februari, 2008

måndag, februari 25, 2008 @ 08:47

Sportlov!

Japp, ännu en helg är över och sportlov är det också. Det blir det första sportlovet utan skridskois på sjön tror jag minsann. Det är annars tradition att åka tillbringa sportlovet på Portilasjön,  åka skriskor/spark/skidor, pimpla och grilla korv… Nu vet jag inte vad vi ska hitta på. Emma har väl fullt upp i stallet – men Oskar? Han växer nog fast framför datorn om jag inte ser upp. Skruvstad IK har i alla fall bokat en buss till Trysil på lördag, så lite snö och skidåkning lär det bli på sportlovet

I lördags tränade vi sök i blåsten. Vinden trasslade lite så hundarna fick jobba hårt. Är ändå nöjd med Tia, hon ger inte upp! Vad jag inte gillade var att hon fick för sig att äta älgbajs!! Grr…
När jag kom hem var det nästan så att jag fick lite vårkänslor i solen och tog tag i ett trist ”måste-projekt” och röjde lite bakom uthuset.  Hittade ett badkar, en risig cykel, några plasttunnor, en trasig vilstol… Dags för en tur till sopstationen med andra ord! Fast cykeln kanske är onödig att slänga, den är ganska ok. En flickcykel, snäppet under damstorlek. Finns för avhämtning i Portila om någon vill ha den!
Söndag  var det så Agnes tur,  fast bevakning 30 min samt spårupptag, gick galant båda delarna. Känns fint att det börjar ta sig… Certprov lär nu bli i juni så det blev fritt fram att boka funktionsbeskrivning i maj. Det var dock inte det lättaste, det skall ju liksom passa med beskrivare och figuranter också. Vi enades om 11 maj! Mer info finns att läsa under ”aktiviteter”.

Ha en trevlig vecka!

söndag, februari 17, 2008 @ 15:36

Glad!!

Blir man över att att läsa alla fina ord i bloggen om ”Bowiebarnen”. Det värmer gott ska ni veta (och jag vet att jag talar för Agneta och Hasse också)! Vi är så himla glada över att ni verkar nöjda!

Ännu en vecka har gått.  Sedvanligt sök i lördags. Med korvgrillning i det fina vädret, inte fy skam alls! Hundarna var SÅ duktiga och jag är himla nöjd över Tias arbete även denna gång. Vi lade rutan i uppförsbacke, inga problem alls, mer än att vi tvåbenta fick känna på att vår kondis kanske inte är så djä…a bra som vi tror.

Björnis och Ewa (han bara ser arg ut – i själva verket var han också jättenöjd med dagens sök!)

Och Annica (samt Lovas näsa längst ner, Hon satt i skamvrån efter att ha snott Annicas pålägg)


”Nu ska du springa RAKT ut förstår du” (Vi provar linjetag med rulllen hängande kring halsen)

Å så bär det iväg…

Lördag eftermiddag fick vi besök, bla av två små flickor modell ”under 5 år”. I min fantasi kunde jag se Tia rejsa runt som en galning – hoppa, stojja och leva rövare, så hon fick sitta bakom en grind… Men så ångrade jag mig och släppte ut henne, vad hände?! Nada… Lugn som en filbunke?! Flickorna fick klappa och gosa och Tia var jättesnäll. Jag fattade ingenting! Klok som bok den lilla hunden…
Idag var det Agnes tur att få jobba lite, så jag snitslade upp 1000 meter i skogen (eller om det var 1100 meter – tappande nämligen räkningen). Spåret fick ligga en dryg timme i det blåsiga vädret och sedan släppte jag på. Ett bra spårpåsläpp – och så bar det iväg. Som vanligt var hon slarvig på gärdet men hittade handsken som låg där. In i skogen, där hon till en början fick vädring på något annat. Jag kunde då se snitslarna från spårslutet så jag tror faktiskt att det var jag som tabbat mig och lagt det för tätt inpå! I vilket fall bar det iväg över skogen i en hisnande fart. Vinden ställde till med lite snurrande och trasslande, men alla tre föremålen kom med in – så helt fel ute var hon inte. Peter var med som snitselnedplockare och tur vad det. Jag var nämligen VÄLDIGT varm när spåret var slut och hade inte haft lust att gå en gång till…

Vi hörs!
/Maria

onsdag, februari 13, 2008 @ 21:03

Long time…

Ibland blir det lite längre mellan varven men jag har inte glömt att jag har en blogg!
Jobbar lite mer än vanligt just nu, men det kommer snart att återgå till det vanliga lunket hoppas jag.
Kommer precis innanför dörren, jag och Mari har tagit en kvällspromenix med hundarna. En timme ganska precis,  tar det att gå mellan Norsplan och Norsbron – och bäst av allt, hundarna är rena!!!! För oss som bor på  ”lite avsides”  är det en oerhörd lyx att slippa duscha hundar efter en promenad!

Annars då? Kontrakt skrivet på ny bil. Skönt att det är avklarat. Det blev en likadan som sagt,  fantasilöst – vi vet. Färgen är i alla fall ny, och drivmedlet…

På hundfronten intet nytt. Vi tragglar på med samma gamla vanliga.
Söket med Tia i lördags gick helt fantastiskt! Så skulle varje träningspass vara . ALLA var nöjda och glada över sina hundar, annars brukar det i alla fall vara någon jycke som busat lite och jobbat efter eget huvud….  Söndag var det Agnes tur att träna med bevakningsgänget – gick hyfsat bra. Vindfiggar är superkul men ljud inte lika intressant, vi får jobba vidare med det ytterligare. Igår gick jag ett långt spår med henne, det längsta hon gått faktiskt…. 900 meter hade jag snitslat upp. Lade ut 4 föremål: en handske, en gummigrej, en pinne och ett bestick – hon hittade samtliga och gjorde ett perfekt spår! Jag tycker att hon slarvar över gärden ibland men går superbra i skogen. Men eftersom hon kom rätt och fick med föremålet även på gärdet ska jag väl inte klaga. Farten däremot lämnar en del övrigt att önska. Herregud så fort man kan ta sig 900 meter i skogen! Det gäller att hålla hårt i linan annars riskerar man att se hunden försvinna som ett streck mellan granarna.
Certspåret är 1500 meter, så vi har lite mer att träna på, men jag tror inte att längden skall vara någon bekymmer, snarare farten då, om hon kommer ur en vinkel tex – Agnes kan mycket väl tänkas ”springa förbi” en bra bit innan hon kommer på att hon är fel….

Nä, nu är jag trött . Dags för lite sedvanliga bestyr och sedan – bingen!
God natt!

/Maria

söndag, februari 3, 2008 @ 20:44

Söndagsrapport

Söndag igen! Veckorna går fort, och helgerna med…
Det är mycket som händer nu, på alla möjliga fronter 🙂 I vilket fall tror vi att vi hittat en bil! Så fruktansvärt fantasilösa som vi är, verkar det bli en likadan som vi redan har?! Fast nyare och diesel. Silverfärgad -så grannarna lär väl bara tro att vi fått vår smutsbeiga bil tvättad 
Efter sökpasset igår, var det dags för Årsmöte på brukshundklubben med sedvanlig årsfest. Har tagit på mig rollen som sekreterare under en period framöver – det blir nog bra. Festen varade LÄNGE och vi kom hem 04.00 i morse! Jag har alltså varit lite trött idag. Släpade mig i alla fall ut på en promenad med hundarna i snömodden, oplogad blötsnö = skitjobbigt. Vidare har jag ytterligare ett spännande projekt på gång ,dock inte alls hundrelaterat… Återkommer om detta längre fram.

Vill inte på något sätt verka märkvärdig – men Agnes fick en hel del utmärkelser på årsmötet igår. Årets brukshund OCH klubbmästare i bruks – inte så illa.

Inte utan att hon ser lite mallig ut faktiskt!

Emma och Agnes hade kul i snön idag!

Nu skall jag titta på en DVD med Galenskaparna -underbart roliga! Vi får se hur länge gluggarna håller sig öppna.

/Maria

 

Comments are closed.