mars, 2007

söndag, mars 25, 2007 @ 00:00

Ännu en vecka att lägga bakom sig

Det går så fort! Fattar inte vart dagarna tar vägen?
Helgen har gått i hunderiets tecken för min del. Vi startade upp på lördag morgon med spår i sömonskogen. Ett spår som jag lade själv över ett hygge och ett spår lades av en medhjälpare. Det var för övrigt första gången Agnes gick ett spår lagt av någon annan och det gick jättebra! Hon har en enorm drive i spåret och har även förstått att föremålen skall plockas upp, jag är helnöjd!

Efter detta for vi vidare och träffade ”goldengänget” för lite lydnadsträning. Lova var också med och fick göra lite moment, hon är lite slö och verkade tycka att maten i ryggsäcken var intressantare än själva övningarna!? Vad kan detta bero på… (Hoppas, hoppas).  Ja, så slö var hon inte, hon gjorde allt det jag bad om även om hon inte lade in överväxeln. Agnes hade ju gått två spår innan, så henne lydnadstränade jag inte så väldigt mycket. Passade dock på att träna linförighet bland träningskamraterrna som gick runt oss och var ”störande”. På tävling kan jag tycka att hon har svårt att fokusera om det är mycket störning runt omkring, men igår var det inga som helst problem. Kanske en mognadsfråga också… En fin fjärr och mycket fina upptag av metallapporten. I höstas var den ett objekt som skulle dödas, och hon dängde till den med tassen (gärna med ett morr) innan hon plockade upp, även detta har hon ”glömt”. Håller hon på att bli vuxen måntro? Klockan blev mycket innan jag var hemma igen, men det var en så härlig dag och vad skulle jag göra hemma? I ärlighetens namn kan väl tilläggas att troligtvis fikade lika länge som vi tränade, men so what? En stålande vårdag i solen – underbart!

Idag har vi haft besök av Rosemarie och goldengrabben Sting från Falun. Om allt går som vi hoppas, kommer en liten gosse troligtvis att flytta till dem. Jag har bokat tid för ultraljud v 15, så efter det behöver vi inte gå i ovisshet! Det känns som en evighet dit, men med tanke på hur dagarna rusar förbi, så är vi snart där!

tisdag, mars 20, 2007 @ 00:00

Vår i luften!

Idag har vi strålande sol. När jag kom hem från jobbet efter lunch ville jag inte gå in… Stannade i trädgården och planterade lite påskliljor i några krukor och sedan grillade jag och barnen lite korv. Jag hade verkligen ingen lust att gå in och ställa mig vid spisen!
Under helgen som gått har Agnes ÄNTLIGEN fått spåra igen. Var till Sörmon på lördag förmiddag och lade två spår. Det blåste en hel del så spåren blev inte av det enklare slaget. Vårens premiärspår gick jättebra! Tre leksaker i spåret och en vinkel – lätt som en plätt! Spår nr 2 gjorde jag fullångt med enbart pinnar i spåret. Detta spår blev dock inte lika enkelt… Jag märkte strax efter påsläppet att det var något som inte var som det brukar. Agnes stannade och nosade ingående på två trädstammar?! ”Pucko” tänkte jag… Efter en kort stund dök dock 2 lösa kelpisar upp i skogen tillsammans med matte, hmm. Där fick Agnes liiite svårt med koncentrationen och jag förstod vad det var för goda doftmarkeringar på trädstammarna! Matte och hundar försvann ur vårt synfält och vi lyckades faktiskt fokusera tillräckligt för att ta oss till spårslut. Det är sådant som kan hända, men Agnes är för orutinerad för att klara sådana störningar. Alla pinnar kom med hem i alla fall, inte illa så långt. Vi tränar vidare!

Nu har det gått en vecka sedan Lova parades. Allt för tidigt för att kunna se några tecken, men hon är faktiskt ganska slö! Kan iofs lika gärna vara en skendräktighet, så jag tar det med en nypa salt.

Nu skall jag ta en kvällstur med vovvarna och sedan får det lov att bli lite städning. Oskar fyller år imorgon så det är bäst att snygga till lite.

Go kväll!

torsdag, mars 15, 2007 @ 00:00

Nu är det bara att vänta…

Efter några resor till Torsby under veckan, har vi nu några veckors väntan framför oss. Ultraljud eller inte? – Vi får se vad mina nerver tål… Känner jag mig själv, blir jag antagligen så nyfiken att jag inte kan låta bli 
I vilket fall är jag väldigt glad över att få använda Kim, en sådan jättetrevlig hund! Tack Hasse och Agneta.

De andra hundarna har nog känt sig lite försummade denna veckan, matte har inte haft tid för dem som hon brukar och Agnes var helt vild när vi tränade lite lydnad idag! Två perfekta skick till rutan och en fjärr som var fantastiskt bra! På lördag är det ÄNTLIGEN dags att dra igång spårkursen igen, jag vet en liten hund som kommer att bli alldeles till sig!


Lova och Kim, fotograf Hasse Bergqvist.

måndag, mars 12, 2007 @ 00:00

En kort rapport

Idag var vi till Torsby på ett besök hos Kimmen. Tycke uppstod och inga krusiduller behövdes om man säger så…
Vi gör en ny resa imorgon!

fredag, mars 9, 2007 @ 00:00

Inte mycket att orda om…

Här har det inte hänt så mycket på hundfronten senaste tiden. Har tränat lite framförgående och snabba sättande, men det är nog allt! Imorgon var det planerat för spårträning på Sörmon men det är för mycket snö i skogen, så vi väntar till nästa helg. Det ska bli kul att komma igång med det igen.

Man har blivit bortskämd med rena hundar och rena golv under vintern, men nu är det slut på den varan och golvmoppen står ständigt framme känns det som. MEN när man väntar på vår, så känns det inte lika betungande som på hösten!

Lova börjar komma in i höglöp och jag tror att det blir en tur till Torsby på tisdag, kanske redan på måndag, vi får se hur det utvecklar sig under helgen. Hon är lite lurig när hon börjar löpa den damen, det är så diffust de första dagarna så man kan ta fel en dag eller två … I vilket fall fick jag tacka nej till utbildningshelgen som SSRK anordnar denna helg, jag vill vara hemma och hålla koll på min löptik, vore snöpligt att komma hem och höglöpet var överstökat!

I mitten av maj blir det valpar om nu allt går som det ska. Jag hade trott att jag skulle fira min 40-årsdag i en valplåda men när löpet nu blev förskjutet så  försöker vi nog att planera in en resa där istället. Kan för övrigt bli svårt att komma iväg på semester i sommar om man har ett gäng småhuliganer i huset! Elräkningen som damp ner igår var iofs på 21 000 kr (JA, ni läste rätt!), så vi får se hur många kronor det blir kvar att resa för när den är betald…

Jag återkommer med rapport så snart det är parat!

Trevlig helg allesammans.

torsdag, mars 1, 2007 @ 00:00

Tarzanbralla…


Lova i sina tarzanbrallor… Kan bara betyda en sak – hon löper äntligen!

 

Comments are closed.