi ska plocka russinen ur kakan så får sammanställningen bli ungefär så här:
Funktionsbeskrivning av C-kullen! Kalasroligt och uppehållsväder. 4 pigga, glada, och arbetsvilliga hundar om än lite svåra att hålla ordning på vid passiviteten vid vattet. ÖVA ÖVA säger jag bara. Man kan inte träna för mycket passivitet. I övrigt skötte de sig med beröm godkänt och det var verkligen trevligt att träffas och jag vill säga ett stort TACK till er som jobbar på så bra med era Reducksare!

Först ut i bildkavalkaden är Blues som är snabb in med dummien.

Sedan har vi Wiza som gärna ville visa upp sin fina ”fångst”:-)

Balder på väg in med pippin.

Räjza var inte så super-impad över pippin, men när den flög var den jäkligt kul:-)  Ja, ja alla sätt är bra….

Sedan har vi så klart den stolta modern

Vidare har vi Rebell varit ute och presterat en hel del vill jag lova. Först var det jaktprov där han kammade hem ett andrapris, ett starkt sådant, och såååå nära förstapriset på ekipagets andra start bara. Han jobbade otroligt bra men tabbade sig på en av de två vattenmarkeringarna och krånglade till övningen lite väl mycket.  Dagen därpå var han och matte ute och spårade hem ett godkänt anlagspår! Där sitter det inte fast vill jag lova:-) Man blir imponerad.

Rosi och Rebell

Wiza och hennes matte vill ju inte vara sämre de. Endast 10 månader gammal kan hon efter tre raka ettor i öppenklass viltspår tituleras Svensk viltspårchampion🙂 Ett jättegrattis till er, som heller inte ligger på latsidan vill jag lova. Är superimponerad över ert arbete också!

Själv har jag inte hunnit göra så himla mycket med husets egna hundar. Vi tränar på lite smått med elitklassmomenten och går något spår. Både Älla och Tia har fått ett varsitt viltspår under veckan som gått, och de tuffade båda på genom spåret utan några problem. Vi får väl se om jag orkar hänga i och göra spårhundar av dem…. Älla har börjat ”skolan” dvs, nu är det slut på att bara leka sig igenom dagarna och hon har fått lära sig både att sitta och stå samt att dutta nosen i mattes hand.  Hämta valpdummis gör hon också, i alla fall inomhus. Vi ska snart flytta ut den övningen så får vi se hur det funkar där.

Fick rapport från Tara också, hon drabbades av kennelhosta i början av sommaren och har varit riktigt riktigt krasslig i efterförloppet med bland annat jättedåliga levervärden. Nu berättade dock husse att han kände igen sin lilla hund som var pigg och glad igen. Härligt att höra!

Helgen som gått har tillbingats på klubben. Har haft  lydnadskurs med ett gäng glada och flitiga förare med trevliga hundar. Älla har varit med idag och trots att hon mest sovit är hon visst lika trött som jag. Nu blir det soffläge för oss båda!

VI hörs!
/Maria

 

Comments are closed.