Hoppsan

Så himla tokigt det kan gå med övertända hundar när man ska träna… Husse och Matte drog till Skruvstadtorp för att träna lite igår kväll. Mari drog med oss på en leråker då vi tänkte köra lite apportkastare samt linjetag mot ett minnesområde. Tanken var god men resultatet tveksamt. Tre hundar, ett flertal skott, långa apporter och lite rörigt= utflippad Älla som studsade som en boll. Båda hundarna knallade dessutom vid skott. Minnesområdet fanns bara i minnet första skicket – vi konstaterade att detta nog är en labbeövning eftersom de gula hämtade varsin apport där och sedan konstaterade att ”den som ligger där har jag redan hämtat”. Den svarta däremot hämtade de hon skulle och verkade inte tycka att det var konstigt alls att alla låg på samma ställe.  MÖJLIGTVIS kan det bero på att den svarta tränat mer 🙂  Jaja, ingen bra dag. 
Vid dagens träning gick jag ut med endast Älla och då fungerar hon betydligt bättre,  jag lade ett sök som hon utförde med beröm godkänt. Hon verkar kunna ha sin starka sida just när det gäller söket och jag tycker hon jobbar jättebra och strukturerat med tanke på hennes ålder och brist på rutin. Workingtest i november förresten, hon är anmäld och klar, så nu får vi ligga i och träna lite, för linjetag/dirigering sitter verkligen inte än…. Funderar på att anmäla Tia, men har inte bestämt mig än. Kan bli rörligt med båda hundarna kanske, vi får se hur det blir.

I söndags tränade vi brukssök och hade en härlig dag i skogen. Tia snöade in på kantareller!?!?! Mattes hund alltså. Men hon gick som ett spjut i skogen hittade alla figgar som hon skulle. Dutti vovve. Älla pinnar också på i sökskogen, men håller sig fortsatt endast till kortare skick i motvind. Hon har övergett lek hos figgen och hämtar nu lösrullar och det är ju en retriver så den övergången var inte svår. Nu gäller det att öka på längden på skicken och framför allt att träna raka skick (men eftersom det ska tränas linjetag så löser det sig kanske den vägen:-) Att husse behöver en manual i ”grundläggande stigarbete” ligger också på träningslistan:-)

Nä,nu blir det en tekopp och lite skiss och planering för köket – där ska göras om inom kort. Valprummet/kontoret ska integreras med köket och ett fönster ska sättas in.  Som alla förstår medför det en hel del annat pyssel ….  Nya kontoret är dock redan inrett och klart. Jag håller på att byta jobb och då det  jobbet innebär  möjlighet tillutökat distansarbete, så måste jag ha ett mer funktionellt kontor.  Jag kommer förmodligen att sakna  ”hundslussen” via gamla kontoret när det är dåligt väder, men får lösa det på annat sätt. Man kan inte få allt, tyvärr, och Älla hoppar ändå bara över den grinden hela tiden…

/Maria

7 kommentarer tillHoppsan

 • Jessica

  Gud så spännande med WT tjuv startar ni inför specialen nästa år 😀 Å va kul med nytt kök kommer bli så fint, men jag förstår att du kommer sakna ”hundslussen” för det gör jag, har ju aldrig haft nån men ibland skulle det verkligen behövas :O.. Kanske skulle installera en ”hundtvätt” i garaget som man sätter hunden på ett rullband så åker de genom dusch, schamponering, avspolning & sist men inte minst en stor blås som blåser dom torra :D.. Ha d gott!!

 • Mats

  Jaja övertända hundar känner man igen. Z behöver en halvtimme minst att varva ner innan man kan släppa honom på arbete i skogen. Annars far han mest omkring som en yr höna.
  Workingtest – önskar man hade tid till det också…Hade varit kul…
  Blues fullständigt anfaller figgarna när vi tränar sök med honom. Tar rullen först och sen måste han hääälsa på figgen läääänge innan han kommer fint med rullen……

  • Ja du, översociala hundar är bra ibland och ibland inte…. Har ni provat att figgen kastar rullen en liten bit efter backen ifrån sig, för att få hunden att inte behöva komma ända fram och få närkontakt? Har man walkie talkie kan figgen meddela direkt hunden greppar rullen – och föraren kallar in innan hunden hinner vända om mot figgen…
   Vi har gjort så med en flatt i sökgänget som har en tendens att mangla figuranterna:-)

   • Anette

    Vid helgens sökträning fanns det ett jakttorn där figgen gömde sig och då kom ju Blues inte åt henne men skam den som ger sig, då försökte han klättra upp i stället….
    men han insåg att det inte gick och då kunde han lika bra springa tillbaka till matte. Han är jätteduktig på att ta lösrulle så jag ska försöka detta med att figgen får kasta i väg den en bit från sig och se om han vänder tillbaka till stigen snabbare.
    Alla ni Reducksare som läser detta – håll en tumme på söndag då är det dags igen för lydnad 1. Det gick ju bra sist ni gjorde det. Tack
    Grattis Rosi o Rebell till 1:a priset.

 • Till Anette: Självklart håller vi både tummar och tassar för er!! Nu sitter det ska du se!!