december, 2010

fredag, december 31, 2010 @ 09:20

Gott nytt!

Inte blivit mycket bloggat på ett tag men vad ska man göra när inte tiden finns och det förresten inte händer så mycket på hundfronten heller? Vi har haft en ovanligt kall vinter och den började tidigt. ( Är alltså redan jättetrött på den)  En inomhushall att träna i hägrar! Annars knallar allt på. Lilla Älla växer och är en gänglig tonåring nu för tidenJ En skön lite typ med egna idér om saker och ting. Bla vill hon absolut sitta och luta sig mot något när hon sitter!? Med fördel våra köksskåp….

En annan grej är att hon precis som våra andra hundar gillar att ligga i hallen, där man har bra överblick åt alla håll i huset. Men Älla nöjer sig minsann inte med att lägga sig på stengolvet, nej hon hämtar sig en hundpläd så att hon kan ligga mjukt och sköntJ Därpå brukar hon samla ihop huset alla hundleksaker och lägga dem runtomkring sig så att det bara är att välja och vraka vilken av dem som skall lekas med för stunden.

Tyvärr är det svårt att träna men vi försöker göra små inomhusövningar. Hon börjar få fin kläm på  både ingångar och bakdelskontroll så nu har vi övergått till att göra höger och vänstersvängar samt att backa lite. Sitt-stanna och stå-stanna har vi precis börjat träna också och jag tänker att om jag försöker träna alla sådana här små detaljer inomhus i vinter så ska det inte  ta så lång tid att montera ihop allt till något som liknar moment när våren kommerJ

För de stora hundarnas del är det lite svårare med inomhusträning. De behöver liksom lite mer…. Budföring kommer de att bli jädrigt bra på under den här vintern tror jag.  Vi har en plogad sträcka härutanför där vi brukar skicka dem några vändor som komplettering när vädret inte tillåter speciellt långa promenader. Tia har börjat få känna på de färdiga elitmomenten och flera av dem börjar närmar sig. Rutan via konen och dirigeringsapporteringen var lite tröga i början men det lossnar nu tror jag, finns hoppJ

Nu ska jag dra på mig varma kläder och slå kaffe på termos, Mari med hundar kommer hit för en nyårspromenad av längre modell. Jag vill önska alla mina vänner ett GOTT NYTT!

/Maria

fredag, december 3, 2010 @ 16:04

Hej vinter

Svinkallt redan i november – hur kul? Inte alls, är rätt svar på den frågan om nu någon funderade.
Inget sök förra helgen och ingen lydndsträning heller – och denna helg har vi redan konstaterat att det inte ens är någon idé att planera för sök. Vi tar en tur till klubben och träffar Vilagos/Elfström och grillar lite samt kollar över klubbstugan istället. Liiite hundrastning/promenad lär det väl blir när vi ändå är där… Hugade kan ta med sin grillpinne  och dyka upp där i morgon:-)  Söndag ska Wiza på skönhetstävling och då måste ju man vara där som hejarklack:-) Ska koka STOR termos med kaffe som värmekälla!

Min lilla valp växer så att det knakar. Snart 5 månader gammal och helt odräglig:-) Vadå sitta och hälsa? (Det hade jag bestämt att hon skulle lära sig, men sedan glömde jag visst det). Sova i hundsäng – varför då? Det är mycket skönare att ligga bakom ryggen på matte och trängas. Vill man något är det bara att skälla rakt ut, många gånger och högt  – ni kanske hajjar hur läget är. Men hon är ju så charmig att vi köper hela konceptet:-)

Tyvärr blir det inte så mycket tränat pga väderläget och att träna inomhus är inte så enkelt då husets övriga hundar misstycker  och stressar upp sig när HON får träna och inte DE! Försöker så smått smygträna när de inte hör och ser – och hon börjar få lite kläm på ingångarna nu. Följer fint med några steg och hänger även med när jag vänder/svänger. Tasstarget övar vi lite på och så har vi precis börjat träna på att sitta kvar. Vi tar det lite pö om pö och hinner nog få ordning på den här vovven också vad det lider. Hon skötte sig förresten bra igår på hundvårdsträffen med konfirmandgruppen som brukshundklubben träffar då och då. Jag tog med Älla som ”demo-hund” (som träning för henne) men hon skötte sig så fint att man kunde tro att hon är uppväxt på ett trimbord. Lade sig efter en stund ner på bordet och snarkade högt med ett dryga tiotal undomar sittande runt omkring. Inget fel på avknappen.

Igår var jag ute i minus 20 för att ta några julkort. Det blev några snabba klick och sedan in fort för att tina fingrarna… Mari hjälpte mig för ett litet tag sedan med julfotografering, men sedan kom det ju snö igen – och DET vill man vanligtvis ha på julkorten. Nu har vi således en snöig bild på hemsidan – juligt värre.

Vi snackar ihop oss lite kring hur man ska sitta fint framför en gran… och jag tyckte faktiskt att det såg ut som de var med på noterna.

Men icke. Vi sa ingenting om att de skulle luta lite till vänster allihopa. Fnys.

Nej mina vänner, nu ska jag ta en kvällspromenad. Bara att dra på  överdragsbrallor och kasta sig ut i mörkret. Längtar till april!

Ha en trevlig helg!
/Maria

 

Comments are closed.