juli, 2009

måndag, juli 27, 2009 @ 13:22

På tur

Nu är vi hemma igen. Har varit på en semestertripp lite norröver i vårt avlånga land.
Många turer blev det faktiskt när jag tänker efter. Biltur, fjälltur, ridtur, fisketur, gruvtur, stadstur. Ja, det sammanfattar nog det hela ganska bra! Otur också för den delen då den yngre Axelssonskan tappade sin nästa nya mobiltelefon…
Lite si och så med vädret, blandad kompott. Regn de första 2,5 dagarna och resten av veckan uppehåll och till och med några timmars solsken. Att vovvarna har mer uthållighet än resten av familjen är kanske inte något direkt nytt, men make till positiva varelser får man nog leta efter. 4 timmars fjälltur i spöregn med konstant viftande svansar, ” det här är JÄTTEKUL matte”. Tänk om man hade hälften av den energin…

Om vi börjar med biltur, så får den här bilden illustrera detta:

Ungefär här bodde vi:

Fjälltur med Mittåkläppen i sikte:


Och har man gått upp får man sedan lov att gå ner:

Fikapaus i en gruvstuga en djävligt regnig dag:

Mera regn, men Tia är lika glad ändå:

Peter funderade på en simtur, men avstod:

Sedan var vi till Norge, Röros närmare bestämt, och där var vi på gruvtur. När vi befann oss 50 meter ner i gruvan var det ett ljushuvud till guide i gruppen före oss som släckte ljuset för oss. Det blev mörkt. En pannlampa och en mobiltelefon var det som fick leda gruppen ut…

Ridtur, fisketur och otur får ni tänka er till. Vi avslutar med en fjällko som gått vilse på en parkering vid våffelstugan i Djupdalsvallarna.

Nu ska jag gå ut och träna på momenten i 3:an, vi hörs!

/Maria

lördag, juli 18, 2009 @ 21:26

Livet på landet.

Inte många förunnat att  få tillbringa en fredagkväll på en flotte ätande  hemlagad koreansk mat i goda vänners lag . Härligt väder, god mat och många skratt. Tack alla för en fin inledning på semestern!

Färdtjänst a´la landet . (Damerna behövde inte få hästskit på tygskorna…)

Att angöra (med) en brygga. Här var det dags att lämna av grannen vi ”shanghaiat”  i en kohage längst sjökanten tidigare på kvällen..

Svensk sommar när den är som BÄST!

/Semesterfirare M

torsdag, juli 16, 2009 @ 11:35

LP

Hej hopp!
Nu är det semester!!! Ledig till 19 augusti – inte dumt alls måste jag säga.
Inledde med en kvällstävling under gårdagskvällen. Ingen föreställning att jubla över precis men Tia klarade med nöd och näppe förstapriset (161,5 p) och därmed var LP i klass 2 i hamn. Vår kamrat med den andra T-flickan var också där, de fick de snöpligast poängen man kan få. en halv poäng under… Synd. Men det är bara att ge sig på det igen.

Det enda jag var riktigt nöjd med av gårdagens prestation var platsen och fria följet. Det regnade rejält och åskade under platsliggningen. Hanhunden bredvid gick upp den här gången också! Men Tia låg kvar så fint. Det strulade vid återgången också så hundarna fick ligga närmare en minut extra, fast med några av oss förare framför, vilket faktiskt triggade en annan hund att sätta sig upp.   En 9:a på fria följet med enda kommentar ”sitter snett” – kändes helt ok. Men resten…. Bus-Tia orkade inte riktigt hålla ihop sig utan hade en aning för mycket energi i kroppen. Det är konstigt hur man blir. Ett förstapris borde väl vara toppen?! Hm… har väl blivit bortskämd med de riktigt höga poängen

Snygg är hon i vilket fall! Eller….

Semster nu. En resa til Ramundberget står på tapeten. Samt inflyttning i Jönköping! Emma skall läsa på Tekniska högskolan där, något som heter Byggnadsutformning och arkitektur. Hon ska bli byggnadsingenjör tösabiten. Flytta så långt från mamma?!!! Hon har i vilket fall snabbt fått tag i en etta med kokvrå och egen ingång. 5 min med tåg till centrum. Vi ska måla  och fixa lite  och sedan kommer det att bli supermysigt.

Ha det så gott go vänner, vi får se hur mycket jag hinner blogga under semestern. Skulle tro att det beror på vädret hur mycket tid man vill sitta vid datorn. .I morgon håller vi tummarna för uppehåll, vi ska på flottfärd i Portilasjön:-)

Några ”apportkastarbilder” från idag. Tack Mari för att du höll i kameran!
Tia.

Agnes

Agnes igen.

Tia slutligen

/Maria

söndag, juli 12, 2009 @ 19:41

Rävjävel!

Nu är det KRIG!
Vi har sedan länge haft en allt för orädd räv strykande runt huset, men eftersom den varit frisk och fin har vi mest sett den som ett pittoreskt inslag i vardagen. Den har varit inne på logen och stulit en påse kaninmat och dragit ut på vägen. Men så länge som den föredrar kaninmaten framför själva kaninen har det ju inte varit någon fara. Räven har suttit 15 meter från staketet och stirrat på hundarna när de skällt ut den efter noter. Den har rotat i sopor, vält en tunna samt dragit ut mina knallgula snitslar på gräsmattan (de luktade som f…n). Men nu är råttet mågat om man så säger. I går kväll när vi satt och såg på TV gick den fan upp på trappen och snodde en burk (med lock) full med köttbullar som stod där för avsvalning!!! Nästa gång jag ser den rackarn funderar jag allvarligt på att låta Agnes ge den en långresa till grannkommunen.

När jag tog den här bilden var det en aning för mörkt tyvärr, men man ser tydligt att den jädra typen sträcker sig lojt och jäspar fast jag och två hundar står och glor på den…

211 mm på en vecka säger grannen att det kommit, det är lite för mycket…

Fast å andra sidan är det bra för allt som växer, kantareller till exempel.

Jag hade egentligen planerat för sökträning idag men eftersom sökgänget ballade ur blev det en skogstur istället. Tack för det hörrni!! Helt OK skörd:-)

OM nu någon gått och tänkt på att Tia hållt sig kry i flera veckor meddelas härmed att så inte är fallet… I fredags var jag till Mari en sväng och Tia och Nypon drog några repor i skogen. Hon fläkte sönder trampdynan på sporren… Inte så himla allvarlig skada vad det verkar, men det är ömt och  hon kan inte låta bli att slicka på den, så ett bandage fick åka på. Har anmält till tävling under veckan så jag hoppas att det läker fint.

Nu är det TRE arbetsdagar kvar till semestern! Yes!

Ha det så gott, vi hörs.
/Maria

fredag, juli 3, 2009 @ 23:14

En del dagar lyckas det lite bättre…

Idag var det just en sådan dag! Mattes lilla (guld)-Tia har varit i farten och denna gång var hon hur duktig som helst. Vi tar det från början.
Jobbade till lunch idag. Hem och ut med hundarna i trädgården medan jag fixade lite lunch. PANG! Jäklar vad det small… Snacka om blixt från klar himmel. En enda. Men det räckte för att Oskars dator skulle säga tack och hej. Hundarna stod på trappen lite lätt småstirriga (eller Tia rättare sagt) och undrade vad tusan det var som hände. Skit också.
Nåväl. Packa ryggan och dra mot Åmål. Var där 17.00. Anmälan 18.00. En timmes tillvänjningstid för TIa alltså. Hett som i helvete var det och vi fick vänta till klockan var runt 19.00 innan det var vår tur och då tyckte jag nästan att hon kändes lite seg. Men jag bedrog mig. Bara vi kom in på planen och fick starta så kändes hon helt lagom. Kvällstävling verkar mer vara hennes grej – då är hon inte så himla het. Det började nervpirrande då den stora hanhunden bredvid henne gick upp på platsen, där rann svetten utefter ryggen:-) Hon låg som en stenstod. Konstigt det där som  hände i Grums… Resten gick riktigt bra, 4 st 10:or och en ynklig 5:a. Det var läggandet som spökade idag. Sent läggande och ändrar ställning – satt alltså upp innan jag var åter. Men, ska man ha en 5:a på något moment ska man välja det med lägst koeff – eller hur? 185,5 poäng i lydnadsklass 2 blev det trots missen. Jag är supernöjd. Vann klassen också för den delen och det var hård konkurrens med flera mycket bra ekipage. Faktum är att jag tror att de andra 5 i klassen var norrmän. Precis mot slutet kom ovädret till Åmål och helvetet bröt lös. Blixtarna avlöste varandra oavbrutet och hej vad det small. Kunde inte köra fortare än 60 hemåt, det var så mycket vatten på vägen och sikten var urusel. Hem kom vi så småningom i alla fall. (Vilken tur.)

Ingen vidare bra bild- men den får duga.

Nu är det snart dags för bingen. I morgon är det MH på klubben och gissa vem som ska dit och vara figurant? Japp. Just det. Blir skönt att dra på sig en spökdräkt i åskvärmen:-)

Trevlig helg!
/Maria

 

Comments are closed.