mars, 2009

söndag, mars 22, 2009 @ 20:28

Servicehund?

Vet inte vad man kallar sådana här hjälpredor. Servicehund kanske? Bifogar en härligt bildserie på Zigge-skåning när han hämtar tidningen:-) Han ser SÅ go ut plutten! Plutt och plutt förresten, han var minsta grabben i kullen men har växt till sig en del sedan dess.  Det ska bli sååå kul att ses snart!  Fler hussar och mattar han anmält sig till träffen i maj och har vi tur kommer även en långväga A-vovve – vi får se om matte får semester!

Här luktar trycksvärta!

Tur man inte är någon tjockskalle!

Å-hej!

Sådär ja – något mer jag kan hjälpa till med?

Det där var ett bra trix, synd att vi måste förbi grannhuset för att komma till posten, annars vore det ju kanon att sända ut jycken efter tidningen så slapp man gå ut!


Go kväll!
/Maria

onsdag, mars 18, 2009 @ 12:22

Vårsol!

En helt underbar vårsol som tittar fram och resulterar i dagsmeja. Gick dock upp kl åtta i morse för att hinna ta, i alla fall en hundpromenad under dagen, på frusen väg. Det är INTE kul med leriga grusvägar kan jag meddela er som har asfalt.  Blir inte så mycket matnyttigt på hundfronten i dag men går nog ut en liten sväng och tragglar lite position med Tia och lägger några vittringspinnar till Agnes. I morgon kväll har vi planerat lydnadsträning så jag måste hinna tjuvträna lite….  Det känns dock liiiite trist att gå ut i snögloppet och halka runt, men vet av gammal vana att gnistan återkommer när det blir barmark.
Många roliga hundaktiviteter är för övrigt på gång under våren. Vi börjar med sökläger i påsk. En repris från i fjol som vi hoppas blir lika trevlig i år!   Vecka 17 är vi ett gäng som åker till Svartbergs på träning ett par dagar (vi träffades där förra året och hade så trevligt  att vi genast bokade en gång till:-) Kennelläger i början av maj ska också bli roligt, hoppas bara att vi blir några stycken. Några tävlingar vore kul att hinna med också, men jag vet inte om jag vågar sätta mig och titta ut några. Förra gången jag gjorde det fick Tia sin livmoderinflammation….  Synd att det inte finns drop-in tävlingar!

Efter 7 veckor har då Tia och jag äntligen  fått hänga med på sökträning igen. Hur kul tror ni att det var på en skala? En tio-poängare blev det (och jag brukar inte dela ut tior så värst frikostigt). Jiises vilken jobbig ruta vi sökte i, vår kuperade tävlingsruta som nu var extraladdad med, på sina ställen meterdjup tung snö.  Att valla av den var ingen barnlek… Det syntes att det var tungt för hundarna också men de gjorde ändå sitt bästa (nästan). Visst vet jag att Tia tappat lite i kondis under sin sjukfrånvaro men hon orkade banne mig kanon! Hon räds inte för att ta i lite extra och figgen uppe på berget sa att hennes hjärtslag kunde höras med blotta örat.

Bråttom på väg in i rutan.

Får jag sticka snart???

Figge funnen.

Som belöning stod för dagen leverpastej på tub på menyn!

Tack Björnis för att du skötte kameran!

Vi hörs!
/Maria

måndag, mars 9, 2009 @ 19:46

Byggrapport

Hej hopp!
Det händer inte så ohyggligt mycket på hundfronten så min hundblogg verkar omvandlas till byggblogg…. Några som inte legat på latsidan är däremot Göran och Tara som under helgen fixat sitt förstapris i 1:an – fortsättning följer:-) Grattis än en gång!
Kan i alla fall rapportera att Tia repat sig väldigt bra efter operationen och från nu kommer jag att räkna hennes som tid som konvalescent avslutad – härligt att få dra till skogs igen! Sök planeras till nästa helg och jag gissar att även vovven kommer att uppskatta detta:-) Hon far verkligen som en tok när vi kommer ut  och läääängtar efter lite mer vettig sysselsättning (tror jag i alla fall). Onsdag denna vecka är det grill – och apporteringsträff och på torsdag kväll ska vi träna lydnad i ridhus. Önskar bara att våren ville komma till Värmland snart – jag vill ha barmark så att det går att träna ute!!

Uterumsprojektet går framåt och nu är snickarna klara för den här gången, vilket betyder att de kommer tillbaka och avslutar när fönster och skjutdörrar kommit någon gång runt påsk. För vår del återstår att betala för kalaset…  Tummen upp för rot-avdrag!

Taket är klart med ränndalar och allt…

Och panelen sitter uppe på insidan. Bara att vänta på plusgrader så det går att måla!

Hundarna har kommit på vart snickarna gömmer virket – perfekt ställe att hämta ”pinnar” på!

Har för övrigt bokat kennelträff/läger – kika på aktivitetssidan så hittar ni lite mer information. Det lär komma ett brev med kompletterande uppgifter vad det lider.

Ha det så gott det går en gråtrist måndagkväll!
/Maria

 

Comments are closed.