mars, 2008

torsdag, mars 27, 2008 @ 08:52

Åter till vardagen

Jaha, så var den långhelgen över och man är tillbaka i arbetet då. Det är lätt att vänja sig vid att vara ledig
Påsken firades i Dalängen med ett sökläger – ett mycket trevligt sätt att fira påsk, och vi enades om att detta måste bli en tradition! Tänk så kul att det finns likasinnade ”hundidioter” som gärna firar påsk i skogen!

Vi körde två sökpass per dag med ett lunchbrejk mellan. Första passet var Heffa och Phia med i vår grupp. Samt Ewa, Björnis och Ulle och Gun (från Hammarö).  En kuperad ruta var det, med en brant upp på vänster sida. Tia förstod först inte riktigt att det var raka vägen upp som gällde, utan hon valde att springa längst nedkanten av berget för att hitta en enklare väg upp. Dock var det fler som gjorde likadant så det handlar nog om orutin. Resten av rutan gick toppen och jag tror att alla var nöjda med sina vovvar. Heffa har ju inte tränat så mycket sök, men poletten verkade trilla ner redan vid tredje skicket.

Eftermiddagens ruta var lite enkare, men med ett tält som gömsle. Tia tvekade vid tältet och ville inte sticka in huvudet, vilket förvånade mig stort. Hon brukar ju kasta sig under presenningar och dylikt…  Sedan kom jag på vad det troligtvis handlade om. Förra veckan köpte jag en tygbur som jag tänkt använda under sommaren, om det är för varmt i bilen exempelvis, när man tävlar osv. Tia HATAR den buren och vill inte alls sitta där!!! Därav kom troligtvis hennes tältfobi –  Jål-fia! Utöver det hittade hon en lösrulle som det andra gänget tappat  innan. Såg himla skumt ut… Hon stack rakt ut men tvärnitade redan efter 20 meter och slog höger?!  Vad tusan gör hon undrade jag, och Björnis nämnde något om att man skulle vilja veta hur de tänker ibland… MEN så började hon ringa och plockade upp en rulle! Snacka om att näsan är på, när de hittar ett sådant litet föremål som legat i snön flera timmar.
Kvällen firades med en mycket god påskbuffé och lite skön?-sång. Vi var faktiskt ganska trötta och blev relativt tidiga i säng! Tia jag fick slagga i Lottas husvagn – tack för det!

Dag två bytte vi grupper och tog rutorna i omvänd ordning.  Det var kul att få se Eros, en kille som är snabb på benen minsann…   Crespo är ny i söket och har knappt tränat alls, han hade ännu inte riktigt hunnit fattat vitsen med det hela men gjorde ändå några bra vindmarkeringar-  men nu skall det bli andra bullar av, Lotta hoppar in i sökgruppen från och med nu – kul!  Han kommer snart förstå hur allt hänger samman i sökskogen också!
Tia gjorde ett superjobb under söndagen och jag är SÅ nöjd över lilltjejen. Ingen tvekan vid tältet, mycket snabb på benen  och gjorde raka fina skick. På eftermiddagspasset körde vi den kuperade rutan igen och då gick hon rakt upp för berget och hittade Lollo i lådan däruppe på  toppen! Premiär under helgen både för tält, låda och påvis – men allt funkade, så nu är det ”bara” att träna vidare.

Vi avslutade dagen med välsmakande kaffe och paj som herr Öhqvist ”servade” oss med –  sedan åkte jag hem och lade mig på soffan!

Nedan några bilder, tagna av Hasse och/eller Agneta – tack för dem!

Ut!

Och så bär det iväg….

Och lika snabbt in tillbaka. Kolla öronen!

– Vaaar är figgen? Påvis på gång.

Kom förresten på att Emma hojtade på mig härom kvällen. Hon hade hittat ett videoklipp som hon skattade gott åt. –  Mamma, detta är ju du, om typ 30 år!
Ja, kanske det…


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GgM0jXi7HaA&hl=en]

fredag, mars 21, 2008 @ 11:29

Glad påsk!


Vivan firar påsk.

Idag är det både långfredag och 15-årsdag hemma hos oss, det är Oskar (min lille?!)) som fyller moppe – och det måste ju firas! Och visst fick han en moppe, om än bara en bild på den – eftersom mopeden vi beställt inte kommit  än. Nu är det ju inte något moppeväder så det lär kvitta! Lite kläder, en lampa och en kontorsstol fick han också, det måste ju vara några paket!

Själv börjar jag friskna till, fast bara nästan. Efter ögoninflammationen kom bihåleinflammationen… Men penicillin är bra grejer!
I påskhelgen blir det sökträning i Borgvik, familjen stannar hemma påstår de – men de dyker upp lagom till påskbuffén i morgon kväll.  Mat kan de inte motstå, men att röra på sig i skogen kan ju vara farligt…
Nu skall jag stryka hucklet och förbereda mig för blåkulla. Men först ska vi äta lax-smörgåstårta tillsammans med några födelsedagsgratulanter. Till kvällen vill Oskar ha fläskfilé och potatisgratäng – så det blir många timmar i köket idag. Den där jäkla tårtan är god, men det är ett evigt pyssel!

Ha nu en glad och god påsk alla bloggvänner!

/Maria

söndag, mars 16, 2008 @ 19:49

En skitvecka!

Kan inte minnas när jag hade en sådan ihärdig förkylning senast!? Denna vecka har jag nog redan förbrukat min årskvot av Alvedon och Rinexin… Halsen har varit helt bedrövlig och rösten likaså, det är tur att jag inte behöver snacka så mycket på jobbet om dagarna! Grädden på moset var ögoninflammationen som dök på mig i fredags. Ögonen har varit svullna och röda som stopplyktor hela helgen, men peppar peppar – jag tror att jag är på bättringsvägen nu! Hopp om livet alltså.

Vårväder har det varit idag. Peter har klippt äppelträden och jag har tagit det lungt (är man sjuk så är man). Lungt och lungt, men för att vara mig så… Ett 1000 meters spår med Agnes under dagen och en cykeltur till Vålberg på kvällskvisten har jag i alla fall orkat med. Tia fick sitt sökpass igår som vanligt. Vi vara bra tre ekipage – så det var fort gjort. Lite få för att träna kanske, men Annika, jag och Carola löste det så att vi hade 4 figgar på samma sida. En som flyttade sig framåt i rutan allt eftersom. Ingen vind alls hade vi till vår hjälp igår men hundarna  har fattat att man skall ända ut på djupet i alla fall. Tia gör rejäla slag, nästan för stora – men inte så att jag vill ingripa. Oftast går hon ut rakt och långt, men ibland för hon för sig att slå framåt i rutan lite för tidigt. Dock kommer hon alltid på sig själv och vänder ut tillbaka! Jobbar efter figgen och ringar ihärdigt. Hon är jätteduktigt tycker jag! Stigarbetet lämnar dock fortfarande en  hel del övrigt att önska. Det vete tusan när vi skall få till någon lydnad där?! Hon är så himla het… Påvis har vi inte börjat med ännu, men det tänker jag snart introducera för lilltjejen – det börjar bli dags.

I går kväll var det schlageryra i gamla skolan. ”Granngänget” riggade uppp en storbilds-TV och så körde vi lite knyt och TV-kväll tillsammans. Himla trevligt faktiskt – varför ska alla sitta hemma i varsin soffa, när vi ändå tittar på samma sak?  Vann rätt låt då? Nja, personligen hade jag en annan favorit men vinnarlåten får väl duga:-)
Vi får se om det blir en repris på arrangemanget när det är dags för finalen i Belgrad!

På återhörande!
/Maria

Ops, höll på att glömma att berätta att en Nokia mobiltelefon tål 40 graders kulörtvätt! Den fick torka några dagar och nu går den som tåget (än så länge.

söndag, mars 9, 2008 @ 16:43

En skitdag!

Just precis. Regnet öser ner och har så gjort hela dagen. Jag har gräslig huvudvärk, halsont och troligen även feber. Som inte det vore nog så har jag dessutom tvättat min mobiltelefon i tvättmaskinen. Bara så att ni vet om jag inte svarat! Fick en kommentar från en av mina telningar förut ” Du behöver väl inte vara så grinig?”
JO, det behöver jag visst.  Hatar att vara sjuk, och inte har jag lust att lägga pengar på en ny telefon heller, den gamla var inte ens året. Jobbet jag varit intresserad av, verkar inte heller bli något…. Helt plötsligt har något ljushuvud kommit på att tjänsten borde vara på heltid och att det skall förhandlas om. Varför annonserade de ut en deltid då undrar jag?! Slutgiltigt besked lär jag få nästa vecka.

Har jag gnällt färdigt nu?Nja, kanske… Kan i alla fall berätta att vi tränade både patrullstig med Agnes och sök med Tia igår. Precis när vi var klara med Agnes träning, som förövrigt gick riktigt skapligt, så var sista man (Carola) på väg in i sökrutan med Isi. Hyggliga vänner har man så det var bara att knalla in i skogen och köra Tia ett pass också. Hon jobbar på bra. Igår var det inga lekinviter med figgen, hon tog lösrullen och stack till matte direkt! Något slag slog hon bakåt, men kom på sig själv med att det var fel och vände upp åt rätt håll. Hon är enveten till tusen och kommer inte tillbaka ”tomhänt” i första taget. ” En bra hund reder sig själv” verkar vara Tias filosofi…

Nu skall jag inta soffan och ett par Alvedon, får väl försöka kurera mig så att jag kan gå och jobba imorgon, för sjuk har man ju inte tid/lust att vara…

/Maria

söndag, mars 2, 2008 @ 20:09

Söndag kväll.

Nyss hemkommen från en träningsdag i Arvika, hos Pia Albinsson http://www.albinssonshunderi.se/ – superkul!  Kan rekommenderas. Bra upplägg, med lagom antal deltagare och även god mat. Alltid kul tycker jag, att träffa nya (hund)människor!
Sätter mig och läser bloggen och blir smått generad – tack, det var snälla ord. Men så har jag ju trevliga valpköpare också!
Åter till träningen, som nu handlade om lydnad. Eftersom jag under hösten och vintern fokuserat på spår samt övrig bevakningsträning med Agnes, så har lydnaden fått vila. Kände nu ett sug för att dra igång och åkte som sagt till Arvika för lite inspiration – och det fick jag! Det var verkligen det jag behövde, någon som granskar allt jag gör och som kan hjälpa till att peta i detaljerna. Första passet på morgonen verkade Agnes inte riktigt ha vaknat 🙂 men mot slutet av dagen gick hon  jädrans bra. En tacksam hund att träna med, hon tröttnar inte i första taget, och inte gör det något om jag blir lite arg heller – sånt bekommer inte Ankan speciellt mycket. Hon går inte ner sig av det- snarare tvärt om faktiskt.   Tia var också med, och fick köra två korta pass hon också -hoppar som en känguru och hugger som en krokodil!
Med henne får jag tala med lågmäld stämma och vara försiktig i mina rörelser, lilltjejen är explosiv av sig och är överallt samtidigt. Pia tyckte nog att jag skulle ställa lite mer krav på henne – och det ligger något i det. Hon är ju inte SÅ himla liten längre…

Tack Maria för bilden!

Nu är det mycket kul på gång i vår, förutom just det att det snart är VÅR! Jag väntar på svar från en anställningsintervju, vilket är spännande…. Dessutom är det snart påskhelg och då har vi ett träningsläger på klubben för våra sökekipage (plus att det kommer några ekipage från kringliggande klubbar), och det ska bli jättekul. Oskar fyller 15 om några veckor och han längtar efter en moppe (hoppas bara att vi hittar något som duger innan den 21:e). Fick även en stor lust att anmäla till en  ett lägrespår (vårkänslor?),  borde inte vara några problem förutom att vi inte har något bra kryp, det är väl f..n att det alltid ska vara något moment som känns trögare än andra. Fattar inte varför jag inte får tummen ur och tränar kryp!? Det beror verkligen inte på hunden – det är jag som inte tycker att det är roligt helt enkelt – och då låter jag bli… Knäppt, jag vet. Hade man det ”rätta tänket” skulle man se det som en utmaning – men sådan är tyvärr inte jag. Får nog åka till Pia och träna på det

Nu är jag SÅ trött, känner att jag mest svamlar -skall nog inte bli långvarig i soffan i kväll!

Vi höres!

 

Comments are closed.