april, 2009

fredag, april 24, 2009 @ 22:07

The girls are back in town (från Kydingeholm alltså)

Åter hemma efter en tripp till Kydingeholms kursgård och tre träningsdagar tillsammans med gänget jag träffade där i fjol. Kenth och Niina guidade oss under två dagar och den tredje tränade vi på egen hand. Mastigt är väl ordet som jag först kommer att tänka på – och kul! Olika hundadraser med olika kunskaper och olika problem – väldigt lärorikt även de perioder man är åskådare. Så mycket analyser om saker och ting orkar jag inte plita ner här men jag kan väl nämna som hastigast att det för Tias och min del mest bestod av vittringspinnar! En hård nöt att knäcka och vi hamnade i Kenths ”experimentverkstad” under en period.  Tias ”apporteringsfack” och hennes ”vittringsfack” hade lite svårt att samarbeta:-)  Dag två verkade det hela i alla fall lösa sig och enligt  Niina har vi momentet klart om 1,5 månad. – Vi får se, svarade matte Maria på det….Tia själv sa just inget alls.

Öhh… exakt HUR menar du nu? (Verkar vovven också undra:-)

Okey, vi testar med den där pinnen igen….

På kvällen for vi ner till ”byn” för att käka pizza, men innan dess slank vi in på Ica för att köpa lite snacks till ”kvälls-snacket”. Man ska INTE handla när man är hungrig…

Va f…n! Ska vi stanna här bakom galler,  när ni sitter därute och ÄTER?

Ja, det var det det. Förhoppningsvis blir det återträff nästa vår igen – vi hoppas och planerar i all fall  det.

Fredag kväll ja, det innebär att det är dags att förbereda morgondagens sök. Lite korvar skall skäras upp, ryggan ska packas och väckarklockan ställas. Resten av helgen har jag tänkt ägna åt lite trädgård, det behövs!

Höres!
/Maria

lördag, april 18, 2009 @ 22:38

Mycket nu!

Det är fortfarande påsk på din blogg, fick jag höra idag… Jo, det var ju sant för där satt två påskkärringar och glodde. Bäst att råda bot på detta, för det har ju faktiskt hänt både det ena och andra sedan sist!
Påsksök först och främst. I strålande sol den här gången, vi hade underbara dagar med inte bara bra väder utan även en  hel del bra träning. Tia orkade med riktigt bra faktiskt, totalt körde vi 4 sökpass under helgen och 3 av dem skötte hon jättebra. Ett pass var hon banne mig döv, så där var jag mindre nöjd…. God mat på kvällen, även om timmen inte blev speciellt sen – jag var trött som tusan och var hemma strax före tolvslaget. Peter låg hemma  och var förkyld- så han missade allt samman.

Några bilder från helgen:

Eros bränner iväg!


Kaffetåren den bästa är…

Under veckan som gått har vi haft ett lydnadspass, jag Phia och Lotta. Den sista träffen innan Phias operation, nu är hon snart på benen igen. Sol även den dagen och vi tränade ett pass och satt sedan i solen och snackade bort en bra bit av dagen (som vanligt alltså, fattar inte hur vi kan ha så mycket att prata om jämt?).

Huvudstudie på Heffa – vacker som en dag!

Lotta och Crespo i farten!

Och slutligen har vi haft inflyttning på uterummet! Under eftermiddagen grillade vi en bit mat som vi avnjöt där ute i solen och under kvällen kom ett par grannar förbi på ett glas vin. Även om fönstren i nocken inte är på plats höll sig temeraturen helt ok ända fram till 22-tiden då vi gick in. Detta blir kanon!

Presenterar några bilder även om det inte är riktigt möblerat och klart än…

Efter maten lade sig Peter och skräpade på soffan en stund…

Till veckan åker jag förresten på kurs till Kent och Niina – hör av mig med rapport när det är klart. Gud så kul det kommer att bli!!

På återhörande gott folk!
/Maria

fredag, april 10, 2009 @ 13:57

Nu drar vi!

Glad Påsk!


”Vi sitter väl här då, för att vara kärringen till lags, men så jäkla KUL är det ju inte….”

Nu har vi packat inför färden mot Blåkulla, men först kommer svärföräldrarna på en bit mat. I år (också) är Blåkulla beläget i Borgvik, det är sök som gäller i dagarna två – jisses så kul.

Tack för alla trevliga påskhälsningar och ta det lugnt med äggen och sillen!

/Alla kärringarna på Ullströmerud

torsdag, april 2, 2009 @ 21:32

Det som göms i snö….

Kommer upp i tö. Så sant som det är sagt. Har i dagarna inte enbart funnit en och annan hundhög på gräsmattan, utan allsköns bråte som legat och slumrat under snön. MINST 500 spik (känns det som) och diverse byggskräp, tyvärr är det inte slut än…

Idag har vi fått fönstren insatta i uterummet, det blev jättefint! De trekantiga fönstren uppe i nocken har vi inte än samt att det ska byggas en trapp och lite annat smått och gott – klart är i alla fall att vi närmar oss slutspurten.

På hundfronten då. Inte mycket nytt har skett.  I fredags hade goldengänget stämt träff för en apporteringsträning. Det kunde vi glömma! Jädrar så mycket snö det kom. Inget sök var det i helgen heller. Förra helgen däremot hade vi en annorlunda träning I Skruvstadparken. Figgar i pilkastarboden, ”pessränna”, under dansbanan osv – jättekul!  Tia blev lite lätt förvirrad och fattade inte direkt att hon skulle jobba DÄR, på samma plats som det brukar vara fri lek och grillkorv:-)

Viggo gör påvis

I går tränades lydnad på Norra fältet i Karlstad. Där var det BÅDE hundar, folk och bilar i en salig blandning. Vi som bor i skogen tränar inte så ofta i den typen av miljö – jättenyttigt! Lite harig blev jag och vågade inte låta Tia flöjta iväg efter bollen som belöning, jag höll henne hos mig:-) Faktum är att hon skötte sig riktigt bra trots massiv störning i form av både folk och fä. Jamie och Tessan fick sig var sitt pass de med, och om jag inte har helt fel var det belåtna ägare som åkte hem.

Annars får jag nog säga att lillhunden är inne i en trist period. Perioden stavas – psykisk könsmognad- och enligt kurslitteraturen dyker den upp i den här ålder. Det har den gjort med bravur. Ett exempel: Åkte till Mari häromdagen för att gå på en promenad. Där har Tia varit många gånger. Nåväl. Jag släpper ut hundarna ur bilen och Tia sätter iväg med raggen rest och skäller ut påsk-riset som stod på trappen. Av bara farten fick sig 4-hjulingen en skopa ovett och vedskjulet också!? Ni fattar. Som grädde på moset for hon iväg ut på gärdet för att äta kogödsel. Jag ropar, jag vissar – ingen Tia kommer tillbaka. Jag springer ut i snön för att hämta min hund. Hunden ger mig lång näsa och springer runt mig i små cirklar. Lååånga djuuuuupa andetag. Detta var ETT exempel, det finns fler. Som rådjuret i skogen, men det tar vi en annan gång.

Ha en riktigt bra helg, vi hörs!
/Maria

 

Comments are closed.