Vintertid

Kan man tycka vad man vill om, men jag uppskattar i alla fall inte att det är ljusare när jag ska jobba och mörkare när jag kommit hem. Tur jag har de bästa möjligheter att påverka både arbetstid och arbetsort:-)

Pigga och krya vovvar här hemma igen och vi har börjat träna igen. Motivationen till lydnadsträning har inte varit på topp alls, men några pass blir det ibland. Älla börjar få kläm på flertalet moment men vi ska ta vintern på oss att lära in platsen (med hakan i backen) så får hon ut och debutera till våren. Tia har heller inte kommit till start i höst vilket jag egentligen tänkt mig. Som sagt, motivationen har inte varit på topp för lydnadsträning -och då gör jag hellre andra saker. Tia är så otroligt känslig på mina signaler och om jag blir minsta  lilla  sur eller irriterad taggar hon upp – vilket absolut inte är en fördel med tanke på hennes annars så livliga temperament. Just på detta sätt har vi nu hakat upp oss på fjärren, där hennes tassar lever sitt eget liv. Att göra saker lugnt och sansat är inte alltid min melodi och då min hund är likadan trissar vi lätt  igång varandra. Får ta ett par djupa andetag och vänta på bättre tider. Några som däremot har motivationen på topp är Mats och Anette som mailade idag och berättade att  Blues och Zigge fått varsitt förstapris på lydnadsprov idag. Blues/Anette i klass 1 och Zigge/Mats i klass 3. Wow – så duktiga ni är! Dessutom lär dessa båda  duktiga och vackra vovvar väcka uppmärksaheten till sig där nere i Skåne – skoj att höra!

Älla har också hittat motivationen och  gaspedalen. Tyckte faktiskt ett tag att det inte var någon värre fart på henne, men där har jag fått ändra åsikt. När jag tänker efter var det nog i samband med att hon gått ut sitt första löp som hon började gasa på. Det var troligen  några hormoner som kickade igång henne, för hej vad det går i skog och mark numera. Eller så var det helt enkelt en polett som skulle trilla ner ordentligt. Idag var Mari här och vi provade en liten walk-up övning där jag måste säga att jag är jättenöjd med Ällas prestation arbetsmässigt. Bra fokus på apporterna, bra drag ut och påslagen näsa. Tyvärr är det inte alltid alla delar som blir lika bra när man sätter ihop färdigheter till moment. Lydnaden kring benen på mig lämnade en hel del övrigt att önska.  Workingtest står på agendan till kommande helg. Hon är inte helt hundra på samtliga moment men vi tar det som en rolig  lyxträning:-) Närsök skulle man visst ha tränat förresten, det har jag glömt. Nu får det bli ett pass varje dag under veckan som kompensation….

Under gårdagen åkte Agnes och jag med Mari och Nypon för att apportera paket.  Solstadens smådjursklinik hade familjedag och  vi var några retrieverförare med hundar som skulle leverera paket till de besökande barnen. Uppskattat, av hundarna VET jag, och av barnen TROR jag. Agnes tog i all fall sin uppgift på stort allvar och såg till att barnen fick de de skulle ha. (Maris bild).
Morgondagen bjuder på valptitt hos Marie-Louice på Three B´s – det blir skoj det:-) Resten av veckan får ägnas åt lite skogsfot och närsök med CruÄlla och de andra hundarna hänger med av bara farten. ETT lydnadspass ska jag nog lyckas klämma in också har jag tänkt. Någon som vill träna lydnad på tisdag eftermiddag?

Ha en fin höstvecka!
/Maria

6 kommentarer tillVintertid

 • Härlig bild på Agnes!!
  Jag tränar gärna på tisdag eftermiddag!!
  Stort Grattis till Mats och Anette!! Så jäkla kul!!!

 • Daniel

  Hej, roligt att hundarna mår bra och att det är fart i dem. Klart att motivationen går upp och ner beroende på vardagens alla måsten men också hundens form. Ibland håller man sig för skratt och vill sälja hunden billigt när det inte går som man vill. Det är nog också tjusningen för när det går så där otroligt bra så blir man så glad och det uppskattar hunden också. Vi har lite motgångar just nu så om ni ser en annons på Blocket att en vild byracka från Uppsala bortskänkes så behöver ni inte ta den på allvar. Bara en lite tillfällig svacka i träningen och uteblivna resultat på tävlingarna.

  Stort grattis till Mats och Anette och deras fina hundar för fantastiska resultat.

  /Daniel

  • Mats

   Ja det går verkligen upp och ner och nog har man velat sälja busen ibland. När man sen stillat sig och börjat tänka igen inser man att den som kommer till korta är en själv. Det gäller bara att ha lite tålamod (säger jag!!) så faller det på plats till slut.
   För dom här voffarna – dom kan – det kan man vara säker på!
   Tackar för gratulationer!
   Och Daniel – håll ut – När Zigge var 3 år vände det ganska plötsligt. Lite mindre galenskap och lte mer lyssna först springa sen och inte tvärtom.
   Mats

 • Häftig bild, jag visste att det var något speciellt med Agnes. Hon kan ju flyga.
  Här är det full fart på lydnadsträningen. Känns så kul och han lär sig saker i flygande fläng.
  Jättegrattis till Anette och Mats och deras duktiga hundar.

 • Rosi

  Grattiskramar till skåningarna!! Vad duktiga ni är! Extra kram till Anette som lyckats hålla nerverna i styr 🙂 Du kan ju! (Men jag vet hur det känns)

 • Jessica

  Hade gärna följt med & tränat om jag kunnat :(.. Gött att de är friska nu & att det inte blir nått mera nu!! Lycka till i helgen :), håller tummarna för er!! Stort grattis till Anette-Blues & Mats-Zigge till 1:a prisen så himla duktiga :D…