juli, 2008

onsdag, juli 23, 2008 @ 16:37

Lata dagar!

Efter en intensiv helg med både GRKs klubbmästerskap och fest i Skruvstadparken (det kom drygt 900 pers trots regn!) är det nu dags för några soliga och lata dagar med en god bok under ett träd. Var förresten till veterinären med Tia igår  lär troligtvis bli en analsäcksoperation vad det lider eftersom de envisas med att krångla… lagom kul.  På söndag bär det av mot Stockholm och en liten semestertripp. Svärföräldrarna kommer att invadera huset och passa djuren – perfekt!

En somrig bild på en stackars svulten hund.

Tia har kommit på att hallon smakar mumma!

/Maria

onsdag, juli 16, 2008 @ 23:23

Semester!

Första semesterveckan – känns fint tycker jag!! Inte världens bästa väder kanske, men helt okey för att spendera dagarna med att rensa i uthuset…. Jösses säger jag bara, SÅ himla mycket skit man samlar på sig. 4 vändor till tippen, 2 till Gengåvan och några Blocket-annonser.  Nu har vi sorterat, omorganiserat och målat om det gamla stallet – nu får det nog duga i si så där en 19 år igen. Peter har fått en fin verkstadshörna (fin är kanske att ta i men ändå…) och jag har fått en uppfräschning av ”hundrummet” som är i anslutning till hundgården. Skönt, nu kan den riktiga semestern börja!

Har Agnes ätit anabola till lunch eller har vi dj*igt små köksmöbler i Portila??

Eller har vi sålt lekstugemöbler på Blocket kanske… Och Agnes var tvungen att testa hållbarheten?

Har vi gjort något alls på hundfronten? Jo faktiskt. Häromkvällen tränade vi lydnad och det känns som tävlingsdebuten närmar sig för Tia. Hon håller ett helt program, så att det räcker och blir över t om –  det är så HIMLA kul tycker hon. Dags att sätta ihop alla moment och träna lite mer tävlingsmässigt.  Lite apporteringsträning har det också blivit, där stötte vi på patrull däremot. Visar sig att min lilla hund tränat ensam med mattes dummisar i tid och otid – hon är sökhund och van att använda näsan, vad händer då när man lägger ut någon annans dummisar i skogen? Svar: Tia springer tills hon hittar de som luktar matte! Nu har vi lånat en ring dummisar av Mari och skall träna med dem ett tag.
Agnes håller på att traggla med elitmomenten och det känns inte helt orimligt att komma till start i höst. Inte helt klart men ändå på rätt väg.

Sök har vi sysslat med idag – tänk att man aldrig tröttnar? Men vi har så himla kul i skogen att man bara vil ha mer och mer… Idag blev det ett pass i Humletorp där våra husvagnsburna vänner tillbringar sin tid för tillfället. Bra  och kuperad mark hade de fixat – det sög rejält för de fyrbenta som blev ganska trötta. Tia gjorde så gott hon kunde och fick t om med till ett hyggligt tomslag,  10 poäng idag. Sedvanligt sökfika var idag förlagt till campingen och innehöll marsipantårta!! Grattis till körkortet och tack för tårtan!

Under helgen skall jag titta på (och fotografera) GRKs klubbmästerskap i Sunne samt mata Torgny Melins-grabbarna och sköta kiosken i Skruvstadparken hela lördagsnatten – fullt upp alltså!

Vi hörs!
/Maria

torsdag, juli 3, 2008 @ 19:14

Full fart mot semestern!

Nu har nedräkningen börjat, en vecka kvar!  Trist som tusan att sitta på ett kontor sådana här dagar…
Lite hundaktiviteter har jag orkat med i alla fall:-) Vi tog ett litet lydnadspass i går kväll, och nu i kväll kommer Mari med jyckar för en kvällsprommis. Tisdag kväll var jag till Annelie och gosade lite med hennes söta valpar.
Jo, förresten, Vovvarna har varit på ögonlysning under veckan – helt utan anmärkning!
En liten bil har vi hunnit köpa sedan senaste bloggen, en liten lite goldenfärgad Renault som inte är av senaste årsmodell, men som duger fint att ha som andrabil och för Emma att övningsköra i . Hon har ju äntligen fått sitt tillstånd, efter ett års korrespondens med mydigheter och sjukvård.

I morgon drar vi till Göteborg, där har vi en dejt med Bruce…. vilket skall bli SÅ himla kul! Han har fått oerhört fina recentioner så förväntningarna är höga. Vi var där och lyssnade 1985 också, så himla gamla är vi.
Kommer väl hem lagom till söndagens sökträning och då får vi höra om våra kamrater som varit och förkovrat sig  har något nytt och roligt att tillföra!

Norsk sökrulle?

Gull-Tia

Ha det så gott!
/Maria

 

Comments are closed.