juli, 2006

tisdag, juli 25, 2006 @ 00:00

Vilket semesterväder! Inte mycket ork för varken altanbygge eller hundträning i den här värmen, det känns bättre att ligga i skuggan och läsa en bok… Nåja, lite har vi fått gjort här hemma, golvet till nya uterummet är på plats, inte illa så långt. Helgen som gick hade vi årets tredje dans i Skruvstadparken och hela familjen stod på tur att dra sitt strå till stacken genom att fungera som personal under kvällen. Det är MYCKET jobb! Gissa om det är mycket att städa efter en dans med drygt 500 gäster? (Men grabbarna som pantade burkarna blev nöjda). Roligt att så många hittar till ”vår” park mitt i skogen är det i alla fall,  och det är många som får en nostalgitripp… Levande musik, mygg, korv, lotteri, pilkastning och kulörta lampor – vi har allt! När taket rasade in i vintras var det dystert men tack vare bygdens karlar och hyggliga sponsorer har allt restaurerats och t om byggts ut en aning – helt suveränt!

lördag, juli 15, 2006 @ 00:00

Vi hamrar och spikar …

Semestern har hittills bestått av ovanstående, samt målning av hus, men fint blir det. Nya fönsterfoder på huset och lite ny rödfärg på ett par väggar, och vips ser det genast mycket trevligare ut. Peter har startat upp altanprojektet och det har borrats hål (och grävts för hand) och idag blir det gjutning av 15 st plint. Hundarna tycker att vi är ganska trista och framåt kvällen kommer Agnes och pockar på uppmärksamhet och vill träna lite. ”Rutan” funkade riktigt bra idag, vissa dagar förstår hon vad hon skall göra, och andra dagar inte… bara att fortsätta träna alltså. Vidare måste vi träna mer på vittringsapporteringen, i övrigt TROR jag att det mesta sitter, metallapporten skulle jag dock önska att hon slutade leka med! Har jag en boll i handen får hon så bråttom tillbaka att hon glömmer att leka med apporten, men om bollen inte syns utan ligger i fickan… Tänk att det kan vara sååå kul att trampa till apporten och sedan få angripa den med ett morr?! Den är ju redan hur död som helst!
I torsdags var vi på apporteringsträning efter ett långt uppehåll, det var riktigt kul och Agnes skötte sig bra. Passiviteten fungerar kanon nu. Hon ligger helt lugnt och väntar så sin tur (så länge vi inte är i närheten av en sjö, där har vi fortfarande lite att jobba med!).


– Kom igen era segproppar! Är det ingen som har tid att leka lite med mig?

torsdag, juli 6, 2006 @ 00:00

Semestern börjar idag och sträcker sig till den 10 augusti! Den sista veckan har varit seeeeg… Nu hoppas vi att vädret håller sig lite till så att inte riktigt hela semestern regnar bort! Den gångna helgen har vi varit bortresta och hundarna var utackorderade, Vivan och Lova var hos Mari och Agnes har varit på kollo hos Jan och Sussie på Jäverön. Tack för hjälpen! Det är inte helt lätt när man har tre stycken…

Vi har under den senaste månaden hjälpt min gamla mormor att flytta ur huset till lägenhet, och sedermera röjt ur huset inför försäljning. OJ så mycket grejer! Nu är huset lämnat till mäklare och vi kan ta tag i våra egna projekt här hemma. En ny altan kanske? En gäststuga står också på önskelistan, men det får nog vänta lite, man måste hinna slappa lite också… och träna hundar så klart!

 

Comments are closed.