januari, 2009

onsdag, januari 28, 2009 @ 19:53

Hej igen!

På liiite bättre humör idag. Har inte riktigt smält att Agnes gick tom men det börjar rätta till sig! Idag har vi haft en toppendag (igen) med apporteringsträning, fika, brasa och massa snack. Det är himla skönt att få träffa goda vänner några timmar och få ösa ur sig lite:-)  Hundarna verkar också nöjda – de sover så gott runt mina fötter…  Det var riktigt länge sedan vi körde ett apporteringspass men det märkes inte, alla vovvarna skötte sig perfekt! En liten liten 4- månaders var också med och gjorde några små valpövningar, hur gullig som helst. Markeringar, både enkla och dubbla samt en del linjetagsträning – 2 pass per hund. Ja, inte valpen då, men de andra. Lotta lånade Agnes för lite lydnadsövningar. Den hunden går visst lika fint även utan matte:-) Vore ju praktiskt att kunna låna ut henne på tävling också…

Fick några härliga bilder från Rebell och matte från deras sökträning, en något annorlunda sådan – inomhus! Något slags förråd där det vistas människor dagligen (om jag förstod saken rätt), därav lösrullarna för att omöjliggöra blindmarkeringar – det fullkomligen ”stank” människa därinne.
Jösses så kul det ser ut.  Vore spännande att prova något liknande – eller hur sökgänget? Vi demonstrerar via några bilder:

Rebell har precis fått vittring på figgen som sitter där bakom.

Du har rätt Rosi – den posen på en utställning vore inte fel – då satt nog ettan!

En figg till!

Tjoho matte – jag hittade en!

I morgon är det ytterligare en ledig dag. Tror banne mig att jag ska baka bullar, det var länge sedan! Vi får väl se hur det känns i morgon… Tia och jag ska i alla fall ut och träna lite fot-position. Hon har varit så ohyggligt het och legat på för mycket. Nu börjar jag se ljuset i tunneln! Ett steg, halt, ett steg, halt , ett steg fram, ett steg bak osv osv.  Rätt trist träning men nu börjar det likna något 🙂  På söndag sedan blir det  sökträning igen och jag kommer nog köra ett ”budförings-pass” a`la BÅJ som omväxling!
Med Agnes hade jag tänkt komma igång med blodspår men den där snön ligger i vägen. Har fyllt upp med blod i frysen, men det är ingen höjdarkombination med blodspår och snön.. VI hade faktiskt anmält till ett anlagsspår INNAN snön kom, men vi blev nog borttappade i hanteringen…

Ha det så gott, vi hörs!
/Maria

lördag, januari 24, 2009 @ 16:57

Tomt

Som rubriken lyder, Agnes var tyvärr tom, vilket så klart är väldigt tråkigt. Hade tid 8.30 hos veterinären i går morse för ett ultraljud. När jag väntat 50 minuter surnade jag till och frågade receptionisten hur länge till vi skulle sitta… Strax därpå dök veterinären upp och kallade in oss. Tro nu inte att hon bad om ursäkt för att vi fått vänta 50 minuter . Inne på rummet satt en kvinna och drack kaffe, och som tydligen var där och visade upp en ny ultraljudsapparat… Hmm och detta under tiden jag satt i väntrummet (på arbetstid och hade bråttom). Jäklar så sur jag blev! Inte f..n behandlar vi patienter på det viset på min arbetsplats. Nog om detta. Inga valpar hittade vi heller, vilket säkert också bidrog till min negativa känsla. SÅ himla trist att det inget blev, men det är bara att bryta ihop ,och sedan gör vi ett nytt försökt till sommaren. Några spekulanter har valt att stå kvar och vänta – så nu SKA det banne mig bli valpar nästa gång!

Lite trevligt har vi haft under veckan som gått också. I torsdags hade vi tänkt träna lydnad men det var för mycket snö på planen. Vi bestämde att träffas i vilket fall och hade en supertrevlig förmiddag i parken med grillkorv och lösspringande hundar. 3 timmar och några kaffetermosar senare hade jag två utslitna hundar som sov i flera timmar. Gött! I dag har jag skolkat från sökträningen. Emma ville ha skjuts och smakråd (och någon som höll i plånboken), hon hade hittat några balklänningar som skulle provas. En av dem passade jättebra, så nu hänger här en plommonlila kreation på en galge. Hon tar ju studenten i juni, jösses vad åren stuckit iväg!

Från i torsdags. 5 Reducksare på rad, flickor till vänster och gossar till höger.

Men, vad händer?!

Mattes duktiga Agnes satt minsan kvar, hon är ju elithund numera:-)

På återhörande!
/Maria

lördag, januari 17, 2009 @ 21:36

Nu då?!

 

Ny layout på hemsidan i färger som inte det minsta drar år det beiga hållet! Den som inte ser att det är nytt nu, får nog ta en tur till optikern 🙂
Hej och hå, vilket sjå att få till… Har ägnat större delen av dagen vid datorn med undantag av en timme då vi rekade presumtiva sökrutor. Hjärnan håller på att tränga ut ur ögonhålorna när man för femtioelfte gången försöker ta bort färgen på tabellen man egentligen inte ens skulle vilja ha där! Men nu så är det klart (tror jag). Hojta till om ni hittar något som ser ut att vara helt ” bort i stöll”.

Go kväll!

/Maria

Tack för feed-back! Har fixat till lite tokigheter men det kanske finns något kvar…. Lagt in lite nya bilder också. Sorry Lotta, det blev lite för grötigt med ”negativram” kring alla bilder. Det blev istället några sådana och några helt vanliga släta ramar. Hoppas det duger 🙂 Till min kamrat Mari vill jag bara påminna om att vår senaste bil är silverfärgad

torsdag, januari 15, 2009 @ 22:14

Ny färg

Så har det blivit ny färg på hemsida. Inte sååå himla klämmig kanske, men jag hittar verkligen inget som passar mig riktigt i smaken. Vill inte ha för grälla färger och inte för vitt heller…. Det här får väl duga ett tag framöver. Är det någon som känner en arbetslös web-master? Jag skulle behöva en sådan.

Annars då? Händer inte speciellt mycket här faktiskt mer än sökträning så klart och en aning lydnad. Försökte oss på ett lydnadspass häromdagen, Tia var supertaggad och tyckte det var himla kul, men Agnes??? Hm, kan hon vara dräktig? Vet inte om det är så att man ser det man vill se….  Hon var sig inte lik i alla fall.   I övrigt  är hon pigg som en pelikan och precis som vanligt. Hon har som bekant haft lite flytningar men de är numera kontrollerade enligt konstens alla regler och man fann inget avvikande vare sig på livmoder eller bakteriellt. Ultraljudstiden är flyttad till den 23:e! Inte länge kvar tills nyfikenheten stillas alltså.

Nu är det snart fredag igen – gött mos!

Ha det!

/Maria

söndag, januari 4, 2009 @ 14:59

Kallt!

Burr, väl kylig idag faktiskt. Men ute i sökskogen har vi varit i alla fall:-) Hundfolk är nog lite speciella….
Förra träningspasset frös vi som tusan och bestämde att söndagens sök (läs dagens) skulle ställas in om det var 10 grader kallt eller mer. – 15 visade det i Portila idag så jag SMS:ade de andra och meddelade detta. Snabbt kom det genast några svar… ”Vi kommer ändå – man kan ju köra korta pass”. Ok. Bara att packa ryggan med kaffe, glögg och grillkorv. Ett liggunderlag under hundfilten i bilen och ett täcke till Tia så klarar hon sig bra. Det är värre med matte som alltid fryser om fötterna! Nåväl, det gick riktigt bra, frös en stund innan det var dags för TIas och min tur, och sedan är man REJÄLT varm ett tag efteråt. Alla hundarna gick skapligt idag. Inga större konstigheter. För min egen del är jag inte så nöjd över första figgen, där krånglade Tia som tusan och jag fick skicka om flera gånger. Hon verkade ha bestämt sig för att ena snitseln som satt efter rutkanten var hörnsnitseln! Hon sprang dit och vek av till höger, gång på gång! Slutligen stannade hon vid snitseln, ställde sig på bakbenen och luktade på den. Där blev jag lite misstänksam och fick mig en funderare….. Hade hon bestämt sig för att det var hörnet tro? Ställde mig ett par meter från snitseln och skickade henne utåt igen och då hämtades figgen hem.  Resten av rutan gick galant och betyget blev runt 8,5 idag. Några satte betyg 9,5 och om 10 betyder tårta så borde 9,5 i alla fall innebära en rulltårta!

Annars är det trevligt att vara ledig mer än vanligt. Förutom hundträning har det blivit några sparkturer på sjön och ett par härliga långpromenader med fikapaus – inte dumt alls!  Här försökte jag mig på att ta en gruppbild på Tia, Agnes, Emmie och Ardis. Det är faktiskt FYRA hundar på bilden:-) Tittar man jäklig noga ser man en svart labrador ligga och lipa i bakgrunden. Ja, ja, man kan inte lyckas alla gånger…

13 dagar har gått sedan Agnes parades första gången. När man går och väntar känns veckorna framgent oändligt långa. Både igår och idag har Agnes förresten haft flytningar. Igår  var de mörka och fula och jag blev lite orolig, men hunden var pigg och hade ingen temp. Idag har hon haft en flytning igen, men en mer ofärgad sådan och fortfarande ingen temp. Min teori är att det faktiskt inte var någon färg på dem igår heller, men att kladdet bak i ”byxorna” blev mörkt och fult när vi satt och fikade vid en grillplats under skogsturen igår! Så länge färgen är normal och hunden är pigg och inte tempar brukar just flytningar kunna vara ett tidigt tecken på dräktighet. Hoppas kan man ju alltid!

Fick en hälsning från Laban med familj som jag vill delge. Tänk att vi är så bra på att dansa! http://elfyourself.jibjab.com/view/O17hWn50FqZD2SCWIfPf

Ha det så gott!
Maria

 

Comments are closed.