juni, 2009

tisdag, juni 30, 2009 @ 19:57

Hett eller?

Japp. Det är varmt, till och med badtemperatur i vattnet. Nu är jag en inbiten badkruka men ändå.
Förkylningen börjar lana lite men det har inte varit speciellt kul. Vad har jag gjort mer än snutit mig? Massor. Vi kan börja med lördag då det var lydnadstävling. 29 grader i skuggan och jag mådde ganska kasst men tänkte – Vadå sjuk? Jag testar. Hundra grader på planen (nja kanske inte mer än drygt 40) men det var jobbigt! Först ut med Agnes som  jobbade på bra. Vårt stora problem var kommunikationen!!! Jag var hes och kraxade som en kråka och Agnes förstod mig inte…. Hon blev en aning låg och verkade tro att jag var arg, stackars hund. Som sagt, hon jobbade på trots kommunikationsproblemen och nollade endast vittringen (tog pinnen bredvid – igen).  Sen var jag helt slut! Samling för nästa klass och ut på platsen med Tia, som ställde sig?! Där valde jag att bryta helt. Hade jag varit kry vore det ett bra läge att få tävlingsrutin, men så desperat var jag inteJ Passar förresten på att gratta Lollo som fick sig ett förstapris i 1:an och Jasmine som fick ett i 2:an! Grattis även ni andra även om det inte gick hela vägen.

Efter denna tröttsamma prestation var det först ett svalkande dopp för Emma och vovvarna.

Därefter några timmars vila innan några grannar äntrade utemöbeln för en liten fördrink innan vi pilade vidare över skogen till Skruvstadparken. Poppgänget Starboys stod på scenen och helv… så bra de är. Jag tycker faktiskt riktigt synd om er som missade detta. Underbart väder, (och inga mygg), fullsatt park med toppenatmosfär och glada människor, till det ett sjuhelsikes drag på scenen. Detta var garanterat sommarens bästa! Sedan får Lars-Kristerz fansen säga vad de vill ( Det är de som står på tur den 10:e).
Så här brukar det inte se ut när vi sitter i parken och grillar korv:-)

Igår var det en semesterdag och Tia och jag drog till Arvika för hundträning i 30 graders värme. Jag har tidigare konstaterat att jag är sinnesslö så det är lika bra att fortsätta på inslagen banaJ En hel dag under ett parasoll i stekande sol – hur kul som helst med 5 stycken likasinnade galningar som jag. Tia låg på en blöt handduk mellan passen och fick sig en svalkande dusch emellanåt. Hon höll fantastiskt bra i värmen måste jag säga, bättre än Agnes tror jag. MEN faktum är att jag varit flitigare att träna Tia i värme och på så sätt göra henne mer tålig. Tål (vitsigt va?) att tänka på faktiskt. Ibland skapar vi våra egna problem. Jag själv är ju inte så värmetålig så jag har helt enkelt varit jäkligt dålig på att träna i solgass. I regn däremot…   Vad tränade vi då? Sitt i grupp, vittringsapporteringar och  stegförflyttningar bland annat. Det är så himla bra att ha Pia som en hök över sig – hon ser allt! Kanon.
Måste bara visa några bilder på ”Grabben i hagen bredvid”. Jag var nyss ute och gosade med dem. Vet inte riktigt vem som är vem, det kan vara Oscar eller kanske Marängen, eller… Kvittar vilket, de är lika goa.
Fölmular är som sammet.

Det gäller att stå stadigt …

Ha det så gott!

/Maria

 

torsdag, juni 25, 2009 @ 15:37

Dyngförkyld!

 

Jaha, så ligger man här som en klubbad oxe på soffan… Sommarförkylning kallas väl det som drabbat mig just nu. Inte kul. Mina bihålor  sprängvärker och ni som brukar ha samma problem vet vad jag snackar om – ont! Hur ynklig känner man sig på en skala när man är tvungen att lägga sig på soffan och vila efter att tagit ut sig helt och hållet genom att bara duscha och klä på sig?
Sol och sommar är det i alla fall ute, men där vill jag inte vara. Det känns som om snortillväxen tredubblas  i värmenJ Fan också – nu är jag tillbaka i gnället.

Lördag är det planerat lydnadstävling med både Agnes och Tia, första gången jag ska starta två hundar på samma tävling.  Eliten skall starta först (Anges ingår där) 4 hundar totalt. Efter det är det 3:an med bara en tävlande hund innan 2:an, Tias klass, drar igång. Eftersom Tia kräver massor med värmning innan start känns det som om det blir ont om tid… Peter har lovat följa med och vara ”hundvärmare” åt mig – så det kanske funkar ändå. OM jag bara blir frisk vill säga. I dagsläget skulle jag nog svimma om jag var tvungen att gå fram och tillbaka på appellplanen. Inte har jag någon röst som fungerar heller…

Igår var det planerat lydnadsträning  på klubben och idag hade vi tänkt spåra, men det fick jag faktiskt ställa in. Hundarna får roa sig på egen hand ute i trädgården tills husse kommer hem. Det är speciellt  vid sådana här tillfällen man är jäkligt tacksam över staketer runt tomten.. Jag kan med gott samvete ligga på soffan och låta vovvarna vara ute ett par timmar. Vad de roar sig med är en annan sak… Mestadels strosar de runt och kollar läget, äter lite gott gräs, kikar på kaninen och skäller på något rådjur som kommer för nära. Agnes ÄLSKAR att bara ligga och spana ut över gärdena – bland är det stört omöjligt att få med henne in…

.

Tia däremot är lite mer aktiv, men så är hon yngre också. Favvobollen bara måste lekas med även om det är 30 grader. Att bara ligga och vila är inte hennes grej om man säger så:-)

Nu skall jag väl ärligt säga att hon gillar att vila hon också. När de varit ute ett par timmar kommer de gärna in och håller matte sällskap i soffan. Vi intar ett varsitt soffhörn och kollar in någon halvtrist film som man kan slumra ifrån…
.

Vi hörs en annan dag!
/Maria

torsdag, juni 18, 2009 @ 20:35

Midsommar!

Tänk att den kom till slut sommaren, som vi väntat….Svensk sommar är i alla fall något helt fantastiskt oavsett om man nu får äta sillen ute eller inne imorgon. För någon timme sedan kom det en störtskur där vattnet fullkomligen forsade ur överfyllda stuprännor. ” Borde gå ut och ta en bild på svensk sommar” var en tanke som dök upp. Men sedan tänkte jag om. Varför i hela friden alltid fokusera på det som är mindre bra (läs dåligt)? Känns det igen kanske…. (Inte minst när vi tränar hund!) Hur ofta har jag inte gnällt i min blogg över leriga vägar, skitiga hundar, höstrusk och meterhöga snödrivor? Just det – ett antal gånger. Men hur ofta har jag bloggat kring hur fantastiskt vacker det ändå är att bo just där jag bor – inte så ofta (om ens någon gång alls) så det tänker jag göra NU i form av några dagsfärska regnvåta sommarbilder från min trädgård.

Tänker börja med en urgullig skylt som mina arbetskamtater kom med i tisdags när de var här och provsatt vårt uterum. Numera hänger den vid ytterdörren – passade jättebra!

Våra nya sommargäster har flyttat in i hagen bredvid. Familjen Häst med tre små gulliga föl.

Utsikt från grindhålet.

Rhododendronbuskarna (var det rätt stavat?) fick lite stryk av regnskuren som kom… Men fina är de.
Om någon vill veta hur man gör för att få så välväxta och fina rhododendronbuskar kan trädgårdsmästare Axelsson berätta att man kapar dem jäms med backen för att bli av med eländet. DÅ skärper de till sig…

Vad har vi mer att bjuda på? En humlekompis kanske, sittande i något slags blomma som jag grävt upp ur mormors trädgård. Akleja? Kan det stämma tro…

Till och med en rostig pump blir fin när det är lite sommargrönska kring den! Snart blommar den gamla rosbusken med mängder av rosa blommor. Den  är också uppgrävd på Rösa, i mormors trädgård. Synd att mormor inte lever längre och kan komma hit och titta… Busken i fråga kommer från hennes föräldrahem, så det är ingen ny variant precis.

Slutligen vill jag önska alla våra vänner en riktigt fin och trevlig midsommar – det ska vi ha!

/Maria

tisdag, juni 9, 2009 @ 23:14

Allt annat än hundar

Idag blir det inte mycket till hundblogg… Började dagen med att stiga upp kl 04.30 för att skjutsa Oskar till bussen som skulle ta honom till Stockholm över dagen. När kl var 06.00 satte jag mig på cykeln och tog en tur till Vålberg och tillbaka med hundarna   Sedan var det lite att fixa här hemma samt slänga ihop en lunch. 12.30 – skjutsa Emma till frisör med efterföljade makeup medan jag själv inhandlade en slips till Oskar samt mat och dryck för många pengar. Hem, på med klänning och ut och fota. Iväg till stan (igen), hämta balbil och kavaljer och sen…. Kö. kö, kö Slutligen äntrade paret balen och föräldrarna kunde åka hem.Pust. Nu är klockan sent, snart midnatt. Sonen skall hämtas 01.15 och dottern någon timme senare. Vidare skall vi kliva upp tidigt imorgon för att laga mat inför studentfirandet på torsdag. På torsdag har även Oskar sin stora avslutningsfest!  Trångt med tid där 🙂 och på fredag morgon har han avslutning i kyrkan kl 08.20. PUST!  Smart som jag är har jag sedan anmält mig till tävling på lördag morgon, ska vara i Arvika 08.00 – måste vara totalt sinnesjuk! En normal människa skulle ägna den dagen åt vila…

Här kommer utlovade bilder på dottern i alla fall. Helt opartisk säger jag bara – vacker som en dag!

Vi hörs en annan dag!
/Maria

lördag, juni 6, 2009 @ 23:23

Mycket nu

Nu börjar det bli stressigt. Emma tar studenten på torsdag och herreje så mycket att fixa med innan dess… Det har kört ihop sig lite med balklänningen också. Helt plötsligt verkar den vara en storlek för stor, fan också, nu blir det till att plocka fram symaskinen imorgon… Som om jag inte hade annat jag tänkt göra då.

Hunderiet då – Nått nytt?  Jajjamensan. Göra och Tara har varit flitiga och fixat hem ett LP under gårdagen med fina 172,5 poäng – Grattis till er!

Lydnadsträning har vi så klart hunnit med. Konskick, dumruta och lite dirigeringsapportering med Agnes och lite diverse med Tia. Vi ska snart ut och tävla igen och eftersom hon varit skadad känns det lite ringrostigt. Hon blir lätt för het på ”foten” och det är ett evighetsarbete att hålla det i schack (jag har några tips Stefan- har tränat på att minska den där halvmetern i en evighet).  Ingångarna vid apporteringen har heller inte sett för kul ut – där finns lite att finslipa på.  Trimmat Heffa till sommarfrilla har vi hunnit med under veckan också, jädrar så stilig han blev i snagg!

SnaggHeffa poserar.

När vi tränar har det en tendens att bli lite mycket grejjer får man lov att inse när man ser bilden jag tog häromdagen.  Ser ju ut som ett tattarläger på fotbollsplanen.  Inte undra på att alla tutar när de åker förbi.

Fast å andra sidan är det ju en prylsport vi håller på med – eller hur? Se bara vad L hade i ränslen vid dagens sökträning. Och så har de mage att påstå att JAG har mycket grejjer i min rygga… Hm.

Familjedag/kursavslut vid klubben har det också varit idag. Tipspromenad, hamburgergrill och staffett stod på programmet. Borgviks snabbaste hund korades och det var Carolas Isi. Snabbast i goldenklassen var Nova.
Phia och jag avslutade dagen med en promenad innan vi åkte hem, och hunduslingarna passade på att hitta en gyttjepöl som lukade utedass. Gissa om de var fina när vi skulle åka hem?

Nova ger järnet – och då gäller det att hålla tungan rätt i munnen!

Nu har jag grävt upp en död vinbärsbuske, målat om en sorglig utemöbel och burit bort grenar från ett nedsågat gammalt träd samt slötittat på en film. Dags för bingen! Vill bara avsluta med en gullig bild på Crespo och Heffa – de delar som bröder! Goa grabbar.

Vi hörs!
/Maria

 

Comments are closed.