juli, 2010

lördag, juli 24, 2010 @ 18:31

Mästerfotograf

Nej – inte direkt:-)

Tog kameran med mig ut i dungen när vi skulle viltträna jag och dogsen. Välbehövligt eftersom jag återfallit i att låta bli att träna med just vilt . (Vilket lyste igenom när Mari och jag tränade häromkvällen…)
Detta skall föreställa Tia

Men, man kan ju inte lyckas varje gång.

Här klippte jag huvudet av anden. Men Angnes kom ju med på bild….

Hej och hå. Av 37 bilder var detta de bästa.

Till veckan blir det några dagar i huvudstaden. Bara att få bo på hotell några dagar (istället för att driva ett) känns lockande. Äta gott, ta en tur i skärgården och kanske shoppa lite. Känner jag mig själv rätt kommer jag väl hem med ett koppel 🙂

Höres!
/Maria

Ps. En bonusbild som jag snott… Söta små råttor va? En ska flytta till Portila :o)

måndag, juli 19, 2010 @ 18:06

Startskottet har gått!

15 liter igår – startskottet har gått för årets kantarelljakt!

I övrigt har jag seeeeemester:-) Vad kan man då hitta på?
Träna hund. Röja vedbod. Fälla träd. Kapa upp träd (och lägga i vedbod). Kolla bil. Kolla valp. Jag har fullt upp som ni ser 

Vi hörs en annan dag!
/Maria

Ps. Hur många trasiga gräsklippare och trimmers kan en familj egentligen behöva? En tur till sopstationen står också på att-göra-listan.

Tillägg: Tia är en helt totalt värdelös kantarellhund (visserligen bra på annat). Hon häver sig över svampen och käkar upp dem!! Agnes däremot förstår sig på att vara lite varlig och ligga stilla när man plockar…

lördag, juli 17, 2010 @ 17:10

Paragrafryttare – jag?

Japp, ibland så:-)
Anmälde mig till en lydnadstävling i augusti häromdagen. Anmälningstiden hade inte gått ut och jag var ute i god tid tänkte jag. MEN så fick jag till svar att  min anmälan inte kundes ta emot då tävlingen redan var fullbokad. Que?? Då lottar man väl för tusan tänkte jag och mailade tillbaka ett svar med hänvisning till aktuell punkt i regelboken. Med ALL sannolikhet skulle jag bli ”bortlottad” om jag ställde saken på sin spets, men jag kunde inte motstå att få chansen att vara lite grinkärring. Så kul har jag på semestern

Igår kväll tillbringade vi några timmar i sökskogen och jag tror att alla var nöjda och glada, inte minst hundarna som var så duktiga så. Tia tog tillfället i akt och demonstrerade sin överskottsenergi när vi fikade, hon ville väl visa hur eländigt synd det är som henne som aldrig får göra något…. Katten var förresten inte sen att hänga på han heller.  Konstiga djur jag har. Att det var fredagkväll kom jag förresten inte på förrän långt senare, man blir lite gött förvirrad när man är ledig!

Nu har det slutat regna så det får bli en cykeltur till Vålberg med dogsen och sedan bär det av till Skruvstadparken. Eftersom jag vet från säker källa att förstapris i pilkastningen är en 2-kilos chokladkaka ska jag banne mig kasta en pil eller två i kväll:-)

Ha en trevlig helg!
/Maria

onsdag, juli 14, 2010 @ 23:28

Debut

Debut i lydnadsklass 3 för Tia idag. Gick riktigt bra förutom två förarmissar. Tia jobbade på bra och det som kan krångla på träning funkade bra och framför allt funkade hunden bra – och det är det allra viktigaste:-) En nolla på sättande under gång (också ett jädra moment att nolla). Jag var så nervös att jag bara kraxade fram ett ”sitt” som inte alls lät som det brukar…. ja ja. Fria följet var hon lite het men inte så farligt som det kan vara, pigg,  svansviftande och  var tyst och fin och bara liiite före:-)  Stegförflyttningarna funkade dåligt däremot, först 2 steg höger – helt ok, sedan direkt 2 steg bak – inte ok! Tia trodde vi skulle till vänster efter höger och stegade långt åt sidan. Fult som tusan blev det men å andra sidan har jag heller aldrig tränat att backa ska komma mellan höger och vänster! Nästa miss var rutan där hon gjorde det kanonfint! Full fart, exakt position i rutan och ett snabbt läggande. Sedan kom förarmissen  när jag skulle kalla in – jag ropar FEL kommando och Tia ligger kvar, ser det i ögonvrån och ropar igen, fast rätt kommande den gången och hon kommer snabbt in i position. Där fick jag ett rejält neddrag, en sketen 7:a,   i ett för övrigt kanonbra utfört moment (enligt domaren). Men jag är nöjd ändå trots ett 3:e pris, det är bara att kasta sig ut igen och nu när debuten väl är avklarad och vår första tävling gjord sedan olyckan (det satt hårt inne ska ni veta), så känner jag att lite av mina egna hjärnspöken kan hoppa in i garderoben och gömma sig en stund:-) Vår klubbkompis Carola tog i alla fall sitt efterlängade 1:a pris idag – Grattis grattis igen!

Annars är det härligt med semester! Första ”att-göra” i form av trädäck utanför uterummet är fixat av maken och trädgården har fått lite tillsyn – så gott man nu orkar i värmen. Vi får se hur resten av semestern utvecklar sig,  vad vi ska göra härnäst får bestämmas utifrån vädret . Vad mig anbelangar sitter jag gärna under ett träd i trädgården och läser, fikar och slappar – där mår jag gott! Fast kanske inte 4 veckor i rad…..

Avslutar med en söt bild på Buster (A-kullen) som slappar så skönt när husse fiskar:-) Tack för bilderna!

Vi hörs!
/Maria

onsdag, juli 7, 2010 @ 20:10

Semester!


Yes, nu äntligen har vi semester:-)
Inleder med att fira Peter med jordgubbstårta i morgon. På fredag bär det iväg på sökhelg med hundgänget och därefter är det tomma blad i almanackan…. En del projekt hemma på huset som står på ”att-göralistan” skall utföras, men några kortare utflykter lär vi hinna med. Stockholm, Gränna och Visingsö har vi funderat på, samt en antikaffär i Nora som vi såg Ernst besöka förra veckan – kan vara en trevlig dagstur någon regnig dag (om det blir sådana vill säga).  Hundträning och ev tävling blir det för all del också, även om jag tappat lusten å det grövsta just nu. Bakslag i form av hjärnspöken hos min hund efter bilolyckan gör att jag för tillfället känner mig helt nedtryckt i skoskaften….

Nåväl. S*E*M*E*S*T*E*R känns fint. Åter på kontoret den 11 aug – och dit är det långt!
Vill förresten också passa på och gratta Rosi och Rebell som varit ute och tävlat i sommarvärmen, högre klass sök, och bara några futtiga poäng från uppflytt till elit – ni är otroligt duktiga och får snart uppflytt, tredje gången gillt kanske?

Ha nu en riktigt fin sommar, vi hörs och syns!

/Maria

 

Comments are closed.