september, 2006

måndag, september 25, 2006 @ 00:00

Vivan är piggare!

Metacam fungerar bra på Vivan, hon verkar faktiskt piggare nu efter 1 veckas behandling. Jobbigast är att hon inte längre får följa med på de långa turerna, trots att hon så gärna vill… svårt när man har flera hundar.

Under lördagen arrangerade Grums brukshundsklubb inoff. utställning samt lydnadstävling  och vi var på plats för att vara funktionärer.  Drygt 200 deltagare, strålande sol, slutsålt i både cafeterian och hamburgergrillen – fantastisk uppslutning!  Emma ställde ut Agnes i junior handling och kom på andra plats av 10, det skötte sig jättebra båda två. Agnes kunde trava lungt och fint halv tre på eftermiddagen efter att ha varit på utställningsplatsen sedan 07.00
När vi packat ihop framåt kvällen firade vi med smörgåstårta och sjöng till Tomas gitarrspel till midnatt, och somnade sedan ovaggade!

Ikväll tog jag cykeln för att motionera Agnes och Lova, turen tog inte 45 minuter som den brukar utan snarare 1,5 timme och det var kolsvart ute när jag kom hem… varför detta? Jo, 10 liter gula kantareller i cykelkorgen!

söndag, september 17, 2006 @ 00:00

Ännu en vecka…

Dagarna bara rinner förbi, vart tog den här veckan vägen?
Igår hade vi metalbeskrivning på klubben och jag var där och ”figgade” hela dagen, 10 ekipage –  det tar sin tid! Kallt var det också till råga på allt. Det tog hela kvällen innan jag tinade upp.

Ang lydnadsträningen tycker jag att det går framåt, det är fler gånger Agnes hittar till en bra plats i rutan än när hon inte gör det. Trägen vinner, verkar det som!

I övrigt känns det mest trist faktiskt. Vivan har varit mer stel än hon brukar under sommaren och i fredags for jag till vererinären för en grundlig undersökning. Tyvärr såg det inte alls bra ut och hon har troligtvis ondare än hon gett sken av, den hunden är ingen gnällspik precis.  Efter sedvanlig genomklämning bestämdes att vi skulle röntga båda armbågarna, ländryggen och vänster ”handlov”. Samtliga röntgenplåtar som togs visade tråkigheter…
Spondylos i ryggen av varierande grad, allt från kotor som nästan växt samman till kotor som nyligen börjat. Vänster armbåge – kraftigt med pålagringar. Höger armbåge – måttligt med pålagringar och slutligen kraftigt med pålagringar även på handloven. Ingen god prognos med andra ord.  Nu är det lång vila som gäller, max 15-minuters koppelpromenader några ggr om dagen och sedan får vi trappa upp till lite längre turer, men så mycket aktivitet i full fart lär det inte få bli fortsättningsvis. Ni som känner Vivan vet att den hunden inte har betydelsen av att ta det lungt helt klar för sig.  Lägger jag ut ett litet sök till henne så far hon ut i FULL FART och det får hon sota för efteråt. Tänk om hon kunde acceptera att hon inte är ung längre och trava ut lite fint istället…
I morgon får jag svar på blodproverna och om lever, njurar mm fungerar som de ska, får hon starta upp medicinering med antiinflammatoriskt och smärtstillande. Håll tummarna för det!

lördag, september 9, 2006 @ 00:00

Lydnadscup

Yes! 3:ans lydnadsprogram satt som en smäck! (Förutom en miss på läggande med språngmarsch).
När jag tränade häromdagen kunde hon ingenting och idag funkade det lysande!?  Ibland vet man inte vad man skall tro…
Nu var det inte på ”riktigt” idag, utan inofficiellt i form av Thorins cup på vår hemmaklubb – ett jättebra sätt att få tävlingsträna. Agnes fixade alla de svåra momenten lysande, hurra, hurra! Nu fick jag tillbaka lite av det stukade självförtroendet.

Nu skall jag krypa upp i soffhörnet och tugga i mig lite snacks och softa lite, troligvis med en eller flera hundar att trängas med –  alla vill vara med och lördagsmysa.

Trevlig fortsättning på helgen!

onsdag, september 6, 2006 @ 00:00

Först så går det framåt…

Och sen så går det BAKÅT. Dagens träning gjorde mig helt matt… Fjärren som funkat så bra, HA!, 3 steg fram. Rutan som funkat så bra, HA!,  hon sprang rakt igenom i 180 knyck. Bromsarna på inkallningen verkar också vara ur funktion (liksom på bilen).  Vittringspinnarna gjorde hon galant i alla fall, halleluja!
Ibland känns frimärken oerhört lockande…

Nu skall jag rensa kantareller och försöka glömma eländet.

 

Comments are closed.