Äntligen lite skojigare saker att uppdatera med

Efter vinterns tråkigheter finns nu lite trevligare saker att rapportera om, vet inte riktigt vart jag ka börja för det är så mycket….
Jag börjar med den nya valpen som anländer om 3 veckor. Jessica och jag  har bestämt oss för att köpa en valp tillsammans:-) Hon ska bo hos Jessica, och om allt går bra kommer jag att ta en valpkull på henne framöver. Idag har vi varit och kikat på dem en första gång, men vet så klart inte vem som blir vår ännu. Vi får tåla oss lite till.

Älla är anmäld till några lydnadsprov i sommar och sedan har jag tänkt ut på några jaktprov i höst innan hon ska paras i vinter, kring dec/jan tror jag att det är dags och planer på hane smids för fullt. Jag återkommer inom kort och berättar vem den blir.

Några Reducksare har varit ute och tävlat med stora framgångar, hoppas att jag inte missar någon!
Balder har startat ökl jakt med ett 3:e pris på debuten och ett förstapris i lydn klass 1 – bra jobbat av er! Zigge har fått uppflyttning till elitsöket, en mycket fin prestation det också. Jazz har varit ute på sitt första viltspårprov och fått godkänt – bådar gott!  Nemo har tagit sin andra rallytitel och fler lär det blir…. Räjza har startat i lydn klass 2 men lyckades inte fram till 1:apris, hon ska operera bort en tand nu och kommer nog igång om någon månad igen:-) Rebell har varit både på elitsök och utställning, certpoäng på söket och very good på utställning – han kan allt den grabben. Har så otroligt flitiga valpköpare som ser till att aktivera och träna med sina fyrbeningar- jag är såå glad för er alla!

Förutom det har jag och Tia påbörjat och avslutat en tävlingskurs i rallylydnad. Vi pausar ju från lydnaden på obestämd tid pga den överhettade hunden och då passar det bra med rally. Där vet man aldrig hur banan ser ut i förväg och Tia kan inte lista ut hur allt ska gå till ”på egen hand”, förhoppningsvis kan det leda till att hon coolar ner sig lite:-) Dyker det upp någon tävling på lämpligt avstånd sticker vi nog dit, själva momenten är ju inte alls svåra för en lydnadshund, dem klarar hon i ett nafs. Vad som däremot blir problem för oss är att Tia är så övertränad på koner (älskar att få springa till rutan) att hon nu inte ser några koner alls i rallybanan utan helt sonika trampar på dem – hon ser baaaara matte:-)

Annars då? Mycket jobb kvar att fixa i vårt nya paradis, men vi tar det lite lugnare den här sommaren, vi ska ha tid att sitta nere vid sjön och meta också….

Ha en helt underbar sommar alla vänner!
/Maria

1 kommentar tillÄntligen lite skojigare saker att uppdatera med

  • Jessica

    Kul att läsa bloggen igen :)..
    Ska bli kul & spännande att köpa hund tillsammans med dig & hoppas nu planerna går som vi hoppas :).. Grattis uppfödarn till fina framgångar & lycka till med egna tävlingar, valpplaner osv.. Ha en super skön sommar, fast vi lär väll ses 🙂
    Kram Jessica