juni, 2010

torsdag, juni 24, 2010 @ 13:15

Mitt i sommaren

Redan midsommar?! VART tog juni vägen…
Jo förresten, vi har varit på bröllop,  kennelträff och lydnads-SM – hunnit med en hel del när man tänker efter.
Kennelträffen har vi redan dryftat men inte SM där  Pia och Caisa gjorde en strålande insats och landade på en hedrande 6:e placering. Vinnare var även det ett värmländskt ekipage – Lillemor med Krollie som faktiskt deltog på sitt 10:e SM!  Många duktiga ekipage att titta på, och för all del några som lyckades mindre bra. En del shoppande blev det också så klart:-) En tungapport som är ställbar (har jag önskat mig länge), ett jättebra klöveväska samt Kenth Svartbergs nya bok ”Bra relation”. Har hunnit halvvägs in i boken och så långt är den görbra, på ren värmländska.  Han lyckas sätta ord på saker som ibland är svåra att förmedla till valpköpare och kursdeltagare – men nu finns det alltså i bokform:-)  Trevlig hade vi i alla fall under SM-helgen och man blir allt lite inspirerad till att åka hem och träna!  Måste få tummen ur och komma ut i 3:an med Tia och göra några spårtävlingar med Agnes. Fattar inte varför det ska vara så få timmar på dygnet, jag skulle vilja hinna  mer. Mycket mer.

Agnes hade jag ursprungligen tänkt para på kommande löp men då det krångade med sårinfektion  efter operationen och läkningen drog ut på tiden, har jag nu valt att lägga det på hyllan till nästa löp. Hunden ska så klart vara i tip-top kondition innan valpning och det tycker jag inte hon hunnit bli. Bättre årstid om jag väntar också för den delen, helt klart att föredra en valpkull under sommaren än vintern:-) Nu började hon förresten löpa för en dryg vecka sedan, blödde några dagar men nu inget mer?! Hon har aldrig delat på löpet tidigare, och ingen av mina andra hundar heller – men man har ju hört  att det förekommer. Får se hur det blir med detta knaset…

Midsommarafton i morgon. Sillen är inlagd och jordgubbarna skall inhandlas strax. Därpå blir det lite hundträning i kväll. Härligt! Midsommar firas med ”vanliga” gänget på Sandåsen och vi hoppas på vacker väder. Det är så himla trist att spela brännboll när det regnar…

Ha en trevlig midsommar!
/Maria

söndag, juni 13, 2010 @ 21:26

Vilken helg!

Årets kennelträff har då gått av stapeln – vilken underbart trevlig helg vi haft! Tack till era ALLA som deltagit.
Vi har tränat hundar, pratat, ätit och umgåtts. Vi har ”nosat” på apportering, viltspår och lydnad, men tyvärr hinner man aldrig så mycket som man skulle vilja göra… För få timmar på en helg helt enkelt!

Det är ett härligt gäng hundar med stor livsglädje och fantastiskt engagemang i träning och arbete och jag känner mig stolt som uppfödare till dessa vovvar

Balder/Annelise. Wiza/Jessica. Nemo/Maria. Jazz/Trine. Räjza/Lotta. Phia. Emma. Nasdaq/Daniel.
Kim. Zigge. Tia. Agnes. Crespo. Heffa. Rebell.

Saknas på övre bilden gör Simon som kom förbi på söndag med husse Stig och Matte Tina. Grå tinningarnas charm, eller hur?

– Vilka långa ben du har lille vän!  ”Det är för att jag ska kunna springa så fort förstår du väl :-)”
Inte lätt att vara fotograf och försöka fånga dem på bild….

13 juni är dessuton A-kullens 6-årsdag! En bild på Buster låg i mailboxen när jag kom hem – tack för den och ett strot grattis till alla 6-åringarna idag

Agnes och Tia ligger och sover som grisar. Emma cyklade en sväng med dem nu i kväll – hon sa att de var SEGA?! Hm. Kan de vara trötta? Det är i alla fall JAG. Go natt!

/Maria

Ps. En hälsning till Tara med familj som inte kunde komma pga kennehosta. Hoppas att Tara kryar på sig så ses vi vid ett annat tillfälle!

torsdag, juni 10, 2010 @ 19:56

Bloggtorka…

Inte många ord nedkrafsade av mig på senaste tiden minsann. Bloggtorka kan man kanske kalla det, eller tidsbrist eller kanske att jag tappat lusten lite. Det känns som de flesta helst hänger på FB nu för tiden….. Själv är jag inte helt såld på det, men har ändå lite span på vad som händer med exempelvis mina valpköpare och deras fyrbenta  – till det ändamålet är det suveränt:-)

Våren har varit helt hysterisk för övrigt, så tiden att blogga har inte riktigt infunnit sig. Men snart är det sommar och förhopppningsvis lugnar saker och ting ner sig en aning. Semester känns oerhört lockande måste jag säga, vecka 28 kan inte komma fort nog….  Kommande helg väntar kennelträff och det ska bli så himla roligt att träffa alla igen! Tyvärr har Tara med husse och matte lämnat återbud pga kennelhosta – mycket tråkigt tyckte både de och jag, men inget att göra någonting åt:-(

Denna lilla filur (stor som en kanin ungefär) höll Emma på att köra över med gräsklipparen häromdagen. SÅ attans gullig!!!! Och idag fick vi stanna bilen så att hon kunde rädda en fågelunge som satt mitt i vägen och såg bortkommen ut. Fågelföräldrarna satt i ett träd bredvid och ropade frenetiskt. 
Naturen är en enda stor barnkammare just nu så jag hoppas att alla mina hundvänner tänker sig för både en och två gånger när ni vistas i skog och mark.

Ha en trevlig helg – det ska jag ha!
/Maria

 

Comments are closed.