Rapport från mitt i vintern.

 
 
Vi närmar oss slutet av gipsperioden och inleder om någon vecka nästa fas – rehab. Håll nu tummarna för lilla Älla så att hon repar sig i rask takt – hon vill nämligen ut och röra på sig, och det ganska rejält har jag förstått:-). Måste ändå säga att hon varit fantastiskt tålmodig och duktig – lika jäkla glad trots att det skavt både här och där och fått gipsas om. Nu har hon i alla fall gjort sista gipsbytet (hoppas vi) och det åker av den 17:e!!!! Hon tillbringar större delen av tiden med ett gosedjur i munnen, tur hon har en lugn och fin kompis att leka med:-

Dålig bild, jag vet, men det bästa min telefon kan prestera i mörker.

Tränar apportering lite smått med Tia och Agnes (som hänger med av bara farten) men det går trögt. Det är ju Älla som behöver träningen bäst och när hon väl får hänga med igen tror jag nog att det kommer att gå lättare att hitta inspiration! Planerna får skjutas lite på framtiden men jag hoppas kunna komma till några starter med henne under året. Måste även ta tag i projekt ”hitta hane till Wiza” under våren. Nya avelsindex har ju publicerats och Wizas PRC-test inkommit, så nu finns mycket informationsmaterial att gå igenom. Att jag sedan har hjälpsamma och engagerade vänner/spekulanter som mer än gärna hjälper till att hålla korpgluggarna öppna försämrar ju inte saken. Jag känner mig också priviligerad i att ha Wiza  nära och genom det känner henne så väl, det underlättar en hel del.

Lotta och jag satte oss på tåget och styrde kosan mot Göteborg i torsdags och som av en händelse slank vi in på My Dog:-) Kul att träffa vänner från nätet ”live” och att shoppa lite. Jag överraskade mig själv genom att komma hem med mer kläder än hundprylar. Undrar fortfarande vad det var som hände…

En bit in i januari alltså. Himmel så fort tiden går. Snart dags att planera in årets kennelträff och jag önskar gärna få in lite synpunkter och önskemål. Platsen? Programmet? mm mm. Jag har haft tankar om att ändra lite på konceptet i år,   men vet inte om det går att hitta lämplig mark så att det funkar. Ska jag hitta annat ställe att vara på, är det troligtvis självhushåll som gäller, och då blir det mer tungrott. Kanske tre grupper istället för två, men det blir så klart mer kostsamt att hyra in ytterligare instruktörer. Spår/sök? Svårt dock att hinna med något vettigt om det blir många i grupperna… Teori? Ja, tankarna snurrar -maila mig gärna lite åsikter och förslag.            

Ha det så gott i kylan!
/Maria

3 kommentarer tillRapport från mitt i vintern.

 • Jessica

  Håller tummarna sten hårt för lilla Älla nu när gipset plocks bort!!

 • Håller verkligen tummarna för att Älla blir av med gipset snart, och att rehaben går kanonbra så hon kan få komma ut i sökskogarna nu till våren.
  Mycket roligt på gång är det som vanligt hos er Reducksare 🙂
  Ska bli intressant och läsa vilken hane det blir till Wiza.
  och som sagt, var riktigt trevligt att ses på My Dog.

 • Mats

  Ja hoppas det går bra förr lilla Älla!
  Ser fram emot trevliga och spännande Reducksaktiviteter!
  Kyla förresten – här har vi knappt haft minusgrader på hela vintern….