maj, 2006

måndag, maj 29, 2006 @ 00:00

Idag fick vi veta att Elsas lilla människosyster Elin kommit till världen. Grattis till Camilla och Stefan!

Vi planerar en ”kennelträff” och har bestämt att vi tar den i samband med att GRK Värmland har Goldendag på Säffle brukshundklubb den 2 september. Där kommer det att finnas möjlighet att ställa ut sin hund inofficiellt för den som vill prova. Det blir även  lite olika uppvisningar (där Emma och Maria kommer att visa lite Agility och lydnad med  Lova och Agnes). Vidare brukar det finnas hjälp för den som vill lära mer hur man trimmar sin hund och säkerligen blir det någon mer aktivitet, typ 5-kamp eller tipspromenad. Programmet är ännu inte helt spikat, men ni som känner er manade kan boka in dagen redan nu… Vi återkommer med mer info.

tisdag, maj 23, 2006 @ 00:00

Har nu varit till Uppsala på lydnadsträning med Kenth och Niina Svartberg, mycket givande och inspirerande! Nu tränar vi på under sommaren med sikte på lydnadsklass 3 i höst. Det är ett flertal krångliga moment så vi hoppas på fina sommarkvällar lämpade för träning 🙂
3-4 juni är det  apporteringshelg också… det är mycket nu!Barbro skickade en jättegullig bildserie på Buster när han spanar in en flugsnappare, kika på sidan som heter Reducksare så får ni se…

söndag, maj 14, 2006 @ 00:00

Ett förstapris igen! 172 poäng i lydnadsklass 2 på Åmåls brukshundklubb. Agnes gjorde väl inte en av sina bästa tävlingar precis, men det räckte ju mer än väl (för er som inte vet, så går gränsen vid 160 poäng). Lite okoncentrerad var hon idag och det märktes att jag inte brukar träna hela momenten, vid både fjärren och stående under gång trodde Agnes att momentet var slut direkt jag ställde upp bredvid… Idag fick vi i alla fall full pott på platsen och läggande under gång, samt 8,5 på inkallande med ställande – en klart förbättring jämfört med 6:an vi fick på klubbmästerskapet.
Nu får jag ta mig en funderare på om vi skall göra ytterligare någon tävling i 2:an eller gå direkt på 3:an, eftersom jag redan anmält till ytterligare en tävling i juni lär det väl troligtvis bli det förstnämnda, hinner nog inte träna in 3:an innan dess 🙂

onsdag, maj 10, 2006 @ 00:00

En fin bild på Buster och kompisen Axel dök upp i mailboxen, den måste vi ju bara lägga ut på nätet. Visst ser det härligt ut!

torsdag, maj 4, 2006 @ 00:00

Nytt ultraljud är utfört och tyvärr finns där inga valpar. Eftersom vi trott mycket på kombinationen gör vi troligtvis om resan igen.
Något positivt är att våren verkligen är här, underbart! Vi har ändå lite olika saker att se fram mot: lydnadstävling, jaktprov samt lydnadskurs med Kent och Niina Svartberg i Uppsala – kul!

måndag, maj 1, 2006 @ 00:00

Fler Reducksare har varit i farten i helgen. Elsa har startats på GRKs inoff jaktprov i Väla med ett 3:e pris som resultat, JÄTTEGRATTIS från oss. Det var inte illa för att vara första starten för både hund och husse!

Inoff utställning på Mariebergsskogen i Karlstad, ett bra ställe att åka och få lite ringvana för ystra jyckar. Agnes ställdes och skötte sig bra förutom att hon råkade bita mig i tummen i tron om att det var en frolic. Placeringen blev 3:e bästa tik med HP i klassen för vuxna tikar, hon duger till lite av varje den tjejen… en pärla!
Regnet öste ner även idag, men med trevligt sällskap glömmer man det! Jag och Peter samt Lotta och Anne-Marie trängde ihop oss i vårt orange ”utställningstält” modell 70-tal och drack massor av kaffe. Man ska ju ”maja” på 1:a maj…
Nu tar vi och vilar några dagar, det har varit mycket den här helgen. Ja, just det ja, först blir det till att byta om till nytt regnställ, jag har jaktlydnadskurs med en grupp i kväll.

 

Comments are closed.