juni, 2007

tisdag, juni 26, 2007 @ 00:00

SEMESTER!!!

Semester på heltid! Fram tills nu har vi pusslat med komptimmar och försökt gå omlott så att någon varit hemma hos valparna hela tiden, men nu…
Valparna har idag blivit vägda och avmaskade. Den stora killen är inte så stor längre, två andra grabbar ligger bara snäppet efter och lär komma ikapp inom det närmsta. Annars mår de bra, har tillbringat ganska mycket tid i hagen eftersom vädret varit bra. Trötta valpar på kvällen, de har inte ens orkat äta sitt kvällskex, utan somnat ovaggade 

6veckorsbilder finns i galleriet, håll till godo!

Ett gäng camp(ing)-hundar!

fredag, juni 22, 2007 @ 00:00

Midsommarafton!

Trevlig midsommar!
Sitter här med ett gäng nybadade valpar kring fötterna, härligt! Småttingarna var inte alls fräscha så vi tog ett välbehövligt midsommarbad idag. Tyvärr regnar det, så det lär inte bli speciellt mycket vistelse utomhus, för deras del i alla fall. Själv ska jag åka med Emma och titta på Fälttävlan under förmiddagen – regnställ på!
Vi har under veckan som gått byggt upp en stor valphage på gräsmattan- succé  Valparna var så trötta efter första kvällen ute, att de knappt orkade äta sista målet (och det har INTE hänt förut.)

Nu har alla valpspekulanter varit här och tittat, och de flesta kommer snart tillbaka. Vart tikarna skall flytta är nog i det närmaste klart men vi får vänta lite med gossarna, de är så lika till både sätt och utseende att det inte är lika enkelt! Lite senare än flickorna är de också, men börjar komma igång rejält nu, igår kväll var det besökare i valprummet och showen var visserligen ganska kort – men intensiv!

Några bilder:

Bådar gott, eller hur!

I hagen

Blivande bollkalle? Mamma Lova upp idagen…

tisdag, juni 19, 2007 @ 00:00

5 veckor gamla småbusar

Fattar inte hur fort tiden rinner iväg. Småhuliganerna är idag redan 5 veckor! Idag har de varit ute ett par timmar på gräset, jätteskoj! Äta gräs, gräva grop, det finns mycket som är skoj när man är en 5-veckors valp!
Grabben på bilden här nedan fick ett glädjeryck och drog ett varv över gräset!

Valparna har fått sin veckovägning och alla ligger nu på en vikt över 3 kilo, den minsta tjejen väger 3,4 och de två tyngsta väger cirka 3,8.  Magarna är runda och goa, matlusten är det verkligen inget fel på! Visselsignalen börjar sitta riktigt bra så inkallningen lär sitta som en smäck när de kommer till sina nya hussar och mattar. I kväll ska vi bygga ihop den ”stora” valphagen och förhoppningsvis blir det fint väder framöver så att valparna får chansen att vistas ute så mycket som möjligt. Ni får kika in på galleriet och titta på 5-veckorsbilder!

lördag, juni 16, 2007 @ 00:00

Nollor i protokollet…

Hej på er alla glada bloggare! Läste nyss Phias inlägg om Heffaklumpen som växte upp och blev en Leonbergber… måste varit lite snöpligt! Vi får hoppas att han fortsätter vara en golden!

Själv är jag nyss hemkommen från dagens lydnadstävling, den gick väl sådär får jag säga, några nollor i protokollet – men helt andra än de vi haft våra andra starter i 3:an. Agnes började med att lägga sig på sittande i grupp, strax innan tiden var ute… Platsen gick helt ok, fria följet likaså (Agnes var het och lite studsig i början dock). Sättande gjorte hon jättebra, men sen kära vänner trampade Maria ner i en grop och höll på att snubbla omkull. Ett ” oopsan” hoppade ur min mun,  och som ett skott kom Agnes sättande… Vi har inte tränat på att matte låter på det viset, hon trodde nog att jag ropade på henne. Vad gjorde vi mer? Jo, rutan, den gick bra. Hon sprang igenom den först, men var lätt att dirigera tillbaka och lade sig sedan snyggt i mitten. Inkallande med ställande och läggande däremot… bromsarna fungerade inte idag heller, jag fattar inte att bromssträckan skall vara så lång på ställande, läggande däremot gör hon snabbt men då är hon ju nästa framme hos mig 
Hopp-apport gick bra och hon plockade rätt pinne på vittringen. Metallapporteringen däremot gick inget vidare. Agnes såg inte var apporten landande, hon hade inte fokus framåt, jag gjorde ett långt kast och sedan rullande apporten LÅNGT till höger, men Agnes hade noll koll. Hon sprang rakt ut, men där fanns ingen apport! Tog sedan ett rejs innan hon kom tillbaka till mig… Hm. Jag visade henne på vart apporten låg, och sedan var det full rulle och och hämtade den – men se det räknas inte! Fjärren avslutningsvis, kan bara säga att hon brukar kunna göra den betydligt bättre, men poäng blev  det!
Måste ändå säga att jag är nöjd med Agnes idag. Hon hade god fart, var pigg och alert trots att det var ganska varmt på planen. Missarna vi gjorde känns inte som stora, vi fixar nog förstapriset så småninom – det gäller bara att få tummen ur och anmäla!

Vill förresten passa på att gratta Lotta och Dino till det godkända anlagsprovet

Åter till valparna… Idag har de haft en dag ute på trappen. Lite för blåsigt ännu för att ta ut dem på gräsmattan, det blir nog till veckan. Tänk att det nästan gått 5 veckor nu, ofattbart! Under veckan som gått har de två största passerat 3 kilo och de andra ligger snäppet halvkilot under. Avmaskning har utförts…. Det står ”välsmakande” på förpackningen, inte för att jag vet vem/vilka som utgjort testpanel, men mina valpar håller inte med! Mjölkskorv har några av dem, för mycket av den goda maten helt enkelt. Jag blev lite orolig att det skulle vara mjällkvalster och konsulterade veterinär som dock kunde konstatera att det bara var vanligt skorv som kommer att försvinna av sig självt när diandet avtar. Jag är ju som jag är, och tänkte att vi försöker behandla med salva för att bli av med det snabbare. Jag tillbringade 1timme under kvällen igår med att smöja, och sedan tillbringade Lova 20 minuter med att slicka dem rena!!!! Jag lägger ner det projektet och inväntar att det försvinner av sig självt!

Nu skall jag svida om och fixa lite käk, ikväll blir det Starboys i Skruvstadparken!


Börjar bli trångt runt matbordet!

onsdag, juni 13, 2007 @ 00:00

Hipp hipp hurra!

Grattis till alla ABBA-hundarna idag ,  de fyller 3 år, tänk vad tiden går!  Det känns som nyss de sprang runt här och drog i gardinerna… Agnes kommer att firas med ett tuggben och ett träningspass på klubben i kväll, det kommer hon att uppskatta! Vi skickar grattishälsningar till Storm, Buster, Simon, Laban, Mira, Nikita, Elsa och Wilma och hoppas att de alla har det bra i värmen, en sommarhälsning även till alla hussar och mattar!

tisdag, juni 12, 2007 @ 00:00

4-veckorsrapport!

Inte så mycket att skriva om, men några rader lär det väl bli.
I dag har vi inte så varmt, vilket valparna verkar uppskatta.  Det får bli några timmar på trappen för dem nu tror jag bestämt, det är i alla fall 18 grader ut och det är skönt för dem att få lite luft (och jag får skura valprummet ifred!) Efter detta blir det veckovägning, jag måste veta vad de väger innan det är dags för ny avmaskningskur.

Igår och i förrgår har vi haft  spekulanter på besök och det verkar småttingarna gilla, de hade inga som helst betänkligheter när det kom nya människor och hälsade på. Vilken fot som  helst verkar god nog att gnaga på….

I övrigt har jag försökt träna lite lydnad med Agnes, men det har inte varit så kul i värmen. Vi har anmält till tävling men om det blir varm har jag bestämt mig för att stryka oss och vänta till hösten (och då har jag också  mer tid att träna!).
I söndags var det åter träning för blivande försvarsmaktshundar och det var heller inte så himla kul i 30-graders värme! Sitta och jäsa i skuggan är väl igentligen det man har lust med sådana dagar…

Några bilder idag som uppvisar två sovande pojkar och en tjej-piraja! I övrgit finns nya bilder i galleriet, gå till Bowie-sidan och kika där!

lördag, juni 9, 2007 @ 00:00

Time flies

Varmt!! Valparna hade det varmt i vårt sovrum igår och jag var lite orolig för dem. En snabb ommöblering och de bor numera i det sk valprummet, dvs kontoret bredvid köket, där är det lite svalare och bättre med utrymme.
Annars är det väl inte så mycket att berätta mer än att valparna idag har serverats mat ur valpbaren för första gången. Bordsskicket är väl inte det bästa, men aptiten är god!

Idag är det vägning och kloklipnning på schemat, samt lite grillning i trädgården – även 2-benta behöver mat…
Veckan som kommer har vi bokat in lite valpspekulant-besök, jag förstår att ni är nyfikna nu!

Dagens bild från matbaren:

Lova har fullt upp att få dem rena efteråt….

 

Comments are closed.