Vintern är räddad (tror jag).

Har precis beställt ett par Muckboots som skall hålla värmen till minus 47 grader. Håller de hälften av vad de lovar så är jag nöjd! Eftersom jag är en fryslort av stora mått är vinterns sökträningar en prövning. Senaste vintern kom jag till insikt om att det var dags att uppgradera på skofronten, men det är inte lätt att veta vad som är bästa köpet…. Nu testar vi vad dessa går för.

Måndag igen. Ny vecka. Det är aldrig annat känns det som. Under helgen som gått har det inte tränats så mycket hund alls. i alla fall inte mina egna. Lördag hade vi höströjning i Skruvstadparken och vovvarna var med och sprang kring benen där ett par timmar. Rätt som det var, saknades en hund – Tia hade helt enkelt gått och lagt sig i bilen. Gulligt, tänkte jag. Hon blev väl sliten.
MEN när vi kom hem såg vi en ganska kraftig hälta på vänster fram och det var ju inte alls gulligt. Inga synliga skador, så det är väl en stukning/sträckning av något slag igen – fast på en annan hund den här gången. Konstigt egentligen, att det inte händer oftare med tanke på hur ohyggligt mycket de räjsar runt. Vila ett par dagar för Tia alltså och det gillar hon INTE. Ingen hund kan se så ledsen ut som hon heller, oj oj oj så synd det är om henne. För att inte tala om vilket dåligt samvete jag får när inte hon får följa med oss andra ut….

Igår hade Mari och jag en inspirationsdag i retriverträning åt SSRK – en jättekul dag med trevliga förare och energiska hundar som fick visa att de minsan besatt en hel del medfödda egenskaper som bara var att ”trolla fram”. Peter deltog som hjälpreda och visade minsan upp några latenta instruktörsegenskaper:-) Sådana här dagar tror jag är ett ganska bra koncept som vi kommer att ha fler av, och jag hoppas att det alltid kan inspirera någon till att låta sin hund få utlopp för sin förmåga och energi på ett konstuktivt sätt.

Vad denna vecka bjuder på i sin helhet är inte helt klart, men kanske lydnadsträning på tisdag em någon? Fortsätta med lite röjning inför kommande köksrenovering. MH med Älla på lördag och tävlingskurs på klubben på söndag. Sedan ska man hinna arbeta …. Ska nog få denna vecka att gå också:-)

Ha en fin vecka där ute, vi hörs!
/Maria

3 kommentarer tillVintern är räddad (tror jag).

  • Jessica

    Har en kompis som köpte Muckboots förra året som är super nöjd med dom :).. Jag hade också planer på att köpa dem i år för att slippa frysa så om fossingarna :).. Spännande med MH för Älla :)..

    Ha d gott så ses vi på söndag!!

  • Daniel

    Jag beställde Muck Boots förra vintern. Det skulle ta 1-2 dagar att leverera. Efter två veckor ringde jag och då var de restade. Skulle levereras i slutet på April. Tack för den! Blåste av affären. Har dock hört att Muck Boot är bäst. Kanske ska våga köpa igen. Hoppas Tia repar sig.

  • Låter ju lovande:-) Den modell jag köpte var utgående (men vem bryr sig?) men det fanns enlig uppgift ett par kvar i min storlek – jag hoppas att detta par dyker upp hos mig före april…..