februari, 2009

lördag, februari 28, 2009 @ 16:25

SOL!

Vilken vacker vinterdag vi haft här i Värmland idag – helt underbart. Tyvärr dyker en del oönskade bi-effekter av vackert väder upp. Jag tänker då närmast på skitiga fönster, det är banne mig så att jag får lust att dra ner persiennerna … Annars kan man göra som jag brukar – låtsas som ingenting, dra på sig mössan och gå ut. När man kommer tillbaka in har solen gått ner och allt är frid och fröjd…

Igår var jag, Lotta och Anna till Fagerås för lite ridhusträning. Vi körde ett 30-minuterspass per hund och det var riktigt kul! Tia gav järnet (som om hon någonsin gjorde annat?!) och ville absolut inte gå till bilen när hennes pass var över. Agnes tragglade vi lite dirigeringsapportering med. Hon kan vara enveten när hon sätter den sidan till, men matte är också enveten så till slut lyckades vi få till det hyggligt! Det var nämligen en brädhög liggande i ridhuset. På den hade jag lagt en tennisboll tidigare -och detta kunde Agnes inte släppa. Gång på gång drog hon mot brädhögen för att kolla om bollen var kvar….. Men som sagt, skam den matte som ger sig. Vi har bokat ett par timmar nästa vecka också – vill någon hänga med så får ni höra av er innan så att vi kan anpassa bokningstiden.

Idag hade jag tänkt ägna mig åt målning, men grejjena vi skulle ha var slut i butiken så jag fick ledigt. Så himla synd:-)

Lite bilder från dagens tur på sjön. Peter tog Grållen och skulle ploga upp en ränna åt mig att promenera på. Det blev bättre men inte bra… Tog en dryg timme att halvpulsa sig runt sjön, men hundarna tyckte i alla fall att det var kul. Han får ta ett varv till i morgon så blir det nog bra att gå på.

På spåret – traktorspåret alltså.

Poserar på bryggan.

Någon har glömt ta upp båten…

Detta är troligtvis en gammal knipholk enligt skapligt säkra källor (maken)

Vi avslutar med Tia som ”hälsar” på Åkes unghästar

Vi får se om vädergudarna är med oss i morgon också, i så fall tar vi nog med lite korv och kaffe på sjöturen och slår dank några timmar i solen.

Ha det!
/Maria

torsdag, februari 26, 2009 @ 21:20

För pigg för sitt eget bästa:-)

Tia är pigg som en mört. Fick hon själv bestämma vore det full fart i skogen, men hon får allt vara så god och vänta med det lite till! Under hennes sjukperiod har i alla fall jag kommit på varför man äger ett flexikoppel! Gud så bra att ha.  Man kan låta hunden få lite mer spelrum, men ändå inte rusa runt utan kontroll. Förut har jag bara använt det när vi åker spark och faktiskt inte sett något mer användningsområde – men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig…. Idag fick hon faktiskt kuta runt lös för första gången på drygt 14 dagar. Tror ni att det var kul eller KUL?

Goldenligan hade träff idag igen med sedvanlig grilling – härligt! Här är det Nova och Heffa som hånglar lite:-)

Tia fick inte vara lös tillsammans med övriga gänget, utan fick springa en liten stund på egen hand – men det gick lika bra! Det riktigt syntes att det var härligt för den lilla kroppen att få stäcka ut. Inte verkar hon fått ont heller, så nu kommer jag att utöka ansträngningen lite för varje dag. I morgon blir det ett rejält lydnadspass, uj så kul det kommer att bli!

Crespo och Heffa vill ha samma pinne!

Och så grillas det:-) Snikbrudarna Mira och Agnes håller sig nära….

Och slutligen en lägesrapport gällande uterummet!

Från insidan ser det ut på detta lilla viset. Det blir VÄLDIGT högt till tak inser man …. Men det blir nog fint. Ska till lite specialrutor som ska passa högst upp. – Hur ofta kommer de att bli putsade:-) Och hur tusan ska jag kunna måla insidan på taket? Träfärgat kanske är fint nog….

Och så här ser det ut från kortsidan.

Ha en bra helg om vi inte hörs innan dess!

/Maria

onsdag, februari 18, 2009 @ 16:49

Det händer grejjer!

Snabba snickare…

Nu börjar man få ett bra grepp om hur det kommer att se ut i verkligheten, inte bara på pappret. Vi blir nog nöjda!

I övrigt är jag helt stelfrusen… Jag, Lotta och Phia med resp vovvar (förutom Tia då) träffades ett par timmar idag. Jäklar så surt det var ute! På fredag ska vi träna lite seriöst har vi tänkt. Inte bara fika:-) Tror att jag kanske tar med Tia och testar lite lydnadsträning. Såret har läkt jättefint och i morgon ska jag prova att ta av henne kragen…

Ha det så gott!
/Maria

söndag, februari 15, 2009 @ 14:44

Det kom ett brev på posten

Adresserat till Tia?! Händer inte varje dag måste jag säga.

Tia hälsar och tackar tjejjerna på Charlottamottagningen!

Annars kryar sjuklingen på sig och är riktigt pigg. Den svåra perioden drar väl igång nu, när hon är för pigg för att vara stilla men för nyopererad för att få vara igång…  Igår och idag har vi i alla fall börjat öka lite på promenaderna och idag fick hon hänga på en en 2-kilometersrunda. Tabbade mig lite och tog av henne kragen innan jag fått på mig ytterkläderna. Dumt gjort! Tia spann loss på parketten och for som en tok när hon ingåg att HON skulle få följa med…. Skällde oavbrutet under tiden jag snörade på mig kängorna:-)

I övrigt har byggnationen av uterummet kommit igång- härligt! Bildbevis kommer här (och jag lär väl tråka ut er med fortsättningen så småningom…)

Annars då? Händer inte mycket på hundfronten faktiskt. Härliga promenader i vintersolen iofs, men jag LÄNGTAR till att få dra igång på ”riktigt”. Årsmöte och fest på brukshundklubben igår. 10 år som aktiv medlem i klubben gjorde att jag fick en ”fin” silvermedalj. Annars tog Carola och Isi  hem det mesta i pokalväg:-) Tia kom på silverplats, klubbmästerskapet i bruks, och det var inte så illa med tanke på att hon inte hunnit starta officiellt och faktiskt inte var färdigtränad. Den allra finaste utmärkelsen fick dock jag. Gulle- Ni!

Nu bär det strax iväg på nästa årsmöte, Goldenklubben har sitt i eftermiddag.

På återhörande!

/Maria

tisdag, februari 10, 2009 @ 13:00

Here we go again

Tycks Tia tänka om livet i en badring.  Hon är på benen, men så mycket mer är det inte faktiskt…  När jag sitter still – är Tia  okså lugn och still. Att försöka få något gjort när jag ändå är hemma, är alltså bara att glömma!  Sov i sängen hos matte till kl 05 i morse, sedan började hon pipa. Vet inte om hon behövde gå ut eller om hon hade ont så hon fick både ut och kissa och en smärtstillande tablett – sedan sov hon vidare. Troligtvis är lillhunden helt utsliten mentalt också – det är jobbigt att ligga på sjukhus.

Make till otursdrabbad hund har då inte jag haft förut. Kroppsdelarna försvinner en efter en och hennes försäkring är synnerligen väl utnyttjad.  En del grubblande har det blivit sista dygnet. – Missade jag något symtom? Det blev ju så akut och jag BORDE ha sett något innan kan man tycka, men hon hade för tusan inte ens temp och var pigg som en mört bara några timmar innan…. En sådan hund går väl så klart helt på viljan!!

Åh! Nu kom snickarna med virke till uterummet – de har tänkt börja bygga imorgon! Äntligen något positivt som händer också.

/Maria

söndag, februari 8, 2009 @ 17:14

Världens snyggaste hund!!!

Eller?

Ett gott skratt förlänger livet, så idag har jag nog fått några minuter extra:-) Denna groteska varelse är vår annars så väna och fotogeniska lilla Tia.

Söndag eftermiddag, massor av snö i skog och mark. Ingen sökträning i helgen och någon lydnad är också svår att få till… Inte så himla festligt på hundfronten alltså. Lite dummisök i snö har vi i alla fall åstadkommit  – bättre än ingenting. Inte gick det att muta Oskar till att ploga heller, Peter är på skidresa och jag är inte så vidare kompis med grållen (en traktor, om det är någon som inte är bekant med benämningen ), och inte Oskar heller verkar det som. En liiiten plätt på gärdet att träna på vore ju inte fel:-)  Börjar så smått att längta efter vår och har suttit och kikat i tävlingskalendern – det börjar suga i tävlingstarmen nu!

På återhörande!
/Maria

Uppdaterat söndag kväll:
Det där skrattet satte jag snart i halsen…
Tia är akut sjuk och ligger på djursjukhuset pga livmoderinflammation!!! Hon var hur pigg som helst i morse men började under eftermiddagen att kissa lite mer och slickade sig mer och  mer där bak. Urinvägsinfektion tänkte jag och plockade fram lite pryttlar för att kunna ta ett urinprov i morgon bitti. Det hela eskalerade och slickandet blev allt mer ihärdigt och Tia började flämta och vanka oroligt. Satte på henne ett tikskydd för att kunna se om det var några flytningar (eftersom hon ihärdigt slickade sig ren var det svårt att se). Och visst!! tjocka gröna äckliga flytningar…. Bara att ringa veterinären – och där blev hon kvar över natten….. Eventuellt blir det akut operation i natt, vi får se hur det går. LIvmodern var väldigt stor men då Tia var skapligt pigg trodde veterinären att det hela kanske kan skjutas upp till morgondagen då ultraljudsexpert också finns på plats. Har vi supertur kan man kanske behandla henne enbart med antibiotika men eftersom livmodern var så pass stor är det troligtvisbara operation som gäller. Håll tummarna för vår lilla skrutt!!

OJ! nu ringde veterinären. Det blir operation akut om om någon  timme….. Fy tusan så jobbigt det känns.

Klockan är nu 00.20 och operationen har gått bra. Livmodern var jätteful och det var ingen tvekan om att den måste bort. När hon hade fått den lugnande sprutan och inte orkade slicka sig ren längre fullkomligen forsade det var ut ur henne! Tia är inte vaken ännu men om allt går som det ska får hon komma hem i morgon eftermiddag. Tänk så det kan bli! Jag som precis suttit och prickat in MH och tävlingar för våren. Nu blir det lång konvalescens igen….. Huden läker på ett par veckor men bukväggen tar god tid på sig att läka och någon sökskog blir det inte på länge. Huvudsaken är så klart att Tia blir frisk, men lite töligt är det faktiskt….

 

Comments are closed.