maj, 2007

tisdag, maj 29, 2007 @ 00:00

2 veckor!

Tiden går och idag är valparna 14 dagar gamla. De två största klunsarna vägde igår 1450 gram styck och de resterande 5 mellan 1100-1200 gram, de växer alltså i en väldig fart. Några valpar har idag lite dålig mage, kanske att de faktiskt ätit lite FÖR mycket. Annars mår de bra och går runt på allt mer stadiga ben. Ibland försöker de sitta också…. Ursöta!
Lova har en sårig spene och har inte gillat att ligga så mycket i valplådan idag, det gör väl ont! Jag har varit och hämtat ut en spensalva till henne som vi skall använda så att det inte blir infekterat i såret. Hoppas bara att valparna inte ogillar smaken på salvan för då är det risk att de inte vill dia där (jag får försöka lägga dit en av de hungrigaste klunsarna). Mjölkstockning är inte kul, så det vill vi helst undvika!
Idag har jag fotat alla valpar igen. Det är lite svårt då den inbyggda blixten är ganska dålig, ljuset blir inte det bästa och därav blir det ibland lite mysko färg på valpisarna. Hur de EGENTLIGEN ser ut få ni väl snart se, det dröjer inte så länge nu tills vi kan ta emot lite besök, om nu någon skulle vara intresserad 

söndag, maj 27, 2007 @ 00:00

Mors dag

Hej igen, det är ett evigt bloggande nu för tiden…
Idag, på Mors dag har de små öppnat sina ögon! Alla är inte helt öppna ännu, men säkerligen i morgon. Valparna har blivit riktigt kvicka på benen och svajar iväg tvärs över lådan, om än något bredbent  Under veckan som gått har alla små fått sina klor klippta, det är ett evinnerligt pill ska ni veta!

Idag har vi haft loppis i Skruvstadparken, blivit av med lite prylar och även blivit MED lite prylar… Kul var det i alla fall! Vill ni veta sommarens program i parken? – titta in påwww.skruvstad.se

Dagens bild föreställer en liten tjej med helt nyöppnade små gluggar!

fredag, maj 25, 2007 @ 00:00

Rapport från valplådan

10 dagar gamla och 1 kilo tunga. Ögonen har inte helt öppnats ännu, men jag skulle gissa framåt söndag… Valparna har börjat försöka resa sig upp på benen och vinglar iväg några steg med låg kroppshållning, de ser för hejiga ut! Nu tycker jag att de börjar se ut lite mer som hundar än marsvin och är riktigt söta, nu kan jag väl räknas som partisk kanske, men ändå…

Vad kommer valparna att heta då? Att det blir tema Bowie har väl alla förstått hoppas jag och idag har jag postat registeringsansökan till SKK med fullständiga namn.
Tikarna kommer att heta: Lady Stardust, Jean Genie och Hunky Dory.
Gossarnas namn blir: Velvet Goldmine, Aladdin Sane, Ziggy Stardust samt Rebel Rebel.
Vem som är vem vet vi dock inte ännu, det kommer att lösa sig efter hand. För tillfället går de under arbetsnamnen ”tik nacke”, ”hane rygg” osv. Beroende på vart de har sin lilla färgmärkning.

Jag har fotat lite i valplådan idag och serverar en liten bild på en ännu namnlös gosse, kommer även att lägga ut någon ny bild i galleriet under dagen. Bilder på samtliga valpar får ni vänta på några dagar till…

Vill även passa på att gratta Marie och Andreas till sin lille son! Det är Laban som fått en ny lillhusse .

Trevlig helg!

tisdag, maj 22, 2007 @ 00:00

1 vecka har gått!

Valparna växer så att det knakar, har dubblerat sin storlek viktmässigt och man kan även börja skönja små glipor i ögonvrårna på några av valparna. Både Lova och valpar mår bra,men vi har haft en rejäl pärs med tiken som hade magont i söndags… Hon piggade ju på sig vid lunchtid men fick ett ”återfall” på eftermiddagen. Hon pep och visade tydligt att hon hade ont i magen.. Ätit för mycket? För lite? Kolik? Bara ”vanligt ”magknip? Massage hjälpte inte, och hon ville heller inte dia. Efter några timmar ringde jag  Anne-Marie, en god vän som är hunduppfödare sedan många år, som omedelbart infann sig i Portila.Valpen verkade lite uttorkad och fick lite vätska subcutant i nackskinnet,  och vips, som ett mirakel blev valpen tyst och lugn efter 5 minuter. Efter ytterligare 5-10 minuter ville hon dia och verkade helt återställd. Nu blev det inte många timmars sömn den natten kan jag säga, vet inte hur många gånger jag tittade till valpen – men allt var bara bra och på den vägen har det fortsatt! Hon äter, sover och går upp i vikt precis som hon ska. Tack Anne-Marie för hjälpen!
Som det känns just nu, är det nog så att just den tiken skall stanna kvar här!

I övrigt hinner man inte med speciellt mycket, jag sitter mest och glor ner i valplådan. Det är helt underbart att sitta och studera dem och svårt att slita sig för att få någonting annat gjort. Agnes fick i alla fall ett lydnadspass härom kvällen, hon var helt otroligt taggat och gjorde superfina rutskick och fjärrdirigeringar – det är nog bra att matte fokuserar på lite annat så att hon blir extra träningssugen! På torsdag skall vi på ytterligare ett träningspass med tjänstehundskursen, det är himla kul och jag hoppas att vi kommer att hålla hela vägen fram…

I kväll jag vi försöka lägga ut enskilda bilder på alla valparna, tills vidare får ni hålla tillgodo med en liten ”gruppbild” från idag.

söndag, maj 20, 2007 @ 00:00

5 dagar gamla!

Dagarna rinner iväg och det finns inte så mycket tid till bloggande precis. Valparna växer och mår bra. Magarna är runda och goa,  nosar och trampdynor är nu nästan helt svarta. Heffaklumpen i kullen har nära nog fördubblat sin vikt på 5 dagar! En liten tjej har haft lite ont i magen på förmiddagen men nu är det helt lungt och stilla i valplådan. Lova är en lugn och fin mor som pysslar med dem på bästa sätt. Enda problemet är att hon inte lärt sig hur hon skall komma i valplådan om valparna har spritt ut sig…. Hon väcker mig flera gånger varje natt när hon varit uppe till vattenskålen. Jag får masa mig upp ur sängen och flytta ihop valparna så att de ligger i en samlad hög, och DÅ vågar sig den ömma modern hoppa ner och lägga sig!

Vi har gjort ett litet galleri för B-kullen och där kommer vi varje vecka att försöka lägga ut lite nya bilder samt uppdatera lite i bloggen någon eller några gånger per vecka. Vi får se hur mycket tiden räcker till framöver. De andra hundarna kräver ju också sitt.  Det har blivit några rejäla cykelturer med Agnes på kvällarna och sedan har hon sovit gott…

Bjuder idag på en liten söt tass!

torsdag, maj 17, 2007 @ 00:00

Två dagar…

Äntligen lite lugnare på natten. Mjölken har runnit till ordentligt så nu har valparna varit nöjda och tysta nästan hela natten. Lova pysslar om dem så bra, hon är nästan omöjlig att få ur lådan för rastning. Men det löses med Frolic, koppel och muskelkraft…

Bjuder er här ett par bilder, kanske lämpliga som skrivbordsunderlägg (lite högre upplösning).

onsdag, maj 16, 2007 @ 00:00

Bilden…

Tack för alla gratulationer!
Valparna ser fina ut, en kille är lite liten, men så brukar det ofta vara, någon är lite mindre i kullen, men växer snart till sig. I förra kullen var det  Agnes och Laban som var minst, det kan kunde man inte tro när de var 8 veckor!
En dam är MYCKET bestämd, vi kallar henne för pip-Lisa, och ni kan kanske förstå varför. Tappar hon sin tutte blir det ramaskri i valplådan! Jag har nog varit uppe 1 gång i timmen i natt, för att kolla varför valparna låter, och oftast har det varit hon! Blinda och döva visserligen, men göra sig hörda kan de. Mjölken har väl inte runnit till ordentligt än, men valparna tuttar och äter så gott de kan
Lova mår bra, hon är  en mycket omsorgsfull mor och vill absolut inte lämna lådan.

Här kommer då bilden! Inte så bra kanske, men det är inte så lätt att ta en bild rakt ner i valphögen.
De tre tikarna är rödmarkerade och gossarna har en liten svart markering. Tikarna har lite olika nyanser medan gossarna är mer lika, en tik blir mörkare, en blir lik gossarna och en tik är aningen ljusare, hon lär troligtvis få en fin goldenfärg när hon växer till sig.

Meddelanden (37)

Annica:

Ohh vad fina de är. Känns väl gott att det värsta är över? Måste vara jobbigt med valpfödslar. Förstår att du känner dig mör nu. Jättegoa små underverk.

Anna och Vilde:
Grattis till valparna! Så skönt att Lova mår bra och har det gott i valplådan. Puss på alla valpmagar!

Sara & Isa:
Grattis till valparna! Skönt att det gick bra till slut och att Lova mår bra.
Hilsen Sara & Isa

Rosi:
Sicka små godingar! En härlig bild, du fick ju med allihop o man ser ju nyanserna så jag tycker det är en fin bild.
Hoppas du får sova lite bättre framöver.
Kramar från Falun

Catherine:
Grattis till halvsyskonen. skönt att det gick bra. Ska bli kul att följa dom och se hur dom utvecklas
MVH CAtherine

Rosi:
Får se hur länge man klarar av att sitta här innan man bara måste till Värmland o kika på underverken 😉

Rosi:
Får se hur länge man klarar av att sitta här innan man bara måste till Värmland o kika på underverken 😉

Marie-Louice:
STORT GRATTIS till valparna! Äntligen. Det var ganska kul att kolla bloggen igår…gott skratt man fick sig! Ha det bra!

Linda Malm:
Vill bara gratulera till de små!

Lotta:
Åhh, de är ju bara så underbara!! Längtar tills man får träffa dem live!! Hoppas att allt är bra med er allihopa!! Pussa de små från oss!!

Phia:
Tänk hur man beter sig.. Kör som en dåre från jobbet, inte tid att handla, (äter gör jag en annan da), forserar hallen med jackan i handen, skorna är på, fram till datorn, ett tryck på on, klickar in på bloggen, OCH.. Där är alla de små underverken vi väntat så på.. Bilden är helt ljuvlig, Maria Blir lite lätt blött i ögonvrån, gud va jag är blödig.. Hur som helst, ha d gott allihop.. passa på å pussa på de sju små valpmagarna.. åtta veckor går ju så fort.. HOPPAS JAG!!

Lotta:
Phia, förstår precis hur du känner!! Hoppas som du att veckorna kommer att gå fort!!

Annica:
Grattis till era hundar Phia och Lotta. Tyvärr så blev det för få tikar så jag bev utan. usch inte kul alls. Lycka till med era underverk.

Phia:
Ja Lotta.. Vi sitter ju i samma båt, vad gäller väntan Men du, om vi ror för glatta livet, så kanske….???

Phia:
Tack Annica.. Jag känner med dig. Nej, inte kul att bli utan valp.. Har du ingen ”reservare” ? Gå in på Wynntorp å kolla, Annelie har ett fåtal valpar kvar.. Mycket fina Lycka till.

Lotta:
Tack Annica!! Ledsen för din skull… Men säger som Phia, gå in och titta på Annelies sida!! Dafne verkar ju jättefin!! (Hade själv Annelie som reserv ) Lycka till!!

Lotta igen:
Jag har redan börjat ro, och se… det har redan gått ett dygn…

Phia:
Bra jobbat, Lotta..!

Lisa:
Stort grattis till valparna.Har följt bloggen. Pussa på den duktiga mamman. Återkommer//Lisa

Annica:
Kanske ska göra det Dafne ser jättegullig ut. hoppas tiden springer iväg för er.

Lisa:
Annicka tycker absolut att du ska överväga wynntorp..Jag tog hem Deena därifrån för två veckor sedan.. underbara hundar.. och Anneli är hur gullig som helst.. lycka till er alla

Annica:
Hur är din hund?`JAg kanske ska överväga att köpa av Anneli. Kommer du ihåg Dafne jag tycker hon verkar go.

Lisa:
Deena är otroligt lättlärd,, busig naturligtvis.. mycke vilja.. trotsar en hel del,men som sagt man får sätta henne på plats Dafne verkar hur gullig som helst,, hade ju lite snuva i början av valptiden så hon kom efter kite, men hon verkar nu komma ikapp.. sen finns ju Ditte,

Lisa:
Inte kite.. lite menar ja

Lisa:
vart bor du då Annicka?

Rosi:
Hej Maria!
Hoppas du inte har nåt emot att jag kopierade bilden, har lagt in den som skrivbordsunderlägg på skärmen 😉
Så varje gång jag tittar på skärmen så finns dom ljuvliga små där! O jag tittar ofta 😉
Ha det så bra allihop!

Annica Wuopio:
Jag bor i Slottsbron. Vars bor du?

Lisa:
Jag bor i vålberg.. kunde va kul att ha från samma kull.. Phia är min bästa vän och kollega oxå, som ska ha en gosse på Reducks

Annica:
Ja det kunde det vara förstås när vi tom bor så nära varann. Skulle kunna vara kul att träna ihop ett gäng vilda golden. Vad ska du göra med din hund?

Lisa:
Framför allt lydnad.. apportering,,kanske spår.. min son vill även testa agility på henne.. vi får se
jag är förstahunds ägare men är uppväxt med jakt hundar hemma.. visst skulle det va kul att träna ihop ett gäng tanter

Lisa:
Deena ligger vid mina fötter och skänker mig ljuvliga dofter av valp pruttar Hugaligen vad det stinker.. hi hi

Annica:
Vad gott det låter hi hi. Sover hon om nätterna? Har du bur till henne eller ligger hon i sängen hos dig?

lisa:
Hon sover bra om nätterna vaknar runt halv sju.. en puss på munnen vaknar man av då.. så du kan ju tänka dig vart hon ligger då.. hi hi.. sååå mysigt.. min sambo är nog lite sotis

Annica:
JAg har haft bur till mina andra hundar. Det har funkat jättebra. Har faktiskt inga hundar i sängen

Lisa:
Nej.. än så länge har hon inte hamnat i sängen.. har legat på madrass i vardags rummet första tiden.. mestadelen av natten ligger hon faktiskt i sin bädd i köket, vet ej hur det blir när jag flyttar upp i sovrummet igen.. kanske ska testa bur, men har du ddina i samma rum eller?

Annica:
Ja när dom var små hade ajg det nedanför min säng så jag kunde sticka in handen och killa lite. Nu sover alla 3 hundarna nere och vi sover på övervåningen

Phia:
Ser att det är fler än jag som fortfarande är vakna.. Ja, det ser ut som vi kan bli ett bra träningsgäng… Kul Nej, nu är Seinfeldt snart slut, då är det bingen som gäller. Ses nog på bloggen imorron igen, antar jag.. Här kan man prata möe hund och skulle det köra ihop sig med nån fundering, så har vi alltid Maria att fråga. Hon är en riktig kunskapskälla
Go Natt.

Comments are closed.