augusti, 2006

måndag, augusti 28, 2006 @ 00:00

Hurra!

Det verkar ha gått upp ett Liljeholmens för Agnes, ”rutan” har funkat riktigt bra de senaste gångerna vi tränat, peppar, peppar!  I vilket fall har jag anmäl till lydnadsklass 3 senare i höst, går det så går det…

I lördags kväll var vi bjudna av Carina på 40-årsfest i Skruvstadparken, jättetrevligt. Nu blev det dock en helt annan sorts kalas vi hamnade på…
Festen började kl 17.30 men ingen jubilar fanns på plats. Carinas bror bjöd på välkomstdrink och sa att Carina och Tomas glömt nåt hemma, men att de snart skulle komma tillbaka. Efter en stund dundrar en bil med hästtrailer in i parken och flera gäster undrar om Carina möjigtvis skall få en ny häst i present, eller om det är ponnyridning på programmet? HA! Lämmen på transporten fälls ner, orkestern spelar brudmarsch och ut ur hästtrailer kliver Carina och Tomas tillsammans med  prästen!  Gissa reaktionerna….
I vilket fall blev det en mycket trevlig BRÖLLOPPSFEST och vi får tacka herr och fru Bäckman så mycket för detta synnerligen orginella arrangemang!

torsdag, augusti 24, 2006 @ 00:00

Mira igen…

Denna gång har Mira och matte Åsa klarat anlagsklassen i viltspår, nu är de verkligen på hugget och vi håller tummarna för nästa lydnadsprov!

Igår kväll var Emma och jag till brukshundklubben och tränade lite. Där hade vi stämt träff med Andreas och Marie med Laban för lite agilityträning. De har varit bussiga och lovat ställa upp på Goldendagen och demonstrera hur agility går till (Lova kommer att vara i höglöp då). Laban har ”bara” gått en nybörjarkurs och husse och matte undrade om det skulle duga, det gör det kan jag lova, han är jätteduktig! Lite problem med gungbrädan, men det är bara orutin.

Idag har skolorna börjat här hos oss, Oskar i 7:e klass och Emma börjar läsa Naturvetenskap på Älvkullegymnasiet. Så stora de blivit, hur gick det till?
Kvällen ägnades åt lite apporteringsträning, gick kanonbra. Lite vilt medplockades denna gång och det märkes på Agnes att det var länge sedan sist, får försöka ta mig i kragen på den fronten!

måndag, augusti 21, 2006 @ 00:00

Bonjour!

Hemkomna igen efter en hektiskt 4-dagarsvistelse i Paris, så mycket att göra och så lite tid…

Heldag på Disneyland, ett paradis för berg- och dalbanefrälsta, helkul!  1,5 timmes slingrande kö till Eiffeltornet…. mindre kul, men kändes som ett absolut måste. Barnen var små när vi var i Paris senast och vem vet när de kommer dit nästa gång?   En hel del andra ”måste ha sett i Paris-byggnader” beskådades och många kilometer vandrades, det är en stor stad! Tyvärr är inte priserna så tilltalande för en barnfamilj, en cocacola på krogen kostade 75 spänn .
Eftersom vi hade hyrbil passade vi på att ta en snabbtur till Versailles, dit skulle jag vilja återvända och ha GOTT om tid på mig. Det tar en heldag att bara vandra runt och titta på slottet, en makalöst enorm byggnad som vittnar om storhetsvansinne när det är som allra värst. Man kunde hyra cykel och ta en tur runt själva slottet, turen lär vara 13 kilometer!? Slottsparken skall vi bara inte tala om…

Nåväl, vad är väl en dag på slottet? Skönt att vara hemma hos 3 galna golden som far kring benen. Borta bra, men hemma bäst!
Tack Maud och Sivert för hus och djurpassning (vi hade t om med fått fönster putsade och gräs klippt när vi var borta, det ni!) och tack Mari för att Vivan fick vara hos dig. Utan er hade vi inte kommit iväg

söndag, augusti 13, 2006 @ 00:00

Här händer det saker…

Fler duktiga Reducksare har varit i farten under helgen. Nu är det Wilma och matte Lena som fixat anlagsklassen i viltspår. Wilma klarade det galant trots svåra spår-förhållande med värme och knastertorr skog. Det enda som möjligtvis kunde påpekas var att det vore önskvärt med ett något lägre tempo?! Nähä?
Nåväl, det brukar kunna ordna sig i takt med att spåren får längre liggtid och blir svårare.  Vi får se om det biter på Wilma, annars blir det till att hålla hårt i linan och försöka se oberörd ut…  I vilket fall kommer ni säkert att klara öppenklassen galant!

fredag, augusti 11, 2006 @ 00:00

Duktig Reducksare

Åsa och Mira har idag gjort sin debut i lydnadsklass 1 och presterade ett 1:a pris och klassvinst, stort grattis!

I övrigt har vi idagarna gjort ett utskick ang kennelträff/goldendag, Vi vet att  många av er har mycket långt att åka men kanske att några dyker upp…
I helgen skall här städas, svärföräldrarna skall bo hos oss och passa djuren när vi reser bort, och då får man ju försöka hyfsa till det. Gällande hundträning är det rutan som ställer till med förtret, att vi inte skall kunna lösa det Agnes och jag?? Klickern har åkt fram ur byrålådan och vi skall se om det är den rätta medicinen…

Ha en trevlig helg alla vänner, på återhörande!

torsdag, augusti 3, 2006 @ 00:00

Snart slut

Ja, nu är semestern snart slut…. Men vi har segat ut på det lite och tar snart semester igen. 17 augusti flyger familjen till Paris och roar oss ett slag.
Regnet har hittat hit, det känns riktigt skönt faktiskt och inger hopp för en kommande kantallskörd! Bara vi har uppehållsväder på lördag… då går sista festen för säsongen av stapeln i Skruvstadparken och regn är lika med färre antal gäster.

Igår kväll var Emma och jag till klubben och tränade med Agnes och Lova, lydnad för den lilla jycken och agility för den stora. Det går riktigt bra för Emma och Lova,  idag fixade de gungbrädan utan problem.  Agnes börjar få skaplig kläm på lydnadsklass 3. Idag har rutan fungerat kanonbra men hon missade lite på fjärrdirigeringen. Det går upp och ner… Men arbetsglädje har hon! Hon är så taggad på att få springa till rutan att jag har problem att hålla henne kvar i position, hon ”knallar” gärna den damen, men det är ett kärt problem!

tisdag, augusti 1, 2006 @ 00:00

Äntligen!

Nu är det ny layout som gäller, (JA Mari, den är beige  ), ska bli kul att se vad en blogg kan användas till också…

 

Comments are closed.