januari, 2011

måndag, januari 31, 2011 @ 20:19

Apportörer?

Tja, det kan man nog påstå.

Tia var med Peter och Oskar till sjön för att pimpla…. Hon var inte så intresserad av själva borrandet och pimplandet men tog gärna hand om firren.

Älla fick prova att hålla truten under tiden. Liiite fundersam en stund, det var ju länge sedan hon bar fågel. Men efter ett par försök verkade minnet komma tillbaka.

Vi har även varit i farten och tränat rapport igen under helgen – TVÅ helger i rad. Vadan detta? Jo pga den jäkla skaren kan man inte försöka sig ut på någon sökträning utan att riskera skador, så då får man hålla sig till upptampade/uppkörda stigar.  Kanonväder och hundträning med gänget – recept på en lyckad dag även om  brandröken låg tät som dimman över Lützen:-)

Spökåldern har för övrigt inträtt hos lilla Cruälla (DeVil) och allt vad det innebär i form av utskällda grindar och livsfarliga trappor…. Suck. Något man ska igenom  med de små liven, mer eller mindre, men som oftast är det snabbt överstökat som tur är.

Vidare var Älla och jag till Mari och Nypon och tränade lite apportering häromdagen. Mari tränade långa linjetag och jag tränade korta. Mari tränade lite krångliga markeringar och jag enkla, men det gick ändå över förväntan med tanke på den bristfälliga träningen i vinter:-) Februari i morgon och snart kan nedräkningen mot vår starta.

Ha det så gott!
/Maria

tisdag, januari 25, 2011 @ 07:08

Ljuset i tunneln

Ja faktiskt, känns som om ljuset börjar återvända och livsandarna likaså. Planerna för våren börjar ta form och agendan börjar bli fullbokad. Lydnadskurs på klubben, jaktlydnad åt SSRK samt några kurser med mina egna hundar, bla ett par dagar hos Kenth och Niina Svartberg och någon dag med Lillemor Edström:-) Har naturligtvis kollat in tävlingskalendern men inte bokat in några tävlingar ännu. Jag skyndar långsamt med eliten- Tia är lite för het och behöver lära sig värdet i att göra en del saker lugnt och fokuserat.

Mildare väder gör också gjort sitt till – vi har kunnat träna lite:-) Under helgen som gick hade vi planerat för sök, men pga den vassa skaren blev det rapport på traktorspår istället – Tia fullkomligen älskade det! Älla och Agnes gjorde så gott de kunde, men tyckte nog att det var en märklig budföring när vägen var krokig och mottagaren inte syntes….

Tyvärr är det svårt att träna lydnad då det är så isigt och halt överallt, men vi har hyrt några ridhustimmar och lite går ju att träna på den sandade uppfarten hemma. Har bla introducerat vittringspinnarna för Älla, hon har inte helt fattat poängen ännu men det ska nog inte dröja. I övrigt ligger vi lågt på lydnadsfronten utan försöker ta tag i mer vardagligt hyffs och lite apporteringsgrunder. Bland annat tränar jag en del stadga med henne och hon sitter riktigt skapligt. Än så länge kanske jag ska tillägga, vi får se hur det går framöver när hon inser hur jäkla KUL det är (då brukar stadgan behöva läggas mer krut på).   Själva apporteringen vill jag inte träna med risk för skador när det är så halt.   Hon är en liten kul figur den där hunden och  hon har lindat de andra hundarna runt sitt lillfinger, hon är en riktig liten pest men de bara ser lidande ut och låter henne hållas…

Tia och jag var till ridhuset med delar av goldenligan igår,  och trots en promenad innan vi åkte var hon otroligt PÅ. Att man ska stå still bakom konen har helt blåst bort hur hennes minne:-) Hon vill iväg till rutan eller apporterna DIREKT! Kan inte göra annat än skatta åt eländet och gilla läget – träna ”stå bakom kon” i några veckor alltså. Däremot satt inkallningen, rutskicken och apporteringsdirigeringarna som en smäck. Då gäller det bara att ta tag i resten av momenten….

Så har jag fått det första röntgenresultatet från Agnes/Kim-kullen. Det är Blues som var först ut med HD- A och ED-ua! Skön känsla när första resultatet är gott – nu håller vi tummarna för de följande. Balder är redan röntgad och tikarna har tid bokad inom närmsta tiden så jag kommer att gå här mer nerverna på spänn några veckor nu. Några nya bilder har inkommit i mailboxen och jag ska sätta mig ikväll och få ut dem på hemsidan.

Ha det så gott!
/Maria

Meddelanden (4)

Lisa:
Halloj, här har livsandarna oxå kommit. Fåglarna börjar kvittra lite och det är bra mycket ljusare längre på kvällen.Nu längtar vi till halkfritt så risken för sträckningar el benbrott minskar. Rumpmusklerna har iaf fått sig en rejäl duvning i vinter,haha. Det gör ju inget. Ha d//Lisa

L, Crespo & Räjza:
Stort Grattis till finfina resultat på Blues!! Snart är det våran tur…. =)

Jessica & Wiza:
Grattis Grattis till finfina resultatet, nu håller vi tummarna för resten

Maria & Ville:
Skönt att höra att det är nån mer som lägger krut på vardagshyfs för det gör vi här oxå!! Lydnadsträningen är det lite si och så med men det kommer det väl det med Grattis till röntgenresultatet!! Går säkert lika bra med dom andra oxå! Ha det så bra!

Comments are closed.