april, 2006

lördag, april 29, 2006 @ 00:00

Agnes på andra plats i årets klubbmästerskap i lydnad! Inte dåligt med tanke på att det var hennes första start i 2:an, det känns jättekul. Grattis till Jasmine och Kerry som vann!
Att vi hade tur med vädret kan man tyvärr inte säga, det var svinkallt med ihållande regn mest hela dagen och kroppen känns totalt genomfrusen! Ja, ja, det är tur att man har en hobby – vad skulle man annars gjort en dag som denna, stannat hemma i stugvärmen?  Agnes hade  superfina poäng men gjorde en tabbe…. Hennes bromsar verkade inte fungera som de ska?! Inkallande med ställande = 6 poäng, och med tanke på att det är en koeff på 3 är det INTE bra för slutresultatet. I övr en fin svit med 8 på plats (satte sig upp före kommando), 9:or helhet och stående, 10 på fjärren och resterande var 9,5:or. Nu hoppas vi att formen håller sig till 14 maj då det är tävling i Åmål.
Dagen avslutades med ett besök på Värmlandsoperans uppsättning av Jekyll och Hyde samt efterföljande middag, både kvoten av frisk luft och kultur har uppfyllts idag… På morgondagens meny står Sökträning.

fredag, april 28, 2006 @ 00:00

Ett litet träningspass med alla tre vovvarna idag, i morgon är det klubbmästerskap på brukshundklubben så det var väl dags att träna lite?!   Har i år endast anmält Agnes (i 2:an), vi får se hur det går, både Anges och matte är lite ringrostiga efter den långa vintern…

Lova hopp- apport                                           Vivan plockar upp, vilken stil?!


Agnes har jobbat klart och får sin älskade boll 🙂

tisdag, april 25, 2006 @ 00:00

Ultraljud idag påvisade inga fosterblåsor….Vi avskriver inte det hela riktigt än, det KAN vara aningen tidigt och vi gör ett nytt ultraljud onsdag nästa vecka för att få slutgiltigt besked.

fredag, april 21, 2006 @ 00:00

Våren har kommit till Portila! Gräsmattan har kommit fram ur snön och Oskar har plockat ut den stora studsmattan. Tyvärr var det inte bara gräs som kom fram när snön smälte… dags för ett vår-röj i trädgården!
3 veckor har gått, inga tecken på dräktighet ännu. Tisdag 25 april har vi beställt tid för ett ultraljud för att få besked om det är några valpar där inne. Det känns lite bra att få veta hur sommaren skall planeras, valpar eller semester….

fredag, april 14, 2006 @ 00:00

Nu har vår planerade kull kommit ut på valphänvisningen och det det har redan ringt trevliga spekulanter, roligt! Tyvärr är inte Nikes meriter kompletta på den listan, ”webban” har glömt hans jaktmeriter, jag har mailat till henne om det så hon rättar nog till det så fort som möjligt.
I dag tog jag den första fästingen på Lova, så nog är våren här alltid! En tussilago har vi sett också….

Vi önskar er alla en Glad Påsk och en fin fortsättning på våren!onsdag, april 12, 2006 @ 00:00

Man börjar kunna ana att våren är på väg! Vi har fortfarande ett par dm snö på gräsmattan men det börjat smälta intill huset och det droppar friskt från taket. Underbart. Tog ut hundarna på en kort cykeltur i går, det var premiär för säsongen och jyckarna verkade tycka att det var roligt att få stäcka ut benen lite. Vivan cyklar vi ju inte med i vanliga fall, men hon fick följa med på en ”kortis” eftersom hon blev så uppspelt när cykeln plockades ut ur skjulet.

Nu är det 14 dagar sedan Lova parades, jag sneglar på henne för att se om det syns några tecken, även om jag EGENTLIGEN vet att det är för tidigt att se något ännu…
Lydnadstävlingen jag anmält Agnes till 22 april har blivit inställd pga snö, det verkar inte som att det är meningen att hon skall komma ut i 2:an under våren?!

lördag, april 1, 2006 @ 00:00

Nu har Lova varit på en tur till norr och vi håller tummarna för många fina valpar. Det blev många mil i snöstorm men eftersom vi tror att det blir en jättebra kombination är det värt allt besvär!

Här en huvudbild på Nike.

 

Comments are closed.