november, 2008

tisdag, november 25, 2008 @ 16:40

Nu blir hon väl galen…

Kan inte låta bli att lägga in en bild på vår fina stora flicka, 18 år redan! Hu, så gammal man känner sig när barnen bli så stora…

Tårtan gick att äta faktiskt!

På hundfronten intet nytt men på lördag bär det iväg till Arvika för lite Pia-träning, det ska bli himla kul. Något som inte alls är kul att att vår träningskompis Lotta mist sin äldsta hund Dino genom en olyckshändelse. Vi skickar många varma tankar till henne och familjen – och även till Crespo som mist sin kompis!

Ta vara på dagen.
/Maria

fredag, november 21, 2008 @ 20:28

Omväxlande väder tror jag!

Igår var det strålande sol – Emma och jag var ute och lattjade med hundarna och fick några soliga bilder. Idag var det närmast snöstorm på eftermiddagen.
Det blir en kort blogg idag. Har tusen saker att göra. Huset är nedlusat med verktyg, spackel och annat massa jox som hantverkarn använder. Husets dotter fyller körkort i morgon så vi försöker röja upp lite i röran samtidigt som vi bakar cheesecake, sockerkaka och småkakor med damj och nötter och fixar iordning lite fredagskäk!

En dryg timmes hundträning idag. Agnes gjorde fina konskick och rutskick, plus att vi tränade både vittring (rätt alla gånger) och dumrutan – gick toppen! Tia fick en genomkörare med stegförflyttningar – ÄNTLIGEN har det lossnat med bakdelsrörelserna. Hmm…. Just det, rutan, fjärren och metallapportering  blev det sedan, allt utom det sistnämnda gick helt enligt planen. Gällande metallen gör hon precis som Agnes gjort, vilket förövrigt resulterade i en utslagen tand. Hon smäller till den med tassen innan upp-plock. Har klickat massor av gripanden och ignorerat massor av snärtande/gripande – vi får se om det ger resultat i längden.

Här några bilder från igår!

Tia

Agnes sparkar boll

Och Agnes i solen!

Nu ringer timern – kakan är klar!

/Maria

onsdag, november 19, 2008 @ 20:52

Hundblogg – utan inslag av hundar

Har inte hunnit med så mycket hundaktiviteter så denna gång ska jag låta er ta del av mitt andra liv, det som innefattar bla renovering av badrum. Hur kan man inbilla sig att man ”bara ska byta golvklinkers och fixa en ny dusch-hörna”???? En veckas jobb och sedan klart – trodde vi… Ha! Nu fanns en viss fukt i väggen,  vilket betyder oerhört större ingrepp = betydligt större arbetsinsats och betydligt större utgifter. Passar ju jättebra så här före Emmas 18-årsdag och när julen strax står för dörren.

Borde man tagit ner gardinen kanske? Eller…


Detta gott folk, är duschväggen som rivits ner. På andra sidan ligger vår STORA garderob. För att kunna ta ner väggen, var vi tvugna att utrymma garderoben, vilket i sin tur betyder att vi har sovrummet överbelamrat med kläder och trådbackar. Den andra väggen vätter mot hallen, där blir vi också ”pocka te å gäre iorning”, för nu är delar av den väggen också riven.  Jag blir liksom matt när jag tänker på det.

Sedan kommer man till nästa spörsmål. Badrumsinredning. Herregud. – Har ni sett vilken uppsjö det finns att välja på? Först tänkte jag i min enfald att det bara var att åka till det stora möbelvaruhuset som flyttat till Karlstad nyligen – men se där fanns inget vi gillade, mest rappel. Nu har vi tittat runt några dagar och jag tror att vi, eller jag, bestämt oss. Konstigt förresten hur skadad i hjärnan man blir… Först tyckte vi att 10.000 kr lät dyrt. Sedan insåg vi vad man kunde få för den summan…. Nu har man liksom ”vant” sig och den övre gränsen tycks sakta men säkert öka och summan som idag känns som en rimlig utgift ligger på betydligt högre belopp?! Mysko det där.

Idag blir förresten Heffa-matte fixad i ryggen! Vi skickar krya på dig kramar till henne och hoppas att hon snart är tillbaka på banan.

På återhörande!
/Maria

Ps. Fredag 14.00 lydnad i Skruvstad om någon har tid och lust!

lördag, november 15, 2008 @ 18:01

Mitten av november 🙁

Regn, mörker och lera…. Som vanligt så här års infinner sig ett grått skimmer över tillvaron. Tänk om det kunde frysa på snart – ett par minusgrader vore inte fel (i alla fall inte med tanke på mängden lera på golven som minskar drastiskt då). Som vanligt fantiserar jag om asfalt när jag går och klampar i geggan, men å andra sidan dra asfalt oftast med sig massa oönskade tillbehör, så som hus, bilar osv. Vi närmare eftertanke blir jag nog kvar i leran eftersom jag trivs med sättet att leva i övrigt.

Vi har haft celebert besök sedan senast. Elsa (Agnes-syster) med familj tittade förbi på en fika förra helgen – jättekul, tack för att ni tog er tid och svängde inom! Elsa och Tia är faktiskt ganska lika -eller hur?

Elsa i en lite konstig vinkel, men i alla fall utan röda ögon (inomhus och blixt, ni vet).

Peter har gått ett blodspår med Agnes under veckan och nu har jag skickat in en anmälan om anlagsklass. Hoppas vi får till ett prov innan snön kommer. Lite lydnadsträning som vanligt har vi hunnit med. Har mest tränat Tia faktiskt. Hopp – sitt funkar bra nu, fjärren börjar likna något och så har vi börjat ”nosa” på rutan. Har gjort något inkallande med ställande, men som vanligt är det ett svårt moment att få riktigt riktigt bra. Första gången jag testade av hela momentet stannade hon så att gräsmattan krullade sig!!! En tio-poängare. Sedan några raka inkallningar och hux flux har hon tappat tempo och väntar på att få stanna – efter EN gång!! Detta är sannerligen ett moment att träna minimalt på.

Idag var det  dags för sökträning och vi var 4 tappra idag. De andra hade visst viktigare saker för sig, man kan visst ha det… Vi hade i alla fall både uppehållsväder och vind idag så förhållandena var det inget fel på, och fort gick det också. Det var bara min hund det var fel på…. Själva söket gör hon superbra, men vart är lydnaden?! Hon gick ut tokigt på ett tomslag och jag skulle kalla in henne åter – trodde jag i alla fall. Visade sig inte vara det lättaste. När hon tror att hon kan själv blir hon banne mig döv! Nätt och jämnt att det blev ett Mariekex poängmässigt idag. Den andra T-flickan var också olydig och jag tror att hennes resultat hamnade på ungefär samma nivå. De två långhåriga skötte sig bättre så nu får nog Tomas baka tårta 🙂

Bus-Tia hittade en leksak. JÄKLAR vad kul man kan ha med en sådan!

Det var nog alles. Skall strax fortsätta plocka ner badrumsinredningen. Kakelsättaren kommer på måndag för att lägga nytt golv och göra en ny dusch-hörna. Gud så skönt det skall bli att få fräscha upp  lite!!

Ha en trevlig fortsättning på helgen!
/Maria

tisdag, november 4, 2008 @ 19:11

Ja, vi lever….

Haft både idétorka och orkeslöshet tror jag.  Känns som man alltid svamlar om samma saker i bloggen jämt, men å andra sidan är det ju samma saker som händer hela tiden?! Nu var det i alla fall förfärligt länge sedan så jag ska försöka sammanfatta lite….
Tränar lydnad gör vi, varje vecka, ibland mer effektivt och ibland blir det mest fika – men man behöver det också! Sökträningen hoppade vi den gångna helgen, vi blev endast 3 ekipage och det känns för lite – vi tar nya tag till helgen för då blir vi 4! Agnes har elitdebuterat i lydnad utan större framgång. 3 nollor blev det men kändes ändå helt ok! Jag visste att en del moment satt löst men ville ändå testa av. Hon höll i alla fall hela programmet och kändes fräsch. Nollorna kom på vittringen, dirigeringsapporteringen och hoppet?! Det sistnämnda helt i onödan eftersom apporten rullade flera meter åt sidan och hon glömde återhoppet. Såda fel är trista! Apporteringsdirigeringen har vi tränat för lite med tävlingsledare som står och ”stör”, så det visste jag kunde gå åt pipan (och det gjorde det). Slutligen en nolla på vittringen. Hon jobbade bra, nosade över pinnarna noga, greppade och kom in och såg helnöjd ut – men det var fel pinne! Det blåste rejält och den rätta pinnen låg precis bredvid så hon fick troligtvis vittring från den… Ja, ja – nu vet jag ungefär vart hon står och vad vi ska träna mer på. Hon är i alla fall världens bästa Agnes! Vann klassen gjorde en gyllenpäls från grannlandet, Solsvingens Billy The Kid. En trevlig gutt som jag håller ögonen på! Agneta och Eros vann 2:an och Vajno med Vinge vann 1:an. Hurra, hurra! (Fler golden som ni säkert förstår).

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen….

Vidare har ML varit här och hjälpt mig frisera Agnes. Hon kan det där minsann och fort går det jämfört med när jag själv står där och fibblar. Jag har aldrig ens kunnat klippa luggen på ungarna när de var små… Tack för hjälpen!
Tanken var att jag skulle ta några fina foton på Agnes att ev ha med i nästa stamtavlebok.  Så… Emma och jag gick ut i lördags och tänkte ordna detta. Vi tog över 100 bilder – och hur många blev bra? Ungefär noll! Var det inte hunden som stod fel, så var det för högt gräs, eller så var det fel ljus, eller fel vinkel eller….. Ja ni fattar. Vi får göra samma procedur en annan dag helt enkelt!

Här har vi en variant med Agnes i högt gräs. Här hade man kunnat skita i att trimma tassarna ML!

Tia ville också vara med på bild. Hon gör sig inte speciellt bra uppställd… Så vi tar en annan variant.

I söndags var det uppfödarträff för de värmländska goldenuppfödarna. Tyvärr kom inte så många som det borde ha gjort, men det var trevligt att träffas och diskutera med de som var där. En del viktiga frågeställningar kring RAS diskuterades och en sammanställning till huvudstyrelsen gjordes – nu får vi se om det leder till något…  Något som störde mig oerhört var att jag fick höra att anledningen till att ingen värmländsk goldenkalender tillverkas längre, är att klubben centralt norpat den ideén (det hade jag iofs redan sett) – och då var vi tvungna att lägga ner vår fina almanacka?! Och det var just det som jag tycker är ett jäkla sätt.

Nu på lördag bär det iväg  till Örebro för att lyssna på ett symposium kring inlärning hos hund, riktat till intruktörer och lärare. ”Påverkan eller åverkan” är den käcka titeln och deltar gör Kerstin Malm, Björn Forkman och Kent Svartberg. – Ser fram mot detta! Annars börjar jag så smått gå och undra när Agnes tänker börja löpa. Den kan faktiskt bli när som helst – eller om 1,5 månad. Man vet inte så noga med henne, men ännu syns inga tecken…

Har jag glömt något? Säkert, men det lär kvitta!

Vi hörs!
/Maria

 

Comments are closed.