december, 2008

onsdag, december 31, 2008 @ 15:22

Gott Nytt!

Årets sista dag blev en riktigt vacker sådan. Kallt, frostigt och soligt – underbart! Mari och jag tog alla våra jyckar på en tur runt sjön (2,5 timme inkl fika). Inte så himla tokigt alls! Resten av familjen tog grillkorv, skrillor, spark och pimplar med sig ner till sjön och tillbringade ett par timmar där. Det gäller att passa på, vem vet om det töar om någon dag eller två….

Inte en raket så långt ögat nått – hurra vilka bra grannar vi har! Förra året sov sig vovvarna genom tolvslaget, men man vet aldrig vad som kan hända när man har unghund i huset. Nu är de i alla fall ganska utslagna efter långturen, och lär väl så vara en stund hoppas jag:-)

Vill också passa på och tacka alla valpköpare och vänner för de jul och nyårskort vi fått – jättefina!

Ha nu ett riktigt gott nytt år alla där ute, vi hörs och syns nästa år!
/Maria

söndag, december 28, 2008 @ 16:55

28 dagars väntan (minst)

Så var då julen överstökad och parningsbestyren likaså, men klart innan jul blev det ju inte:-) Make till tik att vara sen i höglöpet träffar man sällan på.  Agnes har alltid varit lite egen av sig, och varför skulle hon vara som alla andra på den här fronten? Nu är det i alla fall parat och klart för den här gången och det återstår att vänta och se….. I alla fall minst 28 dagar innan man via ultraljud kan konstatera om det finns några små därinne eller inte. Vi hoppas i alla fall det!  Bilen hittar snart till Torsby själv känns det som, och då har jag ändå inte behövt åka alla resor dit  utan haft den fina servicen att få Kim levererad till Portila x 2. Tack för det!


Tia med sin julklapp – och JA, hon försökte sno skägget från tomten… Peter har en teori om att det är en ”yrkesskada” från söket och det kanske det är? Hon känner att det är en människa där bakom och då ska den banne mig fram!

Utöver detta har julen flutit på som vanligt. Massor av mat, godis och soff-förslappning…. Hundarna har väl inte riktigt fått lika mycket sysselsättning som vanligt men det får de stå ut med. Vi kan i alla fall konstatera att Tia är helt underbar tillsammans med småbarn, både mina kusinbarn och Peters brorsdotter har varit här och ingen av dem är hundvan (och mina hundar är inte speciellt vana småbarn). Tok-Tia är helcool tillsammans med dem – helt ofattbart så snäll och lugn hon blir, sköter sig faktiskt bättre än Agnes, kul att se!

Idag tog vi en heldag i sökskogen.Ett visst svinn pga magsjuka gjorde att vi ”bara” var 6 ekipage men det tog ändå nästan hela dagen.  Rutan var som ett jäkla plocke-pinn med vindfällor åt alla håll – supersvår! Tia slet som en tok, jobbade på bra och kastade sig mellan stockarna – men hittade inte figgen där i alla fall. På andra sidan stigen hittade hon figgarna perfekt, men just i trädfällorna var det ruggigt svårt. Kul och svår ruta, den ska vi testa fler gånger!

Snart vår tur!

Dagen avslutas med korvgrillning och det har nästan blivit mörkt!

Ha det så gott!
/Maria

tisdag, december 23, 2008 @ 18:48

Julefrid?!

Nja, inte vet jag…. Granen är iofs klädd, skinkan ligger i grytan och klapparna under granen – allt väl så långt. Vad som i år skapar lite julstress är Agnes och hennes planerade parning! Nu har vi varit till Kim och han har varit här… och visst, parat har de gjort men inte så att vi tvåbenta är helt nöjda. Hon är ju på dag 15-16 så det ”borde” vara hög tid och man blir lite stressad över att missa det hela. MEN en snabbvisit in till veterinären visar att det inte är riktigt dags än!!? 1-3 dagar kvar ungefär.. Jag säger det igen – silverfisk är lättskötta och anspråkslösa, man kanske skulle föda upp sådana istället?  Nu blir det Kalle och hans vänner samt svärföräldrar under morgondagen och sedan bär det iväg till Torsby på juldagsmorgonen igen…  MEN man skall se det från den ljusa sidan! Vicken tur, sa Emma, att du inte rest 95 mil och bor på ett sketet vandrarhem och blir kvar där över jul. Och det har hon ju rätt i! Klok flicka det där.

Tomtedräparen Tia

Nu hoppas jag att ni andra får mindre att ”örja” om under helgen, ha det så gott och ta det lugnt med knäcken!

God jul alla vänner !
/Maria och Peter

Ps, så här fint har vi pyntat i trädgården: http://se.youtube.com/watch?v=1omzlloY0Vw

 

söndag, december 14, 2008 @ 18:16

Datorhelvete!

Hade precis skrivit ett inlägg och skulle bara skriva en sista rad – BORTA!! Så ja. Samla sig nu Maria, lååånga djupa andetag….

Hur har ni det i julstöket? Allt klart?
Inte lätt förresten, att vara hund i dessa tider, det ska ätas julbord, bakas, handlas, lagas mat och fejas. Som om inte det vore nog har Axelssons ägnat halva helgen åt att montera badrumsinredning… Någon hundräning att tala om har det absolut inte blivit, men i eftermiddag fick Agnes och Tia en rejäl långpromanad – alltid något!
Eftersom vi fått så mycket fin snö, tänkte jag mig ut för att ta några stämningsfulla julkort. Lyckades jag? Det beror på vilken stämning man menar… Tia löpte amok och blev helt tokig i tomtens luva, så bilderna blev av en annan sort.:-)
Det börjar bra i alla fall.

Men sedan blev det lite värre…


Ja, ni fattar vart hän det barkade… Nu undrar man ju bara om tomten någonsin mer vågar sig tillbaka till Ullströmerud?

Slutligen – jag lovade Agneta bilder på det färdiga badrummet, förhoppningsvis är de mer inspirerande än de förra badrumsbilderna! Inte så tokigt, om jag får säga det själv. Enda smolket i bägaren är att vi glömde beställa handdag till lådor och skåp (vi hade bråttom). Får väl bli en tur till IKEA, det finns nog några handtag där skulle jag tro.

Ha det så gott så länge, jag bloggar igen när vi varit på Torsby-resa!
/Maria

tisdag, december 9, 2008 @ 07:17

Nu snart!!

Så var det då dags för löp till slut. Agnes har behagat sätta fart på det hela så att vi skall hinna till Kimmen före jul. Nu börjar nästa väntan…

/Maria

lördag, december 6, 2008 @ 15:12

Snöglopp

Fy tusan så trist väder. Slaskigt och grådisigt – inget vidare! Det var inte dagens sökövning heller, något vidare alltså. Tia visade sig från sin sämsta sida, vilket mest visade sig genom okoncentration. Jag försökte sätta på henne en ”vanlig” fast rulle, men den gillades inte och hon var helt klart störd av att den dinglade där – åter till Norsken alltså. (Tur att jag aldrig sålde den på Blocket). Nu har jag i alla fall provat, och vill man se det från den ljusa sidan – så behöver jag inte baka tårta till nästa gång:-)

Vi försökte träna lydnad under veckan. Gick väl heller inget vidare…. Inte det enklaste att försöka få till det i snögloppet på fotbollsplanen och Tia var okoncentrerad även då. Hon verkar helt enkelt vara den typ av hund som inte riktigt är sig själv under löpet. Har ju varit bortskämd med Agnes nu ett tag, man märker knappt på henne när hon är i löp och kan köra på precis som vanligt. Men alla hundar är inte lika och tur är väl det iofs.

Agnes har inte börjat löpa – jag ger mig tusan på att hon tänkt sig till Torsby under julhelgen. Allt för att slippa tristessen här hemma, med lata människor som vill smutta på glögg och käka julmat hela dagarna. Eller varför inte under nyårshelgen?!  Hon håller er valpspekulanter på halstret ett tag till. Men om vi återigen skall se det från den ljusa sidan – så är det en trevlig tid att hämta valp i maj!

Vi hörs!
/Maria

måndag, december 1, 2008 @ 21:00

Nu snart!

Nu börjar det närma sig spännande saker…. Tia började löpa idag och då hon och Agnes löpte samtidigt i våras så lär det inte dröja innan Agnes också drar igång.  Agneta slipper kanske bjuda på julgröt 🙂
(Mitt mantra lyder fortfarande: Jag ska INTE behålla någon, jag ska INTE behålla någon).  Problemet är att jag tror att det blir så jäkla trevliga och roliga valpar!

Annars då ? Nja – badrummet börjar arta sig men själva badrumsmöbeln kommer inte före lucia i alla fall. Huvusaken är att vi snart har duschen tillbaka, jag är hjärtligt trött på att stå i hund-duschen i tvättstugan! Under helgen som gått har Lotta och jag varit till Pia A på lydnadsträning och haft det jätteskoj. Med Tia har jag kikat på lite bruksmoment, bla kryp och framförgående. I övrigt tränade vi bla rutan och en hel del fritt följ. Det sistnämnda är det svåraste. Hunden är för het och matte likaså. Jag lär mig ALDRIG att sakta ner på stegen och tempot…

Nu ska jag häva fram symaskinen, måste väl ha en gardin till badrummet också!
Bjuder några Agnes-bilder från en solig oktoberdag, den senaste sådana vill jag minnas…

Ha det!

/Maria

 

Comments are closed.