Lägesrapport.

Vårkänning och hopp om livet:-) Snön är borta och isen har släppt sitt grepp om sjön. Mycket roliga saker på agendan framöver, och en hel del slitsamma också för all del. Jag har äntligen anmält  Älla  till lydnadsprov igen, tänkte att det var dags att ta klivet till elit i år:-)  Går jaktträningen fint framåt planerar vi för öppenklass i höst. Sedan MÅSTE jag få tummen ur och komma iväg på någon eller några söktävlingar med henne, så är det bara.

12 april FB-R för deckarkullen och 7 juni kör vi BPH.  Sedan är det nervpersen innan det trillar in lite röntgenresultat… När kullen är utvärderad ska jag bestämma om Ällas ska paras höst/ vinter 2015.  Jag är inte så mycket av en ” gambler” och vill med säkerhet veta att jag gjort vad jag kunnat för att få fram sunda individer. Vi har en fantastisk kandidat som tilltänkt hane- jag återkommer med mer info längre fram:-)

boll

Gällande Ture ska vi ut i ettan under sen vår/sommar och starta på Goldenspecialen i aug, såvida han inte hamnar i någon jäkla utvecklingsperiod som ställer till det.  Efter sommaren börjar utbildningen till räddningshund.  Vi tjuvtränar redan nu med skogssök, och figurantintresse och söklust är på topp och skallmarkering börjar ta form. Allt enligt plan än så länge.

Våra älskade tanter är still going strong. Tia är fortfarande som en unghund- ingen som ser henne i action kan tro att hon är 8 i år! Ankan, 11 i år, är däremot lite skruttig nu för tiden. Hon har problem med ryggen och står på smärtlindrande, men är pigg och positiv! Två av hennes kullsyskon har lämnat oss under höst/vinter, både Laban och Nikita tyvärr. Nu är det 6 av 9 kvar från vår allra första kull och man inser att åren går allt för fort.

Mycket på gång i livet för övrigt i år. Peter har avslutat sin anställning och är nu sin egen chef.  Huset ska få fixas med och jag skulle vilja ha en liten blåbärsodling och kanske ett växthus. Vi får väl se vad vi mäktar med, men planer måste man ha:-)

Ha en härlig vår alla vänner!

Comments are closed.