oktober, 2006

söndag, oktober 29, 2006 @ 00:00

Just när vi trodde att mardrömmen var över…

Så slickar Agnes upp ett nytt sår på ryggen! Jag blir galen!!! Bara att stoppa tillbaka henne i tratten igen… Återbesök till veterinären på onsdag, och då djäklar förklarar jag krig om inte de små eländiga skabbdjuren slagit till reträtt! Nu har hon visserligen inte slickat/bitit sig på ryggen under hela söndagen, så peppar- peppar. Lova verkar ha slutat att klia sig men inte Vivan och jag sneglar mot katten så fort han kliar sig det minsta, man blir lätt nojjig, och det är till slut svårt att veta hur mycket en katt/hund faktiskt kliar sig i normalfall.

Annars har det varit en lugn helg, jag har varit genomförkyld, så det beror antagligen på det. Peter har fixat med lite ved så vi har till braskaminen i vinter samt eldat upp den stora högen vi hade tänkt göra maj-brasa av i våras?! Själv jag har lagt några spår till Agnes (och plockade lite trattisar på hemvägen) samt låtit Lova ”tok-apportera”,  hon hade kul!  Tyvärr har Agnes så HIMLA bråttom i spåret att det är lätt gjort att hon rusar över ”pinnarna”. Ändå lade jag valpdummisar i spåret idag, dels för att hon är van att apportera dem och tycker de är jättekul, och dels för att de är lite större och skall ge en aning mer retning, men icke – bråttom, bråttom och rakt över två av fyra föremål. Det gäller banne mig att hålla hårt i linan och ha ögonen på skaft så att jag själv hittar grejerna. Får ta och fundera lite på hur jag skall lösa det där, någon som har några tips kanske?

lördag, oktober 21, 2006 @ 00:00

Hane utsedd

Allt rullar på som vanligt och hundarna har fortfarande klåda. Vi börjar bli rejält trötta på att se upp för trattar. Hundarna är nu så vana vid dem att de rusar på precis som vanligt, vilket kan bli aningen tröttsamt…

Lovas tilltänkte hane är nu utsedd och vi är jätteglada över att  få använda Kim, eller som han heter i stamtavlan
TJH/FM SNVch LP Vassruggens Meglin Gjord. Tack Hasse och Agneta! Vi tror att han kommer att tillföra precis det vi vill ha. Inom några dagar kommer jag att lägga ut en presentation av Kim på valpsidan, men läs gärna på hans egen hemsida . Vi håller tummarna för Kim och matte i lydnadsklass 3 imorgon söndag, det var ruggigt nära förra gången…

Eftersom vi inte kan åka till Torsby och tävla i helgen pga skabben, blev jag plötsligt helt ledig… Mad gör man då?Skulle behöva höstfixa lite i trädgården men det spöregnar, nåja skulle tro att det dyker upp något, ingen större risk att jag måste sitta och rulla tummarna

tisdag, oktober 17, 2006 @ 00:00

Äckliga inkräktare!

Jaha ja, så var det nu där med hot-spotsen… RÄVSKABB var det som spökade! Har varit till veterinären med hela rövarbandet, och har nu två hundar i lampskärm.

För att göra en lång historia kort. Agnes ”hot-spots” läkte fint och vi försökte under helgen plocka bort tratten från huvudet. Men se det gick icke. På lydnadstävlingen i lördags naggade hos sig på magen under hela platsen på 4 minuter… Jag, mitt pucko, tänkte att  ”hon har väl blivit biten av något på magen”. Ha!
På söndag fortsatte hon klia sig på magen, på frambenen, tassarna osv. Måndag morgon ringde jag till veterinären och fick en tid samma dag. Viss misstanke om rävskabb, men inte helt säkert eftersom de andra hundarna inte kliade sig, men hon fick behandling uti fall att…
Måndag kväll började så Lova att klia sig och slickade snabbt upp ett sår på ryggen. Bara att ringa till veterinären igen och åka dit med både Vivan och Lova. Vi kan vara vara ganska säkra på att det är rävskabb och alla tre har blivit sprutade mot det, nu återstår att vänta och se om det blir någon effekt. Återbesök för nya sprutor under några veckors tid. Åh, var roligt…

Smittsamt är det så jag uppmanar alla mina hundbekanta att ha extra koll på sina hundar. SORRY! Men jag hade inte den minsta tanke på att det skulle kunna vara något sådant här.
Synd om hundarna är det så klart eftersom klådan är fruktansvärd ,och Agnes som har det värst medicinerar med kortison för att få lite lindring. I lördags gnällde jag på henne för att hon var okoncentrerad under lydnadsprogrammet… Tro jag det!

Nåväl, jag hoppas innerligt att vi inte smittat någon och att räven som smittat mina hundar snart upptäcks. Vi har sett en räv stryka runt våra kaninburar men har inte sett om den varit skabbsjuk. Annars finns det väl många rävar i skogen att välja bland. Konstigt igentligen att man inte drabbas oftare när man bor mitt i skogen …

lördag, oktober 14, 2006 @ 00:00

Ciao!

Hemkommen från Italien där jag tillbringat några varma och sköna dagar fyllda med jobb, kultur och många mil under fötterna (och shopping). Lite förseningar och krångel med mellanlandningar gjorde dock att jag kom hem utan min resväska 🙁  Den dök dock upp i taxi under eftermiddagen idag, och det var tur, vi längtrade efter M-kulorna jag köpt… och presenterna.
Ytterligare en lydnadstävling,  med bara en nolla den här gången, det tar sig. Rutan var det som strulade igen, och samma fel som förra gången!  Tyvärr har Agnes Hot-spots som kliar och det gjorde kanske inte saken bättre… Såren är i all fall i läkning och jag hoppas att hon snart kan sluta med tratt på huvudet och strumpor på fötterna, lite jobbigt är det att ha en galen golden med en lampskärm på huvudet

tisdag, oktober 3, 2006 @ 00:00

Pressfotograf Axelsson

Döm om min förvåning jag jag öppnade dagens nummer av Nya Wermlandstidningen, där fann  jag på mittuppslaget  ett reportage om retriverträning som min kompis Mari gjorde i vintras… Det hade jag helt glömt bort, trots att jag höll på att frysa fingrarna av mig då hon ville ha med mig som fotograf!   En ENORM bild på Bengt med Tigra som jag tagit… Kan man titulera sig pressfotograf eller? ( En bild på Agnes med matte fanns det också). Skämt å sido, ett bra reportage som handlar om retrivers som arbetande hundar!

I kväll är det  i alla fall lite annat än hundaktiviteter på gång (även om det går lång mellan, så händer det faktiskt). Värmlandsoperans uppsättning av Cosi fan tutte gör att jag får dra en kam genom håret och sätta på mig nåt lite snyggare än Gore -Tex …

 

söndag, oktober 1, 2006 @ 00:00

Vi hade i all fall tur med vädret…

Full rulle hela helgen som vanligt.
Peter har snickrat på ett cykelskjul, nu fattas det ett plåttak samt att vi behöver spränga bort en liten bergknalle innan den kan tas i bruk. Sovrummet har att målats om, den gamla färgen var hopplöst omodern redan för 5 år sedan …  (Ja Mari, det blev beige!)

Sist men inte minst lydnadstävling. Tyvärr två nollor i protokollet och ett 3:e pris som resultat. Några 9:or och full pott på platsen trots att en rottistik var uppe och vandrade gör ändå att man får känna sig skapligt nöjd. Nollorna kändes dock ganska meningslösa! Rutan… där sprang hon in i mitten, jag kommenderade ligg och Agnes hamnade perfekt i rutan. När jag sedan blev kommenderad att gå mot rutan STÄLLER hon sig upp?! Jag fick klämma i ett ligg igen, men det det gillas inte… Min analys säger att det beror på att jag aldrig tränar att hon skall ligga i rutan, bara att hon skall ställa sig. Men har jag sagt ligg, så är det banne mig det som gäller
– eller hur? Andra nollan var vittringen, som hon brukar göra jättebra. Där får jag nog ta på mig en hel del… Agnes doftade av pinnarna och plockar upp rätt pinne (men det visste ju inte jag), hon tittar på mig och lägger ner pinnen och byter – kommer alltså in med fel pinne. KANSKE att jag brukar berömma när hon plockar upp rätt pinne och hon därmed blev osäker. Får försöka tränar mer tävlingsmässigt!
Strålande solsken gjorde dock att jag kan sammanfatta dagen som rubriken lyder, vi hade i alla fall tur med vädret!

 

Comments are closed.