februari, 2007

måndag, februari 26, 2007 @ 00:00

Ja se det snöar!

Hm, det är inte jag som beställt denna nederbörd, tyckte det var lagom med snö som det var…  Minst en decimeter kom det i natt och ännu mer under dagen. Det blir till att ta ytterligare en vända med grållen!
Sportlov  är det i och för sig, så alla lediga barn blir väl glada. Oskar var i alla fall genomblöt när han kom hem idag. Emma däremot har knappt stuckit ut näsan utanför dörren, hennes definition på sportlov är att man är LEDIG från sport den veckan?!

Inget löp än kan jag rapportera till er som väntar. Suck. Inte går det att träna heller, varken spår eller apportering funkar bra i snön och jag börjar känna mig lite rastlös! Som plåster på såren var jag och köpte mig lite nya fjällrävenplagg i dag. Både byxor och väst att ha som ”hundkläder”, det kan man aldrig få för mycket av!

Nu är det dags för mig att ta en kvällspromenad, på återhörade!

söndag, februari 18, 2007 @ 00:00

Väntar….

På att Lova skall börja löpa, det gjorde inget om hon kom igång nu… Helgen den 9-11 mars har SSRK  Värmland fortbildningshelg för instruktörerna så jag kan ge mig tusan på att det är dags för parning just den helgen, vore hur typiskt som helst…
Vi ligger lågt med träning måste jag tyvärr erkänna, den rätta känslan har svårt att infinna sig. Det enda jag tränat kontinuerligt med Agnes sista tiden är fjärren, och den sitter banne mig bra nu    i all fall inomhus.  På onsdag blir det träning på en uppplogad plan i Fagerås, så då skall jag köra igenom 3:ans moment och se hur de sitter.
Mycket konditionsträning har det i alla fall blivit, många varv runt sjön endera med spark eller skidor! Det är så himla skönt att få lite variation på promenaderna, man tröttnar lätt vintertid eftersom det bara är på plogade vägar man får spatsera annars. Det enda smolket i bägaren är att vi samsas om utrymmet på sjön med grannen som kör sina travhästar. Hästar bajsar. Mina hundar älskar hästbajs! Grr…

Igår var Aronssons på besök och vi grillade och åkte skridskor och skidor i flera timmar. Peter plogade runt sjön och Oskar åkte efter på snowracern…  Lätt slitna var vi allesammans när vi kom hem och kvällen avslutades med softande i nya sofforna som nu  ÄNTLIGEN är på plats, det tog minsann sin tid. Nedan några bilder från dagen..


Karin, Inger, Peter och Oskar grillar sig en korv och Lova är med och snikar…


Lisa och Emma fixar till en snygg snögumma!

lördag, februari 10, 2007 @ 00:00

Dagarna bara rullar förbi…

Kallt och snöigt, härligt tycker jag! Rena hundar efter promenaden 🙂
Lova har snart behandlats färdigt för sin urinvägsinfektion, jag skall lämna ett kontrollprov på måndag för att se att allt är okey.  Vad har annars hänt på hundfronten sedan senaste rapporten? Tja, årsmöte och sedvanlig årsfest på brukhundklubben förra helgen. Agnes fick en buckla för sin prestation på klubbmästerskapet och Emma fick en buckla (årets medlem) som tack för att hon tyckte in som en räddande ängel när ingen ville göra vår klubbtidning. ”Årets mest förvånade medlem”, var hennes egen kommentar.
I onsdags var jag på informationsmöte kring utbildning gällande försvarsmaktshundar, och jag har bestämt mig för att vara med på uttagningsprovet med Agnes i mars. Blir det sedan utbildning, lär jag få lite att pyssla med (som omväxling…) ett halvår framöver eller så.
I morgon har vi planerat för lite hundträning med ”goldengänget” men vi får se om vi hittar någon upplogad plan att vara på.

Helgen efter midsommar kommer förresten Niina Svartberg till oss på Grums brukshundklubb för en träningshelg för tävlingsekipage. Det finns någon plats kvar utan hund. Är det någon av mina ”blogg-vänner” som är intresserad, finns det mer information på www.grumsbrukshundklubb.se under Nyheter. Amälan tas emot av undertecknad.

Nu skall jag  och jyckarna gå ut på en långpromenad, och i kväll bär det iväg på 50-årsfest!

 

Comments are closed.