maj, 2009

söndag, maj 31, 2009 @ 16:37

Tillbaka på banan (inte frukten)

Ett litet oavsiktligt avbrott i hundträningen har medfört brist på blogglust. Jag bli SÅ jäkla trött på att ha skadade hundar och fattar inte hur f..n Tia bär sig åt för att dra på sig alla olyckor!? Nu var det inte så allvarligt den här gången, men 4 stygn i en tass är lika med inställd verksamhet i alla former under minst en vecka. 10 dygn satt stygnen och nu är de bortplockade sedan i fredags – skönt tyckte Tia som firade det hela genom att dra ett varv runt huset i 180 knyck och sedan gräva en stor grop mitt på gräsmattan.
Tia börjar för övrigt bli rutinerad besökare på veterinärkliniken. När stygnen skulle plockas i fredags rusade hon in i väntrummet och hoppade upp med framtassarna på receptionsdisken  – Jag är här nu!  (Hon tenderar att bli mer och mer lik Agnes, är det arv eller miljö?) Både och troligtvis.

Annars har det inte hänt så mycket på hundfronten. Gick ett ganska långt spår med Anges häromdagen men glömde (helt ofattbart) handskarna och det är en allvarlig förseelse. Agnes ligger på så in i norden och har man inga handskar är det svårt att hålla emot. Resultatet blev 2 missade apporter som vi troligtvis sprang rakt över i bara farten. Inte bra. Skall lägga ett nytt spår idag och då åker handskarna på – lita på det!

Nu har vi precis tagit en promenad till Långbansände och hämtat bilen. Det var 50-årsfest där igår och vi cyklade hem ungefär samtidigt som solen gick upp – det var helt ljust när vi trampade hem i takt med fågelsången vid kvart över tre-snåret. På fredag var vi och grattade en 40-åring och idag är det mors dag, en helg med mer än en portion tårta alltså

Agnes har fått en packväska som hon ska ha när vi vandrar i fjällen på semestern, idag fick hon bära några flaskor vatten på promenaden…

Ha en solig och fin kväll!, vi hörs!
/Maria

söndag, maj 17, 2009 @ 18:38

Vilka duktiga vovvar!! (och mattar)

Kan man vara annat än glad när tre syskon Bowie varit ute och tävlat med fina resultat idag!
Lydnadsklass 1 Crespo (Velvet Goldmine) och matte L som var snubblande nära ett förstapris, OM han bara hört första inkallningen… Ett andrapris och en 3:e placering. Grattis!

Lydnadsklass 2 Tia (Hunky Dory) med 189 p, klassvinst och dagens högsta medelpoäng på 9,4.
Rebell (Rebel Rebel) och matte R uppflyttade till högre sök, med klassvinst på 489,75 poäng. Grattis!
För att sammanfatta Tias och min insats idag så är jag jättenöjd. De saker som strulat lite innan tävlingen gick riktigt bra förutom att hon satte sig superdåligt på återgången efter apporteringen. Jag valde att klämma i med redigt Dk för att korrigera, vilket resulterade i en 8:a. När jag ser filmsnutten i efterhand ser jag ju vad som händer… Kastar apporten rakt men den studsar och förvinner långt åt vänster. På vägen åter siktar Tia mot tävlingsledaren och inte mot mig… hon kommer dock på att det är fel och det är där ingången blir knasig. I övrigt  var hon lite ”yr” och svår att hålla ordning på mellan momenten, mycket folk var det på planen också eftersom det både fanns domaraspirant och en tävlingsledar-dito, fullt med människor att hålla koll på alltså! Min lilla hund passade dessutom på att smaka på de sågspånshögar som placerats ut på planen som markeringar… Träna mer med sågspån alltså!
Eftersom jag numera är ägare till en digital filmkamera kommer det hela att läggas ut som en filmsnutt när Peter kommer hem i kväll. Själv har jag ingen aning om hur man gör (än).

Nu är filmen neddaddad med lite dålig kvalité… När man zoomar kraftigt blir avstånden helt förvrängda! Man skulle kunna tro att det är 4 meter till rutan och inte 10. Men men . Så här blev det:

Plats-10 jäklar så nervös jag var…
Fritt följ – 9 Släpper något, ”stopp” vid helt om marsch (jag vimsade)
Läggande -9,5. Dk (Har igen aning om hur eller varför)
Inkall m ställande – 9 Något långt ställande, avslut.
Sändande m ställande – 10
Apportering- 8 Omtag, avslut, dk
Fritt hopp – 9,5 Avslut
Fjärr – 10
Helhet 9,5. Lovande
Dömde gjorde Kjell Edström – det vet jag att någon kommer att fråga om:-)
Konklusion – träna mer korrekta avslut, samt läge att fira med tårta!

Tia själv valde att fira en stund på gräsmattan med favvo-bollen när vi kom hem. Både billigt och enkelt:-)

Nu är jag TRÖTT och tänker inte göra så många knop i kväll.

Vi hörs!
/Maria

fredag, maj 15, 2009 @ 20:00

Hipp hipp hurra!

Tänk att Bowie-barnen redan är 2 år?! Några bilder lämpliga för en nostalgitripp kommer här:
Första valpisen, som är Tara:

Och här har vi hela gänget!

Tänk så små de var, och nu är de stora och rediga vovvar som kan både det ena och det andra. På tal om det…. så måste  jag gå ut och finslipa lite lydnadsklass 2-moment. Rutan med linjer har jag missat att träna kom jag på hux flux. Det ska jag göra NU.

Trevlig helg!
/Maria

torsdag, maj 7, 2009 @ 17:37

VM i lättfotad sällskapshund

Gillar man inte galenskaparna är det lika bra att låta bli att titta, men jag tycker att de är ganska skojjiga.
http://www.youtube.com/watch?v=Lpu5CqMh6TA&feature=related

Kolla annars in den här hunden?! ÄR det på riktigt….
http://www.youtube.com/watch?v=nGQ0n0A71xQ

/Maria

 

söndag, maj 3, 2009 @ 22:26

Kennelträff

Oj oj vilken trevlig helg! Kennelträff i dagarna 2 – eller 3 beroende på hur man räknar. Hundarna har inte gjort många knop nu under kvällen  – och inte jag heller . Vi har tränat lydnad med Pia Albinsson. Framförgått, vittringsapporterat, apporterat dummies och blåst i visselpipor med oss själva – och så fikat/ätit/pratat så klart! En hel del värmländska utryck har visst  förekommit . Det så effektiva ”öj!”  lär nu spritt sig till andra landsändar:-)    Under lördagen var det soligt och riktigt varmt och faktiskt lite slitigt för hundarna som inte vant sig vid värmen än. Själva blossade vi rött i fejset under kvällen (av solen alltså). Kameran är laddad med 200 bilder – men jag orkar inte gå igenom dem idag…. Vi nöjer oss med en liten gruppbild på 6 av 7 syskon. Tyvärr var inte Phia med Heffa nog kry efter operationen för att orka vara med – men det går fler tåg! Mira med matte Åsa var också tvugna att lämna återbud pga sjukdom hos barnvakten, synd synd men inget att göra åt.  Nova med sin matte kom på en snabbvisit under söndagen, lagom för att hinna vara med på en bild innan de drog vidare. Pappa Kim med sin flock var med under lördagen men där hade jag inte någon kamera…  – Någon som har ett  bra pappa/barn-fotot?

Här är i alla fall syskonen Bowie med resp hussar och mattar:

Tack alla fantastiska valpköpare (och hanhundsägare) för att ni kom och gjorde min/vår helg så himla trevlig och jag vill ge en stor APPLÅD till er alla för helgens insatser!

/Maria

Ps. Liiite full i skratt blir jag när jag ser bilden på alla hundförarVÄSTAR. Har ni sett Mia och Klara på TV? Hundtränaren Görel berättar om hundägarens bästa plagg – västen. Man kan inte annat än fnissa och hålla med.

 

Comments are closed.