mars, 2010

onsdag, mars 24, 2010 @ 15:23

Fan!

Inget klart besked gällande Agnes juver men det bådar inte så gott.  Eftersom veterinären vet att det är en avelstik vill de vara helt säkra på att ge mig rätt diagnos och råd hur det hela skall behandlas.  Specialist skall tillfrågas i ärendet och jag får mer besked nästa vecka.

Jag har varit på bättre humör än jag är idag.

/Maria

söndag, mars 21, 2010 @ 19:59

Hipp hurra

För Oskar idag. Lellgössen fyller 17 år – var tog de åren vägen kan man undra….. Nu sitter han i alla fall och plinkar på födelsedagsgitarren, den var uppskattad.

Agnes har läkt fint på magen och snart ska stygnen plockas bort. Jag försökte allt ta dem själv i helgen men hade en sabla klumpig skalpell och kom liksom inte in under stygnen med den. Valhänt var jag väl också antagligen, det var några år sedan jag sysslade med sådant. Nu har man ju kamrater med de rätta kontakterna, så en (förhoppningsvis) bättre skalpell med tillhörande sjuksköterska dyker upp och hjälper till inom kort:-) På onsdag ska jag få analyssvar på knölen, det känns faktiskt lite oroligt i magen. Först kände jag mig så himla säker på att den var helt ofarlig men allt eftersom dagarna går känns det faktiskt inte lika säkert längre.… I vilket fall är hon helt återställd och hur pigg och galen som helst! Hon fick följa med på ett lydnadspass idag och hon var så jäkla het att hon högg mig i tummen så att blodvite uppstod:-) Hade det varit sökträning betyder blodvite att man man ska bjuda på päronkonjak… Jag har faktiskt en flaska i skåpet så jag får väl kanske bjuda mig själv på ett glas.

Snön börjar smälta undan lite och man kan ana att det kan bli fråga om barmark snart, sökträning till helgen hoppas jag, och om inte så får det bli ett rejält apporteringspass – eller kanske både och?!
Försvinn snö, försvinn!

/Maria

lördag, mars 13, 2010 @ 11:43

Agnes piggar på sig

Hundar repar sig fantastiskt bra, tänkt om vi männskor var lika snabba på benen efter en operation. Inte för att jag själv gjort några stora operativa ingrepp, men väl några mindre – och UJ så himla ynklig människa jag var efteråt…
Agnes mådde lite pyton ett dygn efter juveroperationen men är nu pigg och glad igen. Hon fattar INTE varför hon inte kan få hoppa upp och skutta i djupsnön??? Tycker att matte är en skitstövel som håller henne kopplad. Smällar man får ta.

Efter besöket på Harrods förra veckan blev jag lite inspirerad gällande kläder till hundar. Funderade allvarligt på att köpa en dräkt som såg ut som en korv i bröd och ta med hem till hundarna (nja, kanste inte SÅ allvarligt) eller varför inte en jävulskostym eller regnrock till katten Fido? Händig som man är, så tar men helt enkelt saken i egna  händer och skapar en egen kreation. Agnes trivs jättebra i den.

Nejdå, skojar bara. Dräkten ovan är helt enkelt ett alternativ till nedan.  Hon kommer inte åt operationssåret:-)  Fina tips inkom på facebook från ”mina uppfödare” gällande norska korsetter och t-tröjor, tack för det!

Igår hade vi ett 3-timmars träningspass i ridhus och det var underbart roligt att träna på ”riktigt”. Alla hundar skötte sig superbra, till och med småflickorna Wiza och Rejza var med på några små pass. Kontaktbenägna och mycket sugna på lek 🙂 Vi fick varsin grön Fageråsorm i present från Lotta – tack!  Hon är också händig och hade fixat långa flätade fleece”ormar” som träningsleksaker, funkade kanon.

Jag tog bara Tia med mig och jag är väldigt nöjd med träningen. Med tanke på hur lite vi tränat under vintern hade jag inte så stora förväntningar, men hon överraskade mig!.  Tragglade som vanligt position och det gick helt okey, kanske lite långt fram ibland men inte alls så mycket som det varit.  Stegförflyttningar  höger och bakåt fungerar bra märkte jag men fjärren däremot hade hon ”glömt av” lite. Återgå till att står nära nära alltså. Vad gjorde jag mer? Jo rutskick och lite apportering och jag tror aldrig någonsin att vi kommer att få ett snyggt upptag av metallapporten…   Jag vill ha snöfritt NU! Är så himla sugen på att träna men vi har fortfande dryga halvmetern med snö i terrängen trots mildväder några dagar så när det blir snöfritt  i skogen och fotbollsplanen, det vete fåglarna*. Snödrivorna kring huset ska vi inte tala om, har de tinat till midsommar får jag vara nöjd.

Nu skiner solen ute och jag har ingenting planerat idag. Ska gå en promenad och sedan helt sonika sätta mig i en snödriva här ute och fika och läsa ur boken om antihjälten Harry Hole.

Ha en bra helg!
/Maria

*http://runeberg.org/svetym/1202.html

måndag, mars 8, 2010 @ 21:17

Hemma igen

Jahaja, så var man hemma i snön igen. London var inte helt fel. Vi körde hela turistpaketet inkl Harrods och Marks & Spencers… Dvs fish and chips, Big Ben, Westminster, London Eye,musical *, chinatown, shopping.  Glömde jag något? Just det ja, British museum och  Oxford street. Pust. Tom plånbok och trötta fötter:-)

Peter fick se både Themsen och Big Ben. Han har nämligen lyckats vara i London två gånger utan att se dem…
Här fick vi både Big B och London eye på samma bild.

Gröna gräsmattor med blommande snödroppar och på uteserveveringarna satt det människor och solade näsan! Det var en underbar försmak om vad som komma skall…

Borta är visserligen bra men hemma bäst.Fy tusan för London en lördagförmiddag!! Miljoner människor som ska åt alla håll. Här i Portila kan man promenera 45 minuter utan att möta en enda människa:-)

* Hittade inte Londonversionen av öppningsscenen – men denna är samma lika. Jag har sett den en gång förut  (men inte resten av familjen) och den var precis lika bra en gång till.  Helt fantastisk föreställning!!!
TACK M och S som såg till både hus och fyrbeningar när vi var borta

Vill passa på och gratta Phia o Heffa som nästan nådde ända fram i söndags… Förstapriset var snubblande nära – men det går fler tåg!

Annars är det inte mycket att rapportera på hundfronten, vi väntar på barmark! Midsommar kanske… I väntan på bättre tider har vi bokat inomhusträning på fredag – blir superskoj. Blir väl mest Tia som får träna. Agnes har ett sår som skall läka lite först…

Vi hörs!
/Maria

 

Comments are closed.