augusti, 2009

lördag, augusti 22, 2009 @ 14:47

KM – igen.

Mattes pärla fixade pokalen idag också! Tänk vad en liten ”bonn-hunn” kan…
Pga lite bortfall blev vi visserligen inte så många tävlande som entrade scenen idag. (Hurra för alla!). Vinst i all ära, men det bästa är ändå att få en bekräftelse på hur det man tränat faktiskt funkar när det väl gäller ”lite mer på allvar”! Det är så himla nyttigt och jag skulle önska att det fanns betydligt fler träningstävlingar – alla katergorier. Men någon ska orka hålla i dem också:-)

Full pott på söket. Lugnt och fint utan krångel Fina påvis och tillbakagångar till stigen.  – ja allt funkade. Inte ens lite olydnad fanns alltså att dra på .  Full pott även på budföringen. Men sedan började lite avdrag att rulla in. Det som jag trodde skulle hända på framförgående – det hände. Hon stack ut så fint direkt och började gå på bra, men efter ett tiotal meter började hon både streta och vingla fram och tillbaka över plan…. Lika bra att bryta alltså. MEN det fixade sig ju utan det momentet. Dagens läggande var inte alls bra, för långt fram i position och sent läggande. Fattar inte vad som hänt där… Ett moment som förut suttit som handen i hansken?! Linförigheten var sådär, Tia är inte van att kopplet är på och när vi nu de senaste dagarna tränat med koppel har det handlat om framförgående… 8,5p fick vi där tror jag bestämt. 8,12 fick vi i medelpoäng igår. Dagens lapp hittar jag inte men det var ett snarlikt medel, runt 8,5 tror jag – Jämn hund eller jämna domare?

Nu håller vi i alla fall tummarna för våra träningskamrater som snart ska ut och tävla i sökskogarna –  det kommer att gå kanon!

Några bilder från dagen. (Tack Björnis!)

Och springa måste man också:-)

Inget fel på attityden i alla fall. Kolla stilen på ingången… (inkallning).

Jag är så glad i denna lilla hund, behöver jag säga det?

Sicket smörigt inlägg det blev idag då. Ska skärpa mig till nästa gång.
/Maria

 

fredag, augusti 21, 2009 @ 21:37

KM

Tia blev årets klubbmästare i lydnad. Dutti vovve!

Inte direkt den bästa tävling vi gjort – men helt ok trots några missar. Vi var i alla fall det ekipage som missade minst . Grattis även till Jasmin och Madde som knep de andra bucklorna!
Dagens bästa var att jag kände kontroll på henne hela tiden, hon var pigg och glad men ”ballade inte ur” och blev så där galen som hon kan bli… Lagom alltså och på väg åt rätt håll där. Vår största miss var fjärren där hon misstolkade det andra sättandet och ställde sig upp. Inte konstigt med tanke på att det är just det vi tränar på nu inför nästa klass… Vidare var det en lite för het vovve vid läggande under gång – hon var för snabb upp. Fria följet kändes jättebra men hon var lite för hoppig vid språnget tyvärr. Men men. Över lag är jag helt nöjd, värre lär det bli i morgon – då är det brukset som gäller och vi har inte tränat (fyyy skäms) på framförgående mer än enstaka gånger. För att inte tala om hur sällan vi haft på den fasta rullen…. Har vi tur så har vi,  och om inte, så får vi ett bra träningspass!

God kväll!
/Maria

måndag, augusti 17, 2009 @ 14:13

Sista semesterdagen.

Jaha, då var den alltså här – årets sista semesterdag…. Hur fort kan 5 veckor egentligen gå?? Ruggigt fort är rätt svar på den frågan, där behöver ni inte ens vara med och gissa:-) Inte har Agnes börjat löpa heller…. I och för sig har det varit mycket annat att göra, så det var nästan skönt att slippa den stressen. Men NU får hon gärna börja. För att dra igång det hela har jag anmält henne till tävling. Smart va?
På träningsfronten har det varit stilltje på söksidan, men i lördags var vi faktiskt iväg och körde ett pass. Tia gjorde väl inte någon direkt lysande prestation, det märks att det går för långt mellan trängspassen nu, hon har inte kommit tillbaka till sitt ”rätta jag” efter livmoderoperationen tidigt i våras. Då var det en lååång paus och när sedan Tia varit fit for fight igen, så har de andra i gänget haft annat i agendorna – så kan det vara ibland men vi hoppas hösten blir bättre.

Fikapaus!

På lydnadsfronten har vi faktiskt tränat lite mera, även om det är mycket fika där också:-) och ibland kan man få tårta där också! Vi återkommer med paketet Phia – ”den som väntar” du vet… OCH jag vill påpeka att vi inte äter med dockservisen:-) Jag har vunnit ett urfånigt picknick-set i en väska – och nu kom det till premiäranvändning.

Vi tränar seriöst också. En hel del vittringspinnar har det blivit för Tias del – och jag tror banne mig att hon börjar få grepp på det hela även om det satt långt inne. Långa rutskick och stegförflyttningar är nog annars det som fått mest fokus, man kan ju inte ta allt på en gång.

Här är det Crespo i full fart fram mot rutan.

Lite bad har det också blivit, Tia och Heffa är det som myser i Alster. (Tack för bilden Phia.)

Crespo ville helst gräva upp stenar från sjöbotten och Agnes var mest intresserad av segelbåtarna som for förbi hela tiden. Hon hade fullt upp med att hålla koll på dem, och när de försvann bortom vassen sprang hon ut på bryggan för att se vart de tog vägen:-) Vi har inte sådana konstiga båtar i Portilasjön….

Rännt i skogen har jag också gjort, och det är roligare än att ligga på stranden och steka varje dag. För mig har det alltså varit perfekt semesterväder, sol och bad några dagar, regn och uterum några, och skogen resten.  Det stora skogsskafferiet är faktiskt fullt av kantareller nu och vår frys likaså. Man vill ju inte verka kaxig på något sätt men jag kan i alla fall avslöja att 50-litern är passerad…

Vi hörs och syns!
/Maria

tisdag, augusti 11, 2009 @ 22:49

Studentlyan pimpad och klar

Nu har tösabiten lämnat föräldrahemmet för att studera till högskoleingenjör i Jönköping. Ämnet är som någon kanske vet, byggnadsutformning och arkitektur. Intresset för dessa ämnen kanske lyser igenom i följande före/efter-presentation av lägenheten. Vilket som är före respektive efter får ni gissa själva, den som gissar fel blir spärrad från denna blogg på obestämd tid framåt.

Vi börjar med sov- och arbetshörnan (master bedroom):


Vardagsrummet:


Köket:

Nå? Vad tror ni? Gick vi från vitt till aprikos eller tvärtom?
Skicka tävlingsbidragen till simon_and_thomas@kanal5.se eller bygglov@tv4.se . Eller nån annanstans. Först öppnat kuvert med rätt svar vinner en promenad runt Portilasjön i spöregn.

 

 

 

Comments are closed.