Cruälla är pigg:-)

Efter 6 dagars hälta ringde jag och bokade veterinärtid, det var allt som behövdes för att hon skulle tillfriskna i en hast, men eftersom det ändå var dags för ED/HD så behölls tiden för röntgen. Det såg, peppar peppar, riktigt bra ut så långt man vågar uttala sig som lekman. Höger höft såg dock aningen mindre bra än vänster, men förhoppningsvis inom normalgränsen och i alla fall inga större defekter som påverkar henne menligt.   Nu är bara att vänta och vänta och vänta på vad ”Stockholm” säger.  Man hinner gå in och kolla på hunddata ganska många gånger på några dagar…..

Tia och jag tränade lydnad med Wiza och matte häromkvällen. Om det var blött? Hehehe, vatten till knäna ungefär på fotbollsplanen. Om någon undrar, så spelas det ingen fotboll på nämnda plan, så det gör ingenting att vi är där och geggar. Jag ska se om det går att tänka omvänt gällande Tias förkärlek till konor/rutor på planen – om det blir GÖRKUL att springa till höger och vänster på dirigering OCKSÅ, så kanske hon slutar fixera sig vid att springa till rutan? Eller? Kanske funkar bätte än att få henne att bara skita i alla konor, för den varianten har jag försökt ett tag och fungerar inte optimalt:-)   Nu ställer jag henne bakom konen, går tillbaka till utgångspunkten och skickar höger alternativt vänster och när hon är på väg åt rätt håll belönar jag med kongen. Ibland stannar jag henne och sänder henne tillbaka  mot konen och vidare över till andra sidan  och belönar med kongen. Förhoppningsvis kommer hon att älska att bli dirigerad  och glömmer att spana efter rutor:-) Vi får la se.

Igår hade jag Lotta med vovvar här för lite apporteringsträning och jädrar så bra det gick.  Crespo är en begåvning, och speciellt med tanke på hur lite apporteringsträning han gjort i sina dagar så får man haksläpp när man ser honom spika den ena svåra markeringen efter den andra, både enkla och dubbla och sedan gå ut på ett sök utan att tappa minsta engagemang:-) Wow liksom. Alla  hundarna fick ut och jobba, t om Älla fick  söka lite  och gjorde det helt ok även om hon tänkte byta dummie en gång. Agnes hade så bråttom att hon stod på huvudet ett par gånger, tror att det var för länge sedan vi tränade.

Idag gick jag till annan plats och lade ett sök igen, tänkte bara skicka Älla på ett par stycken men hon hade ett så ooootroligt sug ut att hon fick gå på 6 st på raken – inga problem. Kan bli bra det. Därpå tog jag henne och gick till skogs för att träna lite skogsfot. Gick  bra första 5 minuterna, tills vi kom till den mossiga fina skogsplätten som förvandlats till träskmark. Jag bara såg i ögonvrån hur det swishade till när Älla gjorde en burnout så att mossan rök kring henne och sedan for hon som en propeller runt runt runt i ett herrans tempo. Jag blir så full i skratt av hennes livsglädje att jag inte orkar bry mig om att fotgåendet gick åt fanders. Gillar ju hundar som tar för sig i livet:-) Nu ligger hon här bredvid och luktar så där gott som bara en dyblöt hund som badat i en skogspöl kan lukta…

Snart kommer spettekakan med medföljande transportör – vi får se vad vi tycker om den, får kanske återkomma med en recension.

Ha det!
/Maria

Nu  återkom jag. Spittekauga var inte alls gott, men nu har vi provat:-)

4 kommentarer tillCruälla är pigg:-)