november, 2006

tisdag, november 28, 2006 @ 00:00

Jag vet!

Att jag varit usel på att blogga, har helt enkelt inte haft tid och ork. Ibland är det bara tusen saker på gång och jag är specialist på att tro mig hinna allt…
Ingen mer klåda på hundarna i alla fall, om vi skall börja det som varit bra…
Emma har fyllt år, 16 närmare bestämt, med allt vad det innebär. Utvecklingssamtal, föräldramöten, lussebullar, hundträning och tapetsering av vardagsrum (dock inte klart) är bara några saker som hunnits med sedan sist. Vidare är jag vikarie för en arbetskamrat några dagar denna vecka, och arbetar både för mig och henne. Julpaniken börjar närma sig och jag vill ha nya soffor i det nytapetserade vardagsrummet för jul – hur ska jag hinna??

Lydnadstävling har vi också hunnit med, den vill jag helst glömma, men kan göra en sammanfattning: Okoncentrerad hund med för mycket spring i benen. Ett race över hela planen när hon skulle springa till rutan, och bromsarna var helt ur funktion vid inkallande med ställande och läggande. Suck! Det är kul med en hund som gillar att springa, men det vore väldigt bra om hon kunde stanna också… Det var över 60 tävlande ekipge och 4 ringar gick samtidigt, inte riktigt den miljö vi lantisar har när vi tränar, jag får helt enkelt skärpa mig och försöka åka och träna hund i civilisationen ibland. Det enda som kan störa när vi tränar här hemma, är om ett rådjur råkar gå förbi och slänga en blick…  Nu lägger vi ner över vintern och tränar in 3:an enligt de nya reglerna och försöker till våren istället!

En annan trevlig sak är att det sakteliga börjar närma sig  ny parning. Längtar efter valpar! Ett flertal riktigt trevliga och seriösa spekulanter har hört av sig och de flesta av dem har tävlingsambitioner. Det bådar riktigt gott!

söndag, november 12, 2006 @ 00:00

Ännu en helg att lägga bakom sig

Lite blandad kompott denna helg. Gällande hundträning, så spårade jag och Agnes i lördags, 2 spår á 300 meter med tre föremål + spårslut. Det blåste rejält och regnade också för den delen, så spåren var inte av det enklare slaget men hon fixade det jättebra! Kan bli en  bra spårhund tror jag… Hon är mycket intensiv i spåret och ger inte upp om hon råkar komma av spåret i en vinkel. Enda nackdelen har varit att själva spåret är så mycker mer intressant än föremålen efter vägen… MEN jag tror att det är en träningssak för det verkar bli bättre och bättre, vi har trots allt inte hållit på med dessa ”människospår” särskilt länge.

Idag har det varit lite lydnadstäning tillsammans med Ingrid och Lotta S. Första gången på länge som vi kunnat umgås med andra hundekipage! Rävskabben verkar vara väck, ingen klåda på hela den senaste veckan!

Vidare har jag ett litet kloklippningsprojekt på gång. Har alltid tyckt att det är så enkelt att klippa klorna på Vivan, hon står upp och jag lyfter tassarna en och en och klipper, som när man kratsar hovarna på en häst…. Tyvärr är det bara Vivan som gillar den här metoden, de andra två ”tappar benen” när jag lyfter upp en tass – och ligger helst på rygg (man förstår att det inte är deras favoritsysselsättning det här med kloklipping). Iofs har det inte varit något större problem, men jag fick för mig att ”ta tag i det hela”.
Tog helt sonika fram klickern: Lova fick nosa på tången – klick. Stå upp och jag lyfter tassen – klick. Första passet höll jag på kanske 5 min. Andra passer: Nosa – klick. Lyfta tass – klick. Lägga tången mot tassen när den är lyft – klick. Klippa klo – klick.

På två träningspass á 5 minuter kan jag alltså klippa klorna på Lovas baktassar när hon står upp! Tänk att det skulle ta 5 år innan jag kom mig för att testa detta Nu är det Agnes som står på tur…

tisdag, november 7, 2006 @ 00:00

Skabbrapport

Känns som om inget annat händer här hos oss än just detta, (men det gör det faktiskt). I vilket fall slickade Lova upp ett nytt sår i fredags men efter det har det varit relativt lungt på klåd-fronten. Vi skall till veternären igen på fredag och ta några blodprover för att se om hundarna bildat antikroppar mot rävskabb, för att kunna utesluta att klådan berott på någonting annat. Nu är i alla fall hundarna färdigbehandlade!
Har under veckan varit och ögonlyst Lova inför kommande parning, allt såg helt fint ut och nu är det bara att vänta på löpet, vilket jag tror blir runt februari.

Annars är det en hel del spårträning som gäller. Det senaste spåret Agnes gick var på 300 m med två vinklar och 3 föremål + spårslut. Hon plockade upp samtliga! Hurra, hoppas att det är en trend och ingen slump… Lydnadsträningen vet jag inte vart den tog vägen? Har blivit väldigt sporadiskt den senaste månaden tyvärr.  Har faktiskt anmält till den 18:e men får se om Agnes är helt bra så att vi kan åka. 

fredag, november 3, 2006 @ 00:00

Veterinärkonsultation nr 6, på lika många veckor…

Jajjamensan! Lika bra att köra på när man ändå är igång.
Idag fastnade Agnes med läppen i ett fiskedrag! Jag  vet i alla fall en som INTE har varit och fiskat och slarvat med dragen… Vår hygglige granne Åke  ryckte snabbt  in och hjälpte barnen med att få loss själva draget (kvar satt bara  krokarna när jag kom hem) och sedan trollade han fram en veterinär som kom till undsättning! Tyvärr hade denne veterinär inget lugnande medel med sig (det hade Agnes behövt),  men med lite krafter lyckades hunden hållas på plats när bedövningen lades och kroken knipsades bort. Hon är ganska vig och stark när hon sätter den sidan till! Tur att det var Agnes det gällde, trots den omilda behandlingen studsade hon glatt upp och tog emot lite godbitar från både veterinär och granne. No hard feelings!

Trevlig helg!

torsdag, november 2, 2006 @ 00:00

Rapport från veterinärbesök nr??? är det 4 tro…(5 var det visst)

Tredje Ivomecsprutan och fortfarande klåda… Kan det vara någonting annat? Enligt veterinären  kan det ha skett en äggkläckning vilket skulle kunnat ge ny klåda, vi tyckte ju att hundarna blev bättre efter första behandlingen och sedan sämre efter den andra… Nu har det bara gått ett drygt dygt sedan spruta tre och än har vi inte sett någon skillnad.

Är det möjligen så att en skabbig räv stryker runt vårt hus (läs våra kaniner)  och att smittan finns på nära håll? RÄVFÄLLA efterlyses! Vi får väl höra runt bland grannarna under helgen och rigga upp en dylik anordning. Senast vi försökte fånga räv gick det inte så bra… Den som vill kan höra med Peter om hur det var när han band fast en självdöd höna i en lina med skrammelburkar … Historen påminner om något som skulle kunna vara hämtat ur Pettsson och Findus. För ett 15-tal år sedan försökte vi också fånga skabbräv, i fälla, men det enda som hamnade i den fällan var vår gamla hund Freja.. Tredje gången gillt kanske?!

 

Comments are closed.