maj, 2010

lördag, maj 15, 2010 @ 13:29

Hurra hurra

Hipp hurra för Bowiekullen som fyller 3 år idag

För 3 år sedan såg de små grynen ut så här:

Hoppas att de alla får en fin och innehållsrik dag. Tia skall firas genom en långpromenad och ett efterföljande lydnadspass – det tror jag hon uppskattar. Något smaskigt ska vi väl kunna rota fram ur skåpen också:-)

Fortsatt trevlig helg!
/Maria

söndag, maj 9, 2010 @ 09:31

Det är mycket nu…

Har inte hunnit blogga på länge, det finns liksom inte så mycket tid av någon anledning. Så här är det jämt på våren tycker jag, ALLT klumpar ihop sig och ska ske på samma gång. Agnes är på konditionsläger hos Emma, så jag har iofs bara haft en hund hemma men Tia och jag har sett till att hålla oss sysselsatta:-)
Ons-fre veckan som gått har jag varit på lydnadsträning med ett härligt gäng hos Kenth och Niina Svartberg. Vi träffades på kurs hos dem för några år sedan och har tagit som rutin att träffas där några dagar varje år för att träna hund tillsammans och vi har jättetrevligt! I år bodde vi på vandrarhem eftersom SBKs kursgård slagit igen. Det fungerade riktigt bra även om det inte var riktigt lika hundvänligt som på Kydingeholm.
Tia och tränade mest på apporteringsingångar och jag fick riktigt fina tips gällande det. Jag tränade också fjärrskiftet stå-sitt där vi lätt får framåtflyttning. Nu ska jag ”bara” lära in ett nytt handtecken….. Svårare för mig än för hunden antagligen. Har också fått rådet överlag att försöka minska förväntan på belöningen då det lyser igenom att hon blir slarvig vid avsluten. Rutskick tränade jag också en del, där ska jag försöka få hennes punkt en aning längre bak än den är idag, hon kommer närmare och närmare de främre konerna och ibland är det just de första hon tar sikte på när hon vänder upp – vilket så klart inte är bra.  Ja, som ni hör finns en del att träna på. Det är synd att mitt arbete inkräktar på min fritid, jag hinner inte så mycket som jag skulle vilja 🙂

Hopp apport

Flitiga att anteckna.

Man sover gott på natten efter några sådana här dagar!

Så kom vi då  hem på fredag kväll efter att ha kört 40 mil, bara för att packa om ryggan inför nästa kurs!
Upp kl 07.00 på lördag för att fara iväg på B-provs kurs. Pigg? Nja, inte så överdrivet. Dagen var upplagd som ett helt prov i nkl. Har jag en hund som är färdigtränad för det? Nej. Bara att gilla läget och se hur det går. Först gick vi en och en med våra hundar, därefter fick vi kritik från domare Kicki gällande hundens prestation samt tips för framtiden och av instruktör Bolly fick vi sedan tips gällande vårt sätt att föra hund. En del bekanta ansikten fanns på plats och vi hade en trevlig dag i skogen även om det var väl kallt och blåste smådjävlar.

Upplägget var först en transport över en äng, ett skott gick efter halva stäckan och en and föll. Fortsatt transport till vattnet där det var två enkelmarkeringar. Därefter gick vi mot anden som fallit och dit skulle hunden dirigeras. Promenad mot nytt område. Skott, markering med kråka. Vända upp åt andra hållet där söket låg med 5 fåglar och en kanin.

Domarens sammanfattande kritik: ”En tik med sina förtjänster framför allt i sökarbetet. Spontan med snabba inlevereringar. Brister idag i sina avlämningar. Ett tredjepris”.
Ja, hon brast verkligen i sina avlämningar! Inget snack om den saken. Men, har jag tränat så mycket vilt över huvudtaget? Nix. Hon lämnar dummis fint i handen så det ska nog gå att fixa till. Vad som gladde mig är sökarbetet, har gjort ett viltsök med Tia EN gång tidigare och då hade vi inte så många vilt ute.   När jag så här i efterhand analyserar det hela är jag helt nöjd. Hundens egenskaper är det inget fel på, hon jätteduktig – det är i ”finliret” vi brister. Hon är het och vi har tränat för lite.  ”Spontan med snabba inlevereringar” – hahaha, det måste vara bollen som gjort susen.   Däremot var hon hur fladdrig som helst runt mina fötter. ”Gå fot? Det ordet har jag aldrig hört”  sa Tia. Jahaja, nu ska vi ut och gå fot i skogen verkar det som. Hade jag inte konstaterat tidigare att vi har annat att träna på?  Synd att dygnet inte har fler timmar.

/Maria

 

Comments are closed.